Zobacz wątek - Piaggio NRG EXTREME PILNE PROSZĘ O POMOC
NAS Analytics TAG

Piaggio NRG EXTREME PILNE PROSZĘ O POMOC

i inne małe pojemności
_________

Piaggio NRG EXTREME PILNE PROSZĘ O POMOC

Postprzez michciu97 » 13/5/2013, 10:39

Witam,mój problem polega na tym,że skuter stał 1 rok nieodpalony.Więc go wkońcu chciałem zrobić ładnie umyłem wszystko w nim porobiłem ale elektryka nie działała i tam kilka rzeczy.Ok wioze do serwisu mówię by wszystko ładnie porobili blokady pościągali all.Teraz Skuter Niby Ładnie Działa,ale jest kilka problemów.Skuter nie ma wgl siły wyjechać pod góre ani nie chce też się rozpędzić z góry mam do serwisu podjechać jeszce by mi wymienili linke od predkosciomierza.A jak byłem się spytać w servisie to mi powiedział,że to tłumik albo wariator,ale z kolegami dokrecilismy tlumik tyle ze jeszcze mam dziure na spawie od mechanika zaspawam to sobię sam i zobaczę jaka będzie sytuacja.Choć po dokręceniu skuter jedzie na prostej 65-70km/h ale wolno się rozpędza a pod górę to już masakra,nie chce nawet spalić kapcia.Macie Jakieś Propozycje co mogło się stać bo jeszcze rok temu ładnie zapierdzielał.Proszę o pomoc bo sezon się zaczoł a ja chce pojeżdzić.Jak narazie mam uzbierane 300zł na naprawe.Dam Radę coś za to zdziałać by to latało??,najwyżej pózniej dozbieram resztę.Wiem że Skuter jest na ssaniu,gaznik wyregulowany,elektryka naprawiona,olej wymieniony ładnie porobione lecz on nadal nie ma siły jechac a co dziwne na stopce skuter ladnie sie zrywa i obroty sa 10 000/12 000 a jak zejdzie ze stopki to kompletna klapa,już nie wiem co mam robić co powiedzieć mechanikowi.Myślałem,że to rolki albo moduł ale mechanik traktuje mnie jak jelenia pomóżcie co temu mechanikowi mam powiedzieć by to zapierdzielało..
michciu97
Świeżak

Postprzez mater13 » 13/5/2013, 13:10

Zwal wariator i zobacz w jakim jest stanie. Może rolki do wymiany albo za ciężkie są, zobacz pasek, sprzęglo, dzwon. NIe wiadomo. Musisz posprawdzać. Zmierz jeszcze przy okazji kompresje
mater13
Świeżak

Postprzez michciu97 » 14/5/2013, 17:17

Tak więc,sam boję się cokolwiek ruszać poważniejszego ale jak narazie rozebrałem tłumik żeby zespawali(tą rurke dokladniej bo wydech ogolnie dobry jest),ale niechcący ujebalem śrubę która wychodzi od cylka,i nie wiem myślę,że po zespawaniu już będzie wszystko dzialać rolki zmienię i nie wiem czy lepiej naprawić ten cylinder czy kupić nowy i zmienić na 70...
michciu97
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm