FZ6N drgania i praca silnika?
• Strona 1 z 1
FZ6N drgania i praca silnika?
Witam,
mam pytanie do użytkowników FZ6N:
- przy 6-7tys rpm (czyli w zasadzie najbardziej użytkowych obrotach) silnik generuje takie drgania że nie jestem w stanie rozpoznać w lusterku marki samochodu który za mną jedzie... do tego inne elementy drżą powodując irytujący dźwięk.
- na biegu jałowym silnik pracuje trochę nie równo, obroty lekko falują, to samo przy delikatnej jeździe powiedzmy jadę wolno przy obrotach 3-4tys silnik szarpie...
To normalne zachowanie tego modelu?
Wymieniłem świece bez zmian, lusterka wymieniłem na oryginalne bo na plastikowych zamiennikach w ogóle nic nie było widać, ale wielkiej poprawy nie ma, kierownice mam akcesoryjną firmy renthal.
jakieÅ› sugestie?
pzdr.
mam pytanie do użytkowników FZ6N:
- przy 6-7tys rpm (czyli w zasadzie najbardziej użytkowych obrotach) silnik generuje takie drgania że nie jestem w stanie rozpoznać w lusterku marki samochodu który za mną jedzie... do tego inne elementy drżą powodując irytujący dźwięk.
- na biegu jałowym silnik pracuje trochę nie równo, obroty lekko falują, to samo przy delikatnej jeździe powiedzmy jadę wolno przy obrotach 3-4tys silnik szarpie...
To normalne zachowanie tego modelu?
Wymieniłem świece bez zmian, lusterka wymieniłem na oryginalne bo na plastikowych zamiennikach w ogóle nic nie było widać, ale wielkiej poprawy nie ma, kierownice mam akcesoryjną firmy renthal.
jakieÅ› sugestie?
pzdr.
- mackol
- Świeżak
odpal moto i sprawdz czy wszystkie kolektory sie tak samo nagrzewają , wyeliminujesz brak jakiegoś garnka na chodzie a jak bedzie ok to synchro przepustnic może pomoze , poza tym mozesz nagrac filmik i zapodac może bedzie wiecej info o problemie
gsxr 1100
10 sezon 32l
2 gleby
10 sezon 32l
2 gleby
- Voxx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości