Rękawice
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Rękawice
Co sądzicie o tych rękawicach ? Może miał ktoś z nimi styczność
http://moto.allegro.pl/super-rekawice-m ... 47844.html
- cebraa
- Świeżak
Re: Rękawice
cebraa napisał(a):Co sądzicie o tych rękawicach ? Może miał ktoś z nimi styczność
Mam takie i nie mam zastrzeżeń. Skóra miękka, szwy mocne i wydają się być bezpieczne ( ale czy są tego Ci nie powiem). Ręka się nie poci jakoś szczególnie ( sprawdzane przy +30st) i w chłodne dni nie jest zimno ( sprawdzane przy +10st). Moim zdaniem w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Ze swojej strony polecam.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Witam, ja mam takie rękawice tylko że biało czarne. Własnie chodzę na prawko i w nich sobie latam. Latałem w te upały i wszystko cacy teraz też jeźdzę i jest na prawdę super. Nie mam się do czego przyczepić. Polecam. Mnie się fajnie dopasowały do dłoni. Praktycznie czucie manetki, czy zmiana kierunków jak gołą dłonią.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
provit ty oportunisto nie męcz już tylko na PW.
a wracając do tematu to przed kupnem trzeba koniecznie przymierzyć, pamiętam jak kupowałem rękawiczki i zauważyłem że firmy bardzo różnią się rozmiarami, byłem np. w Liberty Motors i przymierzałem Alpiny GP PRO XXL i były dość ciasne, źle leżały nie mój krój, po przymierzeniu Arlen Nessa już było lepiej a idealnie skrojone okazały się dopiero Knoxy które bardzo polecam...
a wracając do tematu to przed kupnem trzeba koniecznie przymierzyć, pamiętam jak kupowałem rękawiczki i zauważyłem że firmy bardzo różnią się rozmiarami, byłem np. w Liberty Motors i przymierzałem Alpiny GP PRO XXL i były dość ciasne, źle leżały nie mój krój, po przymierzeniu Arlen Nessa już było lepiej a idealnie skrojone okazały się dopiero Knoxy które bardzo polecam...
- Bosman
- Świeżak
Ale tu mowa o rękawiczkach za 109zł a nie knox w przedziale 500-1000zł Za ta cenę te rękawiczki są zarąbiste i takie można zmieniać co rok na nowe Dla mnie świetnie wykonane. Jestem akurat w trakcie robienia prawka i zabieram je ze sobą na jazdę. Na początku bałem się że będzie małe czucie kierownicy i przełączników. Założyłem i byłem zachwycony. Teraz nie wyobrażam sobie jeździć bez rękawic.
Zmierz dłoń w najszerszym miejscu tak żeby obwód była największy (rejon kostek) i dopasuj sobie rozmiar.
Zmierz dłoń w najszerszym miejscu tak żeby obwód była największy (rejon kostek) i dopasuj sobie rozmiar.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Re: Rękawice
k9aro3l napisał(a):cebraa napisał(a):Co sądzicie o tych rękawicach ? Może miał ktoś z nimi styczność
Mam takie i nie mam zastrzeżeń. Skóra miękka, szwy mocne i wydają się być bezpieczne ( ale czy są tego Ci nie powiem). Ręka się nie poci jakoś szczególnie ( sprawdzane przy +30st) i w chłodne dni nie jest zimno ( sprawdzane przy +10st). Moim zdaniem w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Ze swojej strony polecam.
Potwierdzam - polecam.
4 albo 3 sezon już w nich jeżdżę a jedyne ślady zużycia to przebarwienia białych elementów i może na jednym paluchu lekko przetarta skóra.
- Plomien
- Świeżak
Też mam te rękawice.
Przelatałem w nich cały poprzedni sezon w temp. 5-35 stopni.
Przy 5 zimno w palce, przy 35 ręce się trochę pocą.
Nie zauważyłem, żeby w czasie deszczu farbowały ręce, a czytałem takie opinie.
Lewa rękawica pękła na szwie, ale nici do skóry załatwiły sprawę.
Za tÄ™ cenÄ™ polecam.
Przelatałem w nich cały poprzedni sezon w temp. 5-35 stopni.
Przy 5 zimno w palce, przy 35 ręce się trochę pocą.
Nie zauważyłem, żeby w czasie deszczu farbowały ręce, a czytałem takie opinie.
Lewa rękawica pękła na szwie, ale nici do skóry załatwiły sprawę.
Za tÄ™ cenÄ™ polecam.
FZ6N '06
-
Query - Świeżak
Właśnie też się przymierzam do tych rękawic. Tyle że mam problem z rozmiarem, bo S niby dobre ale palce są dłuższe od moich o około 0,5-1cm, a to może denerwować, albo być nawet niebezpieczne przy chęci szybkiego chwycenia za hampel tudzież sprzęgło...
Z kolei Ozone S-ka masują jak ulał, a z XS od Tschula mam problem żeby znaleźć do przymiarki i boję się że jak zamówię przez neta to z kolei będą za małe...
Chyba będę musiał dzwonić do gościa z neta i prosić żeby mi każdego palca osobno zmierzył bo sam obwód nic mi nie mówi
Z kolei Ozone S-ka masują jak ulał, a z XS od Tschula mam problem żeby znaleźć do przymiarki i boję się że jak zamówię przez neta to z kolei będą za małe...
Chyba będę musiał dzwonić do gościa z neta i prosić żeby mi każdego palca osobno zmierzył bo sam obwód nic mi nie mówi
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Też w nich jeżdżę. Według mnie zakres temperatur w jakich się sprawdzają to 10-25 stC. Poniżej czuję chłodek [co nie znaczy, ze odmarzają paluchy] a powyżej przychodzi ochota na jak najszybsze ściagnięcie. Troche mnie denerwują rzepy, bo przy zapinaniu jeden nachodzi u mnie na drugi. Po kilku dniach się bardzo dobrze dopasowały do dłoni.
- unearth
- Świeżak
A miał ktoś styczność z Tschulem 233, bo mi takie zaproponował gość (z 212 nie maja XS). Mówi że skóra, szwy, jakość to samo. Myślicie że będą porównywalne?
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Nie pytaj, do największych nie należę (172cm) Zbroję też kupiłem XS.
A XS w rękawicach to kwestia rozmiarówki, bo Oznone S juz mi np. leży.
A że XS Tschula nie przymierzałem to może sie okazać że ta z kolei będzie na mnie za mała i będę skazany na S-ke Ozona, bo w Za dużej rekawiczce nie mam zamiaru jeździc bo to niebezpieczne. Będę chciał szybko hamować i palce rękawiczki mi zahaczą o dźwignie, bo będą dłuższe niż ja będę czuł rękę, a co za tym idzie mogę zareagować nieco później niż gdybym zareagował w dobrych rękawiczkach...
A XS w rękawicach to kwestia rozmiarówki, bo Oznone S juz mi np. leży.
A że XS Tschula nie przymierzałem to może sie okazać że ta z kolei będzie na mnie za mała i będę skazany na S-ke Ozona, bo w Za dużej rekawiczce nie mam zamiaru jeździc bo to niebezpieczne. Będę chciał szybko hamować i palce rękawiczki mi zahaczą o dźwignie, bo będą dłuższe niż ja będę czuł rękę, a co za tym idzie mogę zareagować nieco później niż gdybym zareagował w dobrych rękawiczkach...
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Ja tam kupiłem L, jak przyszły okazało się, że lepsze byłyby M.
Za duże są te 0,5cm, ale w czasie jazdy w niczym mi to nie przeszkadza, a już napewno nie w taki sposób w jaki piszesz, że wolniej zareagujesz itp.
Przejechałem w nich kilka tysięcy kilometrów i ani razu te 0,5cm luzu nie zahaczyło i klamkę ani sprzęgła, ani hamulca.
Za duże są te 0,5cm, ale w czasie jazdy w niczym mi to nie przeszkadza, a już napewno nie w taki sposób w jaki piszesz, że wolniej zareagujesz itp.
Przejechałem w nich kilka tysięcy kilometrów i ani razu te 0,5cm luzu nie zahaczyło i klamkę ani sprzęgła, ani hamulca.
FZ6N '06
-
Query - Świeżak
moje się już trochę rozciągnęły, nie są takie sztywne i lecz wszystkie palce leżą idealnie oprócz lewego kciuka tam mam luzu z 0,3cm na końcu i ze dwa razy mi się zdarzyło że po wrzuceniu kierunku przytrąbiłem chwile
- Bosman
- Świeżak
Powiem tak zakupiłem te rękawice w rozmiarze Xl gdzie normalnie ciuchy etc nosze w rozmiarze L. Luzu jest tak z 0,2 mm prawie na każdym palcu tylko na małym palcu i kciuku jest z 0,5mm. Są to moje pierwsze rękawice i muszę się do nich przyzwyczaić w jeździe wtedy dopiero powiem jakie mniej więcej są
- cebraa
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości