TÅ‚umik
• Strona 1 z 1
TÅ‚umik
Witam
Od paru dni zastanawiam się nad kupieniem mocnego tłumika .
Chodzi mi o dźwięk tłumika jak u Honda Hornet 600 .
Chciałbym wsadzić podobny tłumik do mojego motoru i nie wiem czy coś może mi się stać ( zepsuć ) .
Czy to jest to dobry pomysł ?
Mój motor to zipp pro 50 ( wiem dla nie których to trochę śmieszne )
http://chrzanow.olx.pl/zipp-pro-50-spor ... -188133601 <-- to on !
Od paru dni zastanawiam się nad kupieniem mocnego tłumika .
Chodzi mi o dźwięk tłumika jak u Honda Hornet 600 .
Chciałbym wsadzić podobny tłumik do mojego motoru i nie wiem czy coś może mi się stać ( zepsuć ) .
Czy to jest to dobry pomysł ?
Mój motor to zipp pro 50 ( wiem dla nie których to trochę śmieszne )
http://chrzanow.olx.pl/zipp-pro-50-spor ... -188133601 <-- to on !
- fexston
- Świeżak
Do tego motoru dokup najpierw ramę i resztę pierdół takich jak skrzynia biegów. A najlepiej sprzedaj ten motor strażakom do pompy i kup motocykl albo skuter/pierdzik.
A na poważnie:
Zapytaj ojca jak mu chodzi samochód gdy ma urwany albo dziurawy tłumik. Wytłumaczy Ci ze ktoś wydechy projektuje za ciężkie pieniądze i z ,,kawałkiem rynny" na miejscu tłumika daleko nie zajedziesz bo pierdzikowi znacznie spadnie jego kosmiczna moc motoru.
Nie kombinuj amatorsko z wydechem ani filtrem powietrza bo takie modyfikacje wymuszają zawsze regulacje gaźnika. Jak za bardzo pokombinujesz to przekroczysz możliwości precyzyjnej regulacji gaźnika twojego pierdzika i efekt końcowy będzie żałosny.
A na poważnie:
Zapytaj ojca jak mu chodzi samochód gdy ma urwany albo dziurawy tłumik. Wytłumaczy Ci ze ktoś wydechy projektuje za ciężkie pieniądze i z ,,kawałkiem rynny" na miejscu tłumika daleko nie zajedziesz bo pierdzikowi znacznie spadnie jego kosmiczna moc motoru.
Nie kombinuj amatorsko z wydechem ani filtrem powietrza bo takie modyfikacje wymuszają zawsze regulacje gaźnika. Jak za bardzo pokombinujesz to przekroczysz możliwości precyzyjnej regulacji gaźnika twojego pierdzika i efekt końcowy będzie żałosny.
- Corso
- Świeżak
Przypomniało mi się.
Jeżeli chcesz podrasować pierdzik to zainteresuj się raczej zakupem zestawu składającego się z większego tłoczka, cylinderka 70ccm i gaźnika firmy Mikuni. Nie wiem jak z Zippa-mi ale do niektórych marek skuterków można kupić takie cudo i wtedy masz poważne podstawy by liczyć na wzrost mocy maszyny i poziomu lansu
Przeczytaj jeszcze raz regulamin
abyś to zapamiętał masz ostrzeżenie za brak edycji
senekkorzenna
Jeżeli chcesz podrasować pierdzik to zainteresuj się raczej zakupem zestawu składającego się z większego tłoczka, cylinderka 70ccm i gaźnika firmy Mikuni. Nie wiem jak z Zippa-mi ale do niektórych marek skuterków można kupić takie cudo i wtedy masz poważne podstawy by liczyć na wzrost mocy maszyny i poziomu lansu
Przeczytaj jeszcze raz regulamin
abyś to zapamiętał masz ostrzeżenie za brak edycji
senekkorzenna
- Corso
- Świeżak
Jak z Horneta? Przecież dźwięk w tym zippie jest bardzo fajny, żadna 50 nie ma takiego basu jak to . Co tam zmieniać?
- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości