problem z hondÄ… mtx 80
• Strona 1 z 1
problem z hondÄ… mtx 80
Witam mam problem z moją hondą mtx problem polega że jakiś czas temu zaciął mi się kopniak wiec spuściłem olej odkręciłem kape i było wszystko dobrze i kopniak ruszył skręciłem kapę i założyłem kopniak wlałem nowy olej. odpalił go wczoraj pojechałem się przejechać i było dobrze rano tez a teraz znów to samo sie robi i to wygląda w ten sposób ze kopniak ciaśniej chodzi i już nie chce odpalić i już się znów tak zaciął jaka może być przyczyna
Bardzo proszÄ™ o pomoc
Bardzo proszÄ™ o pomoc
- michalini123
- Świeżak
hmm kopniak nie powinien sie blokować. chyba że cos mu przeszkadza. zdejmij pokrywe i zobacz czy nic nie jest poluzowane, tryb jakis, kosz sprzęgłowy ?
a motocykl normalnie pracuje itp itd ? sam nie gasnie ?
a motocykl normalnie pracuje itp itd ? sam nie gasnie ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pracuje dobrze jest mocny cały czas, ale to się stało 2 razy jak go zgasiłem to już nie chciał odpalić ale mi się wydaje że jak byłoby coś poluzowane to bym go wczoraj nie odpalił a jednak wczoraj było dobrze i dziś do południa
- michalini123
- Świeżak
nie pamietam jak to szło w mtx. ale np w DT miedzy kopką a sprzegłem jest koło zębate łączące, i ono się ciągle kręci bez łozyska, po tylu latach zazwyczaj to sie wyrabia i kopka moze nie łapać, moze sie cos blokować. wiec ty też mozesz spojrzeć jak mechanizm cały wyglada u ciebie. przesmaruj wałek. chociaz tam jest dostep oleju na samym wałku, jedynie uszczelniacz ochrania przed wyciekiem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ściągnij pokrywę od sprzęgła, zdejmij wałek kopnika i sprawdź czy to koło zębate, o którym mówi Henio obraca się luźno na wałku.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości