VFR 800 vs FZ8 2012 ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
VFR 800 vs FZ8 2012 ?
Witam wszystkich , pisze z konta mojego kolegi poniewaz mi po ostatniej burzy znikl internet..
Do rzeczy , sprzedalem wlasnie swojego Fazera 600 , byl to genialny sprzet..planuje kupic cos troszeczke mocniejszego z roku 2012 , moto bedzie uzywane bardzij turystycznie , ale lubie tez czasem zaszalec..No i tak Honda VFR 800 czy Yamaha FZ8 ? oczywiscie wersja S z owiewka..
ktory ma lepsze hamulce ? swiatla ? skrzynia ? osiagi ? chodz twierdze ze maja podobne..prowadzenie ? no i pozycja i komfort jazdy..robie trasy do 800 km..
prosze o pomoc , bo na nastepnyy sezon mam zamiar zmienic maszyne..mialem kupywac litra , ale uznalem ze nie chce..nie potrzebny mi poprostu taka moc i pojemnosc..co sadzicie o tych maszynach ? to bedzie moje drugie moto , pierwszy byl Fazerrek 600.
Do rzeczy , sprzedalem wlasnie swojego Fazera 600 , byl to genialny sprzet..planuje kupic cos troszeczke mocniejszego z roku 2012 , moto bedzie uzywane bardzij turystycznie , ale lubie tez czasem zaszalec..No i tak Honda VFR 800 czy Yamaha FZ8 ? oczywiscie wersja S z owiewka..
ktory ma lepsze hamulce ? swiatla ? skrzynia ? osiagi ? chodz twierdze ze maja podobne..prowadzenie ? no i pozycja i komfort jazdy..robie trasy do 800 km..
prosze o pomoc , bo na nastepnyy sezon mam zamiar zmienic maszyne..mialem kupywac litra , ale uznalem ze nie chce..nie potrzebny mi poprostu taka moc i pojemnosc..co sadzicie o tych maszynach ? to bedzie moje drugie moto , pierwszy byl Fazerrek 600.
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
mogę się jedynie wypowiedzieć o FZ8 2012 (pół-owiewka) bo na takim miałem okazję pojeździć no i cóż motocykl genialny, nie zmieniłbym w nim kompletnie nic, paradoks że chcę kupić właśnie VFR 800 a są to bardzo podobne motocykle pod względem osiągów...
Cóż hamulce kosior na prawdę super działają, bardzo żwawy motocykl na jedynce spokojnie stówkę lecisz
Jeździłem tylko w mieście, ale ten motocykl jest do tego stworzony, skrzynia OK, jeden malutki mankament to to że ma lusterka na wysokości niektórych lusterek puszek i w korku trzeba uważać żeby nie zahaczyć, zgrabny i piękny motor, VFR jest szerszy i za pewne gorzej się jeździ w korku bo i waży 40-50 kg więcej od FZ8.
ps. Przypomniało mi się, zmieniłbym tłumik na sportowy ze względu na wygląd bo dźwięk bądź co bądź jest w porządku..
Cóż hamulce kosior na prawdę super działają, bardzo żwawy motocykl na jedynce spokojnie stówkę lecisz
Jeździłem tylko w mieście, ale ten motocykl jest do tego stworzony, skrzynia OK, jeden malutki mankament to to że ma lusterka na wysokości niektórych lusterek puszek i w korku trzeba uważać żeby nie zahaczyć, zgrabny i piękny motor, VFR jest szerszy i za pewne gorzej się jeździ w korku bo i waży 40-50 kg więcej od FZ8.
ps. Przypomniało mi się, zmieniłbym tłumik na sportowy ze względu na wygląd bo dźwięk bądź co bądź jest w porządku..
- Bosman
- Świeżak
tdm 900
bandit 1200
nie chodzi o moc ale moment obrotowy
i cenowo moto ktore podales znacznie sie różnią
po fazer 600 to tylko stary gaźnikowy fazer 1000 z kuframi i klamotami do turystyki( i zostanie ci jakies hmmm 20.000 zl ktore mi dasz jak kupisz 1000 fazera bo nie bedziesz żałował )
bandit 1200
nie chodzi o moc ale moment obrotowy
i cenowo moto ktore podales znacznie sie różnią
po fazer 600 to tylko stary gaźnikowy fazer 1000 z kuframi i klamotami do turystyki( i zostanie ci jakies hmmm 20.000 zl ktore mi dasz jak kupisz 1000 fazera bo nie bedziesz żałował )
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
dziś miałem okazję przejechać się ponad 2 godzinki banditem 1250 (2012r.) i powiem że jest to potwór w porównianiu do FZ8, lecz z pełną stanowczością stwierdzam że na FZ8 miałem duużo większą frajdę z jazdy...
Może dlatego że ten bandzior był za mocny i ciężkawy? Hmm i moim zdaniem miał słabsze hamulce w porównaniu do FZ8 ale to takie odczucie na ciepło.
Dodam że jest większy gabarytowo (na oko, nie sprawdzałem) i gorzej się jeździ w korku (miałem wersję z pół-owiewką)
Może dlatego że ten bandzior był za mocny i ciężkawy? Hmm i moim zdaniem miał słabsze hamulce w porównaniu do FZ8 ale to takie odczucie na ciepło.
Dodam że jest większy gabarytowo (na oko, nie sprawdzałem) i gorzej się jeździ w korku (miałem wersję z pół-owiewką)
- Bosman
- Świeżak
Do turystyki VFR (bardziej elastyczny silnik, większa masa, lepsze możliwości załadunku), do zabawy FZ8 (lżejszy, bardziej poręczny).
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Bosman, smigam GSX1250FA i jakos nie narzekam w korku, kwestia przyzwyczajenia a w trasie bajka ... moment robi swoje bo mocy to ma mniej niz FZ8 a przynajmniej na papierku
VFR to kloc, wazy chyba tyle samo co duzy bandit
VFR to kloc, wazy chyba tyle samo co duzy bandit
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Ja polece Kawasaki Z1000SX a z tych 2 które wymieniłes wolał bym fz8s
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
A tam sam Nm to nie wszystko. Przydaje sie przy wyprzedzaniu bez zbijania biegu, ależ czyż nie taka jest filozofia wysokoobrotowych motocykli by zbic 2 w dół i ciągnac??
-
I na ile mi uciekniesz tym banditem? 10metów? a potem wciągne cie airboxem? Bez przesady kto kupuje bandita żeby nim pałowac od swiateł do swiateł żeby pokazac że lepiej idzie z dołu jak sportowy litr
-
I myslisz że jakoś da mi po piętach? Prosze cie żyjesz suchymi danymi technicznymi. Zbudz sie! Czemu autor tematu tak przycichł?
-
No i doszlismy do jakiegos konsensu rozmowy! Z tym co teraz napisałes sie zgodze. Ale nie rób z B12 bolidu F1
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości