Brak iskry w Simsonie S-53 :/ POMOCY !!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
<br>Moderują: melvin, senekkorzenna, henio12323

Moderatorzy: melvin, Leg1oN, Żmija, Terror, Czester, madcap, senekkorzenna, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Movi, leff, cycu_rsko, rosa, henio12323

Brak iskry w Simsonie S-53 :/ POMOCY !!!

Postprzez zdzichu123 » 12/7/2007, 11:07

Witam, tak jak w temacie juz wspomnialem niema iskry w simku :/ Spalil mi bezpiecznik i jak wloze nastepny i podlacze akumulator to bezpiecznik sie pali natychmiast. A jak zamiast bezpiecznika na chwilke wlozylem srubke to iskrzylo sie przy jednej "klemie". Czy wiece co moze byc przyczyna tego spiecia i braku iskry :?: Aha i jesczze jedno simek niedaje pradu na cewke. Myslalem ze gdzies sie kabelek przetarl i "plus" dotyka gdzies do masy. Ale niewiem dokladnie i prosze was o pomoc. Z góry dziekuje :D
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

22.10.08 ====> Zdałem Prawko :)
Avatar użytkownika
zdzichu123
Bywalec
 
Posty: 869
Dołączył(a): 11/7/2007, 21:37
Lokalizacja: Chodzież


Postprzez Kruk1503 » 12/7/2007, 13:20

Ty no wiesz mi się bezpiecznik przepala jak ostro miele i go piłuję . No to jak Ci iskry nie robi to może faja walnięta ale mówisz że kombinujesz z gwoździami :D a dołożyłeś do masy i spojrzałeś cz nie ma iskry ?? bo nieraz iskrę może mieć a nie chcę zaplić zupełnie z innego powodu , no i masz sima enduro czy zwykłego bo w tych zwykłych to lubi modół pójść no i wtedy masz już dobrze
Avatar użytkownika
Kruk1503
Świeżak
 
Posty: 89
Dołączył(a): 3/7/2007, 16:00

Postprzez michael » 12/7/2007, 16:55

sprawdź wszystkie kable od instalacji wys. napięcia. podłączenie cewki, przerwę koniecznie na przerywaczu (masz zwykły zapłon, a nie wersję elektronik, tak?). czy świeca nie ma przebić? sprawdź te rzeczy a potem pomyślimy. i jak wali bezpiecznik to po to, żeby sprawdzić gdzie jest zwarcie, a nie żeby wsadzać tam gwoździe i spalić coś...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec
 
Posty: 515
Dołączył(a): 25/1/2007, 20:56
Lokalizacja: Białystok

Postprzez zdzichu123 » 12/7/2007, 17:27

Spoko, świeca jest nowa i nic fajka tez jest ok bo sprawdzalem u kolegi w simku ale jak odkrece fajke to w tym kablu co idzie do fajki tez niema iskry :/ Simek zwykly nie enduro i nie elektronik :) Przerwa na platynach jest ok zamykaja sie i otwieraja prawidlowo, cewka jest tez dobra :D Pozostalo mi sprawdzic kable instalacji wys. napiecia :) Sprawdze to i dam znac za 2 dni bo jutro wyjezdzam i sprawdze po jutrze co i jak :D
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

22.10.08 ====> Zdałem Prawko :)
Avatar użytkownika
zdzichu123
Bywalec
 
Posty: 869
Dołączył(a): 11/7/2007, 21:37
Lokalizacja: Chodzież


Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na gr
cron