Dobór panewek na wał
• Strona 1 z 1
Dobór panewek na wał
Witam mam pytanie związane z doborem panewek na wał (sprawa dotyczy CBR600RR 2005) jeśli ktoś wie i może podzielić sie bedę wdzięczny za pomoc,
na wał dobiera sie panewki według kolorów pod wymiar czopu wału to wiadomo a co jest ze skrzynią korbową i stopą korbowodu czy to jest wymiar stały czy też zmienia się w zależności od panewki
jeśli ktoś jest w stanie podpowiedziec to z góry dziekuję
na wał dobiera sie panewki według kolorów pod wymiar czopu wału to wiadomo a co jest ze skrzynią korbową i stopą korbowodu czy to jest wymiar stały czy też zmienia się w zależności od panewki
jeśli ktoś jest w stanie podpowiedziec to z góry dziekuję
- RAK
- Świeżak
nawet nie probuj reanimowac silnika jezeli zatarl sie na panewkach. napawanie walu i dobieranie panewek nie ma sensu. niepotrzebnie wydasz kupe kasy. silnik zatrze ci sie prawie natychmiast po "naprawie". lepiej poszukaj silnika.
- chris_nie
- Świeżak
chris_nie ma rację, nie ma sensu naprawianie tego silnika, gdyż NIE DA SIĘ tego dobrze zrobić! Kup cały silnik z jakiegoś rozbitka- w ostatecznym rozrachunku wyjdzie taniej, i lepiej.
BTW: interesuje mnie jak zarżnąłeś silnik w prawie nowym motocyklu? Jeździłeś bez oleju, pałowałeś na zimno?
BTW: interesuje mnie jak zarżnąłeś silnik w prawie nowym motocyklu? Jeździłeś bez oleju, pałowałeś na zimno?
- cinx
- Świeżak
Dokładnie tak, naprawa "dołu" silnika to bezsens, lepiej poszukać sprawnego używańca. Nigdy w polskiej rzeczywistości nie osiągniesz takiego pasowania jak fabryka, no chyba, ze używał byś nowego wału, panewek itd, ale to kosmos finansowy.
- musieli
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości