Popychacz sprzęgła Yamaha Fzr 600 3He
• Strona 1 z 1
Popychacz sprzęgła Yamaha Fzr 600 3He
Witam serdecznie.
Otóż mam mały problem z moim nowym nabytkiem wspomnianym w temacie. Sprzęgło działa normalnie, lecz popychacz który chodzi w wałku jest piłowany przy wyjściu z bloku silnika, otwór przez który wychodzi popychacz został nie wiadomo w jaki sposób powiększony przez popychacz.Luz na wałku sprzęgła jest nie wielki, do tego jeszcze łożyska c3. Nowy popychacz ścięło równo z karterem. /Sprzęgło sprawdzane, składane wg manuala. Szukałem czegoś w sieci, podobnych problemów lecz nic nie znalazłem, więc zgłaszam się tutaj z myślą że ktoś z Was maił podobny problem.
Otóż mam mały problem z moim nowym nabytkiem wspomnianym w temacie. Sprzęgło działa normalnie, lecz popychacz który chodzi w wałku jest piłowany przy wyjściu z bloku silnika, otwór przez który wychodzi popychacz został nie wiadomo w jaki sposób powiększony przez popychacz.Luz na wałku sprzęgła jest nie wielki, do tego jeszcze łożyska c3. Nowy popychacz ścięło równo z karterem. /Sprzęgło sprawdzane, składane wg manuala. Szukałem czegoś w sieci, podobnych problemów lecz nic nie znalazłem, więc zgłaszam się tutaj z myślą że ktoś z Was maił podobny problem.
- olo344
- Świeżak
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/899 ... 668a9.html
Zdjęcie przedstawia otwór przez który wychodzi popychacz.
Zdjęcie przedstawia otwór przez który wychodzi popychacz.
- olo344
- Świeżak
Ło cie!
Niezła dziura!
To w środku to jest może element uszczelniający?
Wydaje mi się że ten element można wyjąc z bloku.
Jeśli się da to zamówić nowy i po krzyku.
Czy wałek też ma uszkodzenia?
Niezła dziura!
To w środku to jest może element uszczelniający?
Wydaje mi się że ten element można wyjąc z bloku.
Jeśli się da to zamówić nowy i po krzyku.
Czy wałek też ma uszkodzenia?
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
Wydaje mi się że właśnie to w bloku z wielką dziurą to własnie uszczelnienie wałka i po schemacie wydaje się że da się to wyciągnąć.
A jeszcze pytanie.
Czy gdy włożysz wałek do środka czujesz że obraca się on po kulce?
W środku jest jeszcze jeden popychacz i miedzy nimi kulka.
Może tej kulki nie ma i dlatego wyrobiło taki otwór.
A jeszcze pytanie.
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
Stanowczo nie, choćby i nawet to łańcuch prędzej by spadł z zębatki i narobił bajzlu, więc odpada.
Dorobiony był popychacz z twardszego materiału który właśnie w tym miejscu gdzie wychodzi z bloku jest tak jakby "piłowany", rozgrzewany aż na końcu pewnie dojdzie do jego złamania, oryginalny zamiennik z serwisu (aluminium z utwardzonymi końcówkami) pęka bez uprzedzenia...
Dorobiony był popychacz z twardszego materiału który właśnie w tym miejscu gdzie wychodzi z bloku jest tak jakby "piłowany", rozgrzewany aż na końcu pewnie dojdzie do jego złamania, oryginalny zamiennik z serwisu (aluminium z utwardzonymi końcówkami) pęka bez uprzedzenia...
- olo344
- Świeżak
skwy napisał(a):Wydaje mi się że właśnie to w bloku z wielką dziurą to własnie uszczelnienie wałka i po schemacie wydaje się że da się to wyciągnąć.
A jeszcze pytanie.
Kulka jest.
- olo344
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa