Przerywanie silnika przy przyśpieszaniu. FZR 600
• Strona 1 z 1
Przerywanie silnika przy przyśpieszaniu. FZR 600
Witam , od nie dawna jestem posiadaczem Yamahy fzr 600, motocykl jest po synchro , czyszczniu gaźników, wymianie świec. Motocykl świetnie odpala, na luzie pięknie sie wkręca na obroty i ogólnie wszystko super. Ale podczas jazdy gdy chce odkręcić gaz silnik przerywa szarpie po czym wkręca sie ładnie na obroty i świetnie już przyśpiesza do samego odcięcia. I jest to przy redukcjach np , gdy puszcze gaz i chce znów przyśpieszyć. Czy to możliwe aby pompa paliwa była uszkodzna ? normalnie po przekręceniu kluczyka pompuje paliwo i wszystko jest ok. Proszę o pomoc.
Jest to rocznik 95 4jh
Jest to rocznik 95 4jh
- rafal934
- Świeżak
Coś z pompą, u mnie było to samo, pompa przerywała, jechałem, i podczas dodawania gazu motocykl szarpał i gasł, ja pompy nie wymieniałem, przepatrzyłem wszystkie przewody itp, podłączenie, okazało się, że miałem luzy na klemach, i napięcie dochodziło z przerwami, tez mam fzr,sprawdź to.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
fzr - Bywalec
Nie nie skaczą, po prostu silnik zaczyna przerywać, takie hrrrrr i zaraz sie ładnie wkręca. Całkiem możliwe ze pompa paliwa juz jest słaba i nie daje rady dopomować paliwa tak szybko.
Kupie nową pompkę i zobaczymy co bedzie sie wtedy działo.
Kupie nową pompkę i zobaczymy co bedzie sie wtedy działo.
- rafal934
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości