Drugi motocykl do 15k
• Strona 1 z 1
Witam,
W zeszlym roku nie udalo mi sie kupic zaplanowego fazera 1000. I teraz startuje do kupna czegos na sezon. Jezdzilem 2 sezony banditem 600 ok 10tysiecy zrobilem. Motocykl bralem turystyczny bo mialem latac trasy. W praniu wyszlo ze moje "dalekie" wypady to max 400km. I dlatego zastanawiam sie nad motocyklem z klasy sport. Podobaja mi sie zx6r, gsxr 600, gsxr 750, cbr 600rr. Musze nadmienic ze czesto jezdze z plecaczkiem wiec jako takie miejsce tez by sie przydalo zeby te 300km jakos przeleciec we dwojke. Co polecacie z moim doswiadczeniem te sporty szczegolnie ten 750 nie jest za mocny ?
W zeszlym roku nie udalo mi sie kupic zaplanowego fazera 1000. I teraz startuje do kupna czegos na sezon. Jezdzilem 2 sezony banditem 600 ok 10tysiecy zrobilem. Motocykl bralem turystyczny bo mialem latac trasy. W praniu wyszlo ze moje "dalekie" wypady to max 400km. I dlatego zastanawiam sie nad motocyklem z klasy sport. Podobaja mi sie zx6r, gsxr 600, gsxr 750, cbr 600rr. Musze nadmienic ze czesto jezdze z plecaczkiem wiec jako takie miejsce tez by sie przydalo zeby te 300km jakos przeleciec we dwojke. Co polecacie z moim doswiadczeniem te sporty szczegolnie ten 750 nie jest za mocny ?
- Pride_6
- Świeżak
całkowicie inna pozycja. 300km z plecaczkiem na sporcie będziesz przeklinał (szczególnie na gixie czy zx6r, bo honda ma najmniej sportową pozycję). 750? jak byś przelatał te 10k km na jakiejś sportowej 600 to tak, ale po bandziorze nie wiem, czy gix 750 cię nie sponiewiera.
sporty nie są wygodne dla osoby która jest wysoka, a tym bardziej dla dwóch osób. nie wiem kto wymyślił dokładki do siedzeń do pasażera
chociaż od biedy. tak wiem, że są osoby które na sporcie z plecackiem robiły i po 800km, ale chodzi mi o fakt, ze na pewno nie będzie to tak wygodne jak na bandziorze.
sporty nie są wygodne dla osoby która jest wysoka, a tym bardziej dla dwóch osób. nie wiem kto wymyślił dokładki do siedzeń do pasażera
chociaż od biedy. tak wiem, że są osoby które na sporcie z plecackiem robiły i po 800km, ale chodzi mi o fakt, ze na pewno nie będzie to tak wygodne jak na bandziorze.
- Kaai
- Mieszkaniec forum
o widzisz rzeczowa odpowiedz, raz nie chce przesadzic z przeskokiem bo moje doswiadczenie caly czas jest male, dwa duzo latam z kobieta i na tym sporcie to faktycznie moze byc problem... Sam juz nie wiem moze warto zastanowic sie nad zeszlorcznym pomyslem czyli fazerem 1000 ? a moze masz jakies propozycje inne ?
- Pride_6
- Świeżak
jeśli podobał ci się bandzior to mozesz przymierzyć się do wielkiego bandziora.
ewentualnie wielka svka (jeśli lubisz Vki), no ale najlepiej będzie znaleźć kogoś kto ma sportową 600 i da ci się z kobitką przejechać, nawet po krótkim dystansie może się okazać, że jazda na 'nadgarstkach' praktycznie z kobietą na plecach będzie uciążliwa.
ewentualnie wielka svka (jeśli lubisz Vki), no ale najlepiej będzie znaleźć kogoś kto ma sportową 600 i da ci się z kobitką przejechać, nawet po krótkim dystansie może się okazać, że jazda na 'nadgarstkach' praktycznie z kobietą na plecach będzie uciążliwa.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Krmtzzz napisał(a):SV 1000 w porownaniu do fzs1000 i b12 to 2 inne swiaty. Zwroc uwage na kiere i siedzenie w sv 1000. Jedzie sie mocno pochylonym na sv 1000. Gosc u mnie w miescie kiedys taka mial.
Na n'ce wcale nie jest tak zle z pozycja.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Karol20 napisał(a):Krmtzzz napisał(a):SV 1000 w porownaniu do fzs1000 i b12 to 2 inne swiaty. Zwroc uwage na kiere i siedzenie w sv 1000. Jedzie sie mocno pochylonym na sv 1000. Gosc u mnie w miescie kiedys taka mial.
Na n'ce wcale nie jest tak zle z pozycja.
jak N'ka ma sie do okreslonych przez Autora wymagań ??!
- stareRadio
- Świeżak
Na każdym sporcie plecaczek po 300 km będzie miał dosyć jazdy. Koniecznie musi być sport ?. Bo może się okazać lekarstwem np. DL 650 , za 15 tys kupisz sensowną sztukę. Plecaczek siedzi komfortowo, do miasta i poza sprawdzi się idealnie.
-
Throttle - Świeżak
Autorze, no motocykl sportowy, jak nazwa wskazuje jest sportowy, projektowane są tak że, jednej osobie siedzi się już średnio wygodnie, on ma mieć osiągi, ma się nim szybko wchodzić w winkle i tak dalej. Chcesz wygodnie robić trasy z plecakiem, kup fazerka, albo innego szybkiego turystyka. No niestety nikt sportowego moto nie przeprojektuje żeby drugiej osobie się dobrze siedziało, bo wtedy to już nie będzie sport
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości