działanie przeciwskrętu
• Strona 1 z 1
działanie przeciwskrętu
Witam
Co prawda nie jeżdżę na motorze, ale komuś może się przyda trochę teorii
3 minuty
polskie napisy
Materiał na youtube (otwórz link)
Co prawda nie jeżdżę na motorze, ale komuś może się przyda trochę teorii
3 minuty
polskie napisy
Materiał na youtube (otwórz link)
- HondaCRX
- Świeżak
W dodatku jest to forum motocyklistów tu każdy zna działanie przeciwskrętu ;] Może przydać się młodemu narybkowi chociaż rośnie nam strasznie leniwe pokolenie i ciężko z szukaniem więc i łatwiej założyć nowy temat ;]
Tak z czystej ciekawość nie jeździsz ale chyba interesujesz się motocyklami skoro jesteś na tym forum >?
Motor= silnik
motocykl=2oo ;]
Tak z czystej ciekawość nie jeździsz ale chyba interesujesz się motocyklami skoro jesteś na tym forum >?
Motor= silnik
motocykl=2oo ;]
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Mówię o motocyklistach ;] Jeżeli chodzi o szkoły jazdy to nic mnie nie zdziwi jaki poziom reprezentuje 98% z nich każdy wie... Tak swoją drogą czynie jest absurdem że instruktor na prawko A wcale nie musi potrafić jeździć To niech ktoś mi wyjaśni jak taka osoba może kogoś czegoś nauczyć skoro sama tego nie potrafi...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Na forum stali bywalcy doskonale wiedzą czym jest przeciwskręt ale pojedź na zlot i zrób sondę. Stawiam zgrzewkę, że ponad 50% nie będzie miała pojęcia co to jest, będzie wiedziała mniej więcej o co chodzi ale upierała się że nie stosuje albo będzie twierdziła, że to nie działa...
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Rzucił ktoś kiedyś temat przeciwskrętu, żeby sobie dodać wielkości i "znafstfa", a potem całe stado podchwyciło temat i świruje.
KAŻDY uzytkownik jednośladu (TAK ROWERU TEŻ) używa przeciwskrętu i UMIE to stosować.
To tak jakby ktoś chciał ćwiczyć płuca bo usłyszał, ze się skurczaja i rozkurczają przy oddychaniu.
Na pewno lekarze mają na to mądrą nazwę która mogłaby zabłysnąć podobnie jak "przeciwskręt" wśród niedowartościowanych motocyklistów
KAŻDY uzytkownik jednośladu (TAK ROWERU TEŻ) używa przeciwskrętu i UMIE to stosować.
To tak jakby ktoś chciał ćwiczyć płuca bo usłyszał, ze się skurczaja i rozkurczają przy oddychaniu.
Na pewno lekarze mają na to mądrą nazwę która mogłaby zabłysnąć podobnie jak "przeciwskręt" wśród niedowartościowanych motocyklistów
- chlopzmazur82
- Świeżak
chlopzmazur82 napisał(a):Rzucił ktoś kiedyś temat przeciwskrętu, żeby sobie dodać wielkości i "znafstfa", a potem całe stado podchwyciło temat i świruje.
Dawno takich głupot nie czytałem... idz na inne forum pisać takie brednie.
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Koleś ma troszkę racji. By skręcić motocyklem każdy korzysta z przeciwskrętu. Cała sztuczka polega na tym by nauczyć się to kontrolować i robić świadomi by w razie sytuacji awaryjnej takiej jak zacieśniający się zakręt odepchnąć kierownicę i przejść ten zakręt a nie spanikować wcisnąć heble i przestrzelić zakręt.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
chlopzmazur82 napisał(a):Rzucił ktoś kiedyś temat przeciwskrętu, żeby sobie dodać wielkości i "znafstfa", a potem całe stado podchwyciło temat i świruje.
przestan bredzic glupoty - nie kazdy robi to swiadomie i do pewne predkosci przeciwskret nie dziala - next time wyrwiesz warna za spam
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Mi osobiście sporo namieszało w głowie, chcesz skręcićw lewo skręć w prawo i odwrotnie, zwłaszcza dla początkujących i w sytuacji awaryjnej, może komuś przyda się mój sposób, wytłumaczenia oczywiście, mi z nim dużo łatwiej było to ogarnąć, chcesz skręcić w prawo pchnij kierownicę prawą ręką, chcesz skręcić w lewo pchnij kierownicę lewą ręką, to samo, ale inaczej tłumaczone, łatwiej przyswoić, jak dla mnie ofkors.
Idiota nie powinien nawet próbować używać sarkazmu bądź ironii gdyż są to cechy ludzi inteligentnych.
BiaÅ‚a Kawa Z¾L
A, B, B+E, C, C+E.
BiaÅ‚a Kawa Z¾L
A, B, B+E, C, C+E.
-
Barmanix - Świeżak
chlopzmazur82 napisał(a):KAŻDY uzytkownik jednośladu (TAK ROWERU TEŻ) używa przeciwskrętu i UMIE to stosować.
Owszem, do pewnego momentu. Tyle, ze wiedzac jak dziala i swiadomie stosujac daje to pewna przewage nad tymi ktorzy robia to nieswiadomie.
Pomine juz fakt, ze jezeli rowerem nie osiagnales predkosci stabilnej, to ten " przeciwskret " sobie w buty mozna wsadzic.
- Harakiri 7
- Bywalec
Ale po co to odgrzebywać? Prędkość stabilna na rowerze to minimalne toczenie się do przodu :d Więc nie wiem co tutaj osiągać
I nie pewna przewaga tylko podstawa, inaczej raczej nie zmienisz kierunku gwałtownie jazdy przy dużej prędkości, o przyciśnięciu opon nie wspominając
I nie pewna przewaga tylko podstawa, inaczej raczej nie zmienisz kierunku gwałtownie jazdy przy dużej prędkości, o przyciśnięciu opon nie wspominając
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości