Tuning skutera - 90cm, wariator, sprzeglo; jakie marki?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie kupuj żadnych sprzegiel, wariatorów, sprzężyn itd. Też kiedyś myślałem, że bedzie lepiej, kupilem a tu lipa na twardszej sprężynie i sprzężynkach sprzęgła silnik tylko wyje i nie rusza... Wariator też nie da za dużo przy 50cmm. Co do firmy to tak jak wyżej pisałem Naraku albo Top Racing i jeszcze zestaw cylinder+tlok mozesz wziasc Airsal. WM to takie "trochę lepsze niż chinskie" Miałem wariator od nich i po tygodniu się rozsypał, a naraku chodzi ok. (albo tylko trafiłem na wadliwą sztukę...)
-
eloelolol123 - Świeżak
Cuga trochę słabsza od WM.
Eloelolol123 to, że kupiłeś tanie części niby to tuningowe z WM itp firm i nic to nie dało, nie znaczy, że te części nic dają, bo dają i to dużo, ale jeszcze więcej trzeba za to zapłacić, więc jakbym miał zapłacić 200-300zł za wariator, który doda mi 10km/h to bym sobie odpuścił.
Eloelolol123 to, że kupiłeś tanie części niby to tuningowe z WM itp firm i nic to nie dało, nie znaczy, że te części nic dają, bo dają i to dużo, ale jeszcze więcej trzeba za to zapłacić, więc jakbym miał zapłacić 200-300zł za wariator, który doda mi 10km/h to bym sobie odpuścił.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Rozumiem. Chyba ostatnie pytanka bo nie ma juz sensu ciagnac tematu .
Wariator i sprzeglo praktycznie zamowione.
Pojawil sie problem - z czym wiaze sie moje pytanko: Nie moge nigdzie znalezc cylindrow Top Racing i Naraku, wiec popatrzylem na inne marki. Wpadlo mi w oko Powerforce i Kit Tec (oraz Polini ,na ktory mnie nie stac).
Przed ostatnie pytanko:
Czy musze wymieniac glowice przy poj 70? Jezeli nie, to czy musze przy poj 80? -=- poj 90?
i ostatnie pytanko:
Jaki tlumik sportowy do 70/80/90?
Serdeczne dzieki wszystkim za pomoc.
Wariator i sprzeglo praktycznie zamowione.
Pojawil sie problem - z czym wiaze sie moje pytanko: Nie moge nigdzie znalezc cylindrow Top Racing i Naraku, wiec popatrzylem na inne marki. Wpadlo mi w oko Powerforce i Kit Tec (oraz Polini ,na ktory mnie nie stac).
Przed ostatnie pytanko:
Czy musze wymieniac glowice przy poj 70? Jezeli nie, to czy musze przy poj 80? -=- poj 90?
i ostatnie pytanko:
Jaki tlumik sportowy do 70/80/90?
Serdeczne dzieki wszystkim za pomoc.
- mpc11
- Świeżak
http://allegro.pl/cylinder-naraku-v-2-7 ... 41541.html
Tutaj masz naraku, Twój wybór, co wybierzesz to będziesz miał
Do 70ccm nie musisz zmieniać głowicy, gdyż ta od 50 jest wystarczalna, natomiast już przy 80 i więcej trzeba wymieniać.
Tutaj masz naraku, Twój wybór, co wybierzesz to będziesz miał
Do 70ccm nie musisz zmieniać głowicy, gdyż ta od 50 jest wystarczalna, natomiast już przy 80 i więcej trzeba wymieniać.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Mam identyczny cyl + tlok jak up podal i jest on chyba najlepszy do seryjnej glowicy bo ma tlok bardziej "płasko-wklęsły" i nie wali o glowice co mialo miejsce gdy kupilem jakis no-name za 60zl i był wypukły.
-
eloelolol123 - Świeżak
"Mam identyczny cyl + tlok jak up podal i jest on chyba najlepszy do seryjnej glowicy bo ma tlok bardziej "płasko-wklęsły" i nie wali o glowice co mialo miejsce gdy kupilem jakis no-name za 60zl i był wypukły."
eloelolol123 powiem ci tak.. jeśli źle ustawisz rozrząd to tłok będzie ci walił w cylinder lub głowicę i oprócz wygiętych zaworów będziesz miał tłok i cylek do wymiany. Ja mam cylek 75ccm na seryjnym wale i głowicy i śmiga jak strzała. Też pewnie no-name bo "mechanik" zamówił z allegro.pl... i jeździ. Przejechałam już na nim ponad 7000km i jest ok. CZuję że powoli spada moc w skuterze więc niedługo zapewne będę musiała wymienić cylek na nowy. Planuję założyć 100ccm tylko że ceny renomowanych firm "zniechęcają" do kupna. Nowy cylek z głowicą naraku to koszt ok. 600 zł do tego nowe sprzęgło i wariator, plus ewentualnie wymiana wału to koszt + następne 600 zł. Od dawna wiedziałam , że jednoślady są jak auta... niekończąca się skarbonka, ale tak to już jest. Więc wracając do setna, przy dobrym wyregulowaniu przekładni i odpowiednim zamontowaniu nawet china może pochodzić długo więc patrząc cenowo 1200 zł + robocizna na jakieś załóżmy przy przeciętnym użytkowaniu 15000km, a 250 zł + robocizna na jakieś załóżmy przy przeciętnym użytkowaniu 5000 km to widać zasadniczą różnicę... każdy robi jak chce, wiadomo.
eloelolol123 powiem ci tak.. jeśli źle ustawisz rozrząd to tłok będzie ci walił w cylinder lub głowicę i oprócz wygiętych zaworów będziesz miał tłok i cylek do wymiany. Ja mam cylek 75ccm na seryjnym wale i głowicy i śmiga jak strzała. Też pewnie no-name bo "mechanik" zamówił z allegro.pl... i jeździ. Przejechałam już na nim ponad 7000km i jest ok. CZuję że powoli spada moc w skuterze więc niedługo zapewne będę musiała wymienić cylek na nowy. Planuję założyć 100ccm tylko że ceny renomowanych firm "zniechęcają" do kupna. Nowy cylek z głowicą naraku to koszt ok. 600 zł do tego nowe sprzęgło i wariator, plus ewentualnie wymiana wału to koszt + następne 600 zł. Od dawna wiedziałam , że jednoślady są jak auta... niekończąca się skarbonka, ale tak to już jest. Więc wracając do setna, przy dobrym wyregulowaniu przekładni i odpowiednim zamontowaniu nawet china może pochodzić długo więc patrząc cenowo 1200 zł + robocizna na jakieś załóżmy przy przeciętnym użytkowaniu 15000km, a 250 zł + robocizna na jakieś załóżmy przy przeciętnym użytkowaniu 5000 km to widać zasadniczą różnicę... każdy robi jak chce, wiadomo.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą...
-
Walus1511 - Świeżak
Przy 50ccm nic Ci nie da wymiana napędu. Jest to po prostu strata czasu i pieniędzy. Lepiej te pieniążki zainwestować w zwiększenie pojemności. Ale, zrobisz jak uważasz. Przecież człowiek uczy się całe życie na błędach
- mater13
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości