Zobacz wÄ…tek - problem z honda cbx
NAS Analytics TAG

problem z honda cbx

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem z honda cbx

Postprzez kyler » 9/6/2006, 12:44

mam wieli kłopot z hondą cbx 650 z 1984r.otóż jest ona po remoncie generalnym(wymienione panewki i pierscienie, wał po regeneracji). po złożeniu silnika odpaliła bez problemu.silnik chodził przez jakiś czas i nawet jeździł, ale po chwili zgasł i nie chciał odpalić.szedł tylko na pych.sprawdziłem czy jest ładowanie i było(jest cały czas). później naqwet na pych nie chciała odpalić...świece sprawdziłem i wymieniłem.rozrusznik kręci, ale nie silnik nie chce załapać i nie mam pojęcia dlaczego.zawory są samoregulujące się więc to nie to....czy ma któś pojęcie o co tu chodzi? bardzo proszę o ponmoc.a tak poza tym czy orientuje się ktoś, jaki silnik od CBX`a z 2000 roku, o pojemności większej niż 650, można wstawić do ramy 650-tki z 84r.? chodzi mi głównie o wymiary i mocowanie silnika.z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
kyler
Świeżak

Postprzez MAREKSP1 » 9/6/2006, 14:33

Według mnie zle ustawiony rozrzad.napisz czy jak odpaliłes pierwszy raz to odpalił bez problemu.nawet jak jest ustawiony zle o jeden zabek moze chodzic ale nie musi.napisz czy moc była jak przed remontem czy osłabł po remoncie....
MAREKSP1
Świeżak

Postprzez kyler » 9/6/2006, 14:53

za pierwszym razem odpalił bez problemu....a co do mocy, to zbyt krótko chodził, żeby to stwierdzić.poza tym nie chciałem go wkręcać na zbyt duże obroty.ale w zasadzie w jeździe nie było zbyt dużej różnicy niż przed remontem, także raczej mocy nie stracił.dopiero później, jak przestał palić na jeden gar, ale to wina świecy, którą już wymieniłem
kyler
Świeżak

Postprzez MAREKSP1 » 10/6/2006, 09:21

wykrec swiece i sprawdz spreżanie na cylindrach
MAREKSP1
Świeżak

Postprzez Miano » 15/6/2006, 02:07

Witam. Ja tez jestem nie do końca szczesliwym posiadaczem hondy cbx650 i wiem, ze jak czasem dlugo sie kreci na rozuszniku bez rezultatu to ten dziwaczny modul zaczyna wariowac tz daje iskre tylko na 2 cylindry. Natomias u mnie silnik zapala ale do 4tys chodzi strasznie kulawo, dopiero powyzej zaczyna jechac, odgłos i wogole cala praca się zmienia. Nie mogę dojsc co jest, kupilem silnik z niemiec ma niecale 20tys cisnienie elegandzkie, gaznik tez po robocie choc mam wątpliwości, swiece nowe, w gaźniku wymieniłem zaworki od pływaków bo stare nie trzymały.
Proszę o jakieś porady, wskazówki gdzie szukać przyczyny:)
Miano
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości

na górê