Uszkodzona uszczelka- z czego dorobić?
• Strona 1 z 1
Uszkodziłem uszczelkę z kranikaa dokładniej na takim metalowej "rurce" która łączy kranik z przewodem paliwowym i cieknie i to dość mocno. Chciałem ściągnąc samą przewód a niestety wyskoczyła ta "rurka" i z moim fartem szlag ją wzięło. Moje pytanie z czego dorobić,, lub czy kupi coś takiego. Patrzyłem na allegro i to się zwie bodajże oring, ale były tylko do wskek itd.(dużo za duże)
- shgetsu
- Świeżak
- pithblackex
- Świeżak
Oj teraz to już późno, jest to uszczelka grubości 2-3mm(grubość ścianki) i o obw. 2cm mam ją tyko, że jest przerwana P.S Może mi się wydawać, ale jest to uszczelka ta mniejsza z tych zdjęc http://moto.allegro.pl/ir-zestaw-napraw ... 10399.html o albo obwód tej uszczelki jest zblizony do obwodu zwykłego długopisa. Nie wiem jak to ująć. Jutro może dam rade do motoryzacyjnego podejść i mam nadzieje że coś takiego jest normalnie w sprzedaży, bo nie będe kupował całego kranika
- shgetsu
- Świeżak
Grunder-moto to Yamaha TZR 125 99r. Kranik jest wporządku, wszystko chodzi. Od kranika mam bodajże 3 wyjścia na wężyki, albo 2 - rezerwa, i normalnie. Wyjście z kranika jest taką metalową rurką na którą naciąga się wężyk- tak jak w gaźniku się naciąga dopływ paliwa(tyle, że w gaźniku sie tego nie da ściągnąć) i tam jest uszczelka która mi poszła...
- shgetsu
- Świeżak
Nie nie wystarczy ścisnąć, bo ta strona wchodzi do kranika
- shgetsu
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości