Yamaha Virago 125
• Strona 1 z 1
Yamaha Virago 125
Zastanawiam sie nad kupnem Yamaha Virago 125 - 250 cc do 4 tys max i to bedzie rocznik 1997-2000 r i wiadomo starszy wyglad juz niepasuje mi czy da sie zrobic takie rzeczy ?
-Lusterka na chromowane
-kuferki bo w niektórych niema
-Obrotomierz bedzie mi bardzo potrzebny ;p
-i jakies kierunki ledowe albo cos w tym stylu ;p ?
Da sie tak
-Lusterka na chromowane
-kuferki bo w niektórych niema
-Obrotomierz bedzie mi bardzo potrzebny ;p
-i jakies kierunki ledowe albo cos w tym stylu ;p ?
Da sie tak

- Piwo122
- Świeżak
Miałem, super mi się nim jeździło. Bardzo wygodny ( mam 1.85 wzrostu )
Był to mój pierwszy motocykl, pierwszy pojazd dwu kołowy z silnikiem i na nim się uczyłem. Od razu Ci mówię, że braku obrotościomierza nie odczujesz! po paru przejazdach będziesz wiedzieć przy jakich obrotach zmieniać bieg to słychać.
Kuferki można spokojnie dokupić. Też miałem małe aczkolwiek bardzo pojemne.
nie kombinuj z kierunkami bo to będzie wieś. takie migacze są mniej widoczne ( mimo że led) od oryginalnych dużych super się prezentujących kierunków. Kto w chopperze zmienia kierunki na małe ?! To tylko głupi bajer przy skuterkach i wieś ścigach.
Lusterek też nie polecam zmieniać. Te są duże i super w nich widać wszystko.
Motocykl ma fajne osiągi 110 pójdzie, ale najprzyjemniej się jeździ przy 90. Spalanie to jest śmiech na sali bo to wychodzi ok 3-3,5l/100km.
Był to mój pierwszy motocykl, pierwszy pojazd dwu kołowy z silnikiem i na nim się uczyłem. Od razu Ci mówię, że braku obrotościomierza nie odczujesz! po paru przejazdach będziesz wiedzieć przy jakich obrotach zmieniać bieg to słychać.
Kuferki można spokojnie dokupić. Też miałem małe aczkolwiek bardzo pojemne.
nie kombinuj z kierunkami bo to będzie wieś. takie migacze są mniej widoczne ( mimo że led) od oryginalnych dużych super się prezentujących kierunków. Kto w chopperze zmienia kierunki na małe ?! To tylko głupi bajer przy skuterkach i wieś ścigach.
Lusterek też nie polecam zmieniać. Te są duże i super w nich widać wszystko.
Motocykl ma fajne osiągi 110 pójdzie, ale najprzyjemniej się jeździ przy 90. Spalanie to jest śmiech na sali bo to wychodzi ok 3-3,5l/100km.
-
drewnom - Świeżak
A tak z przyspieszeniem to buja sie nieźle czy człapie sie ? bo mi to chodzi o v-max i przyspieszenie xd 100 to moze byc max a przyspiecha musi byc mocna bo moje drogi sa krótkie ;/ xd niema dłuższej trasy ;/ xd
- Piwo122
- Świeżak
podpinam się pod temat... czy yamaha virago 125-250 (cena do 5.000 zł max) nadaje się na 1 moto po zdaniu prawka? (kurs dopiero zaczynam). chociaz już niektórzy zaczynają mi "polecać" virago 535 lub drag stara... wiek 30, wzrost 180, waga 80, doświadczenie - zero
- Lukaz2
- Świeżak
Przyspieszenie jest porównywalne z tym jakie mam teraz w Varadero 125.
Mnie motorek ładnie wiózł bo waże 70 kg. Wiadomo że im większa waga tym ciężej jest motorkowi w tej klasie.
Jako pierwszy po zdaniu A1 polecam jak najbardziej !
Po zdaniu A 535 jest również bardzo dobre. Tylko jeśli jesteś wysoki może być mało komfortowe. Ponieważ 125 ma najwięcej miejsca dla długonogich !
Ogólnie bardzo wdzięczne maszyny. Ojciec miał 535 po A, to jako plecak przez dwa lata z nim jeździłem wszędzie, ja zdałem A1 zarobiłem kupiłem 125 i byłem bardzo zadowolony.
Mnie motorek ładnie wiózł bo waże 70 kg. Wiadomo że im większa waga tym ciężej jest motorkowi w tej klasie.
Jako pierwszy po zdaniu A1 polecam jak najbardziej !
Po zdaniu A 535 jest również bardzo dobre. Tylko jeśli jesteś wysoki może być mało komfortowe. Ponieważ 125 ma najwięcej miejsca dla długonogich !
Ogólnie bardzo wdzięczne maszyny. Ojciec miał 535 po A, to jako plecak przez dwa lata z nim jeździłem wszędzie, ja zdałem A1 zarobiłem kupiłem 125 i byłem bardzo zadowolony.
-
drewnom - Świeżak
Mam 16 lat dopiero bede szedł zdac prawko i jeszcze pomysle bo bym jeździł aby 1,5 roku bez prawka , u mnie policja tak niejeździ bo mieszkam na wsi i w dalekie trasy sie niewypuszczam aby podjechac do sklepu wyruszyc z kumplami itd ;] Oczywioscie ze chciałbym Virago 535 ale za mało mam kasy ;/ 4 tys max ;/ i tak jak bym kupił 125-tke Virago to bym musiał powoli remontowac bo 1997 r ;p zastanawia mnie jedno czy jest mocniejsza Yamaha od np. Rometów 150 - 250 cc albo Wektorów i innych Chinoli
- Piwo122
- Świeżak
Virago jest dużo mocniejsza i szybsza od wszystkich chinoli 125 i niektórych 250 nawet też.
Ja mam XVS125 i jest to bardzo komfortowy motocykl - Dragstar
Kolega z którym często latam ma XV 125 i jedzie bardzo ładnie. Na brak komfortu też nie można narzekać nawet dla wyższych osób. - Virago
Ja mam XVS125 i jest to bardzo komfortowy motocykl - Dragstar
Kolega z którym często latam ma XV 125 i jedzie bardzo ładnie. Na brak komfortu też nie można narzekać nawet dla wyższych osób. - Virago
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Jaki remont ? Moja virażka była z 1998 roku miała przejechane 40 tys. I nie wykazywała w ogóle chęci do remontu. jednym co z nią miałem to musiałem pierścionki wymienić i była rozwarstwiona guma przy gaźniku, ale to było spowodowane tym że moto 6 lat w ogóle nie było jeżdżone.
To nie jest 2suw że co sezon wypadałoby robić.
To nie jest 2suw że co sezon wypadałoby robić.
-
drewnom - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości