Pierwszy motocykl (cross/enduro) dla 23 latka
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl (cross/enduro) dla 23 latka
Witam!
Szukam cross'a/enduro właśnie dla mnie (23 lata). Będzie to mój pierwszy motocykl. Wzrost 180, waga 95-100kg. Kwota do ok 5-6tyś. Myślałem, nad homologacją natomiast przeżyje bez niej.
Dodatkowo jeśli chodzi o teren to będę jeździł po lasach, żwirach, piachy itp. Przyszły corss/endurou raczej toru nie będzie widział. Zastanawiam się na jakaś 125 2T - podobno na początek idealna bądź 250 w 2T - ale tylko ze względu na wagę.
Lub coÅ› w 4t????
Panowie jakiego corss'a bądz enduro możecie mi polecic i jaka pojemność ?
Szukam cross'a/enduro właśnie dla mnie (23 lata). Będzie to mój pierwszy motocykl. Wzrost 180, waga 95-100kg. Kwota do ok 5-6tyś. Myślałem, nad homologacją natomiast przeżyje bez niej.
Dodatkowo jeśli chodzi o teren to będę jeździł po lasach, żwirach, piachy itp. Przyszły corss/endurou raczej toru nie będzie widział. Zastanawiam się na jakaś 125 2T - podobno na początek idealna bądź 250 w 2T - ale tylko ze względu na wagę.
Lub coÅ› w 4t????
Panowie jakiego corss'a bądz enduro możecie mi polecic i jaka pojemność ?
- Lukap
- Świeżak
125 w 2T lub 250 ale w 4T. Ale tu chyba powinien sie grunder wypowiedziedz. Ja bym obstawial 125 tansza bedzie w utrzymaniu.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
suzuki DR 350
A tam kolega mi wcześniej polecił suzuki DR 350. Nadaje się ?
- Lukap
- Świeżak
po 1 nie spamuj po całym forum bo polecą ostrzeżenia... spytałes raz to czekaj na odpowiedź.
jak pisałem w innym temacie - crossówka nie nadaje sie na tor/las. po 2 crossówka marnie sobie poradzi z kierowca z taka waga ( bez urazy ) po prostu to jest sporzet sportowy dla sportowców, - zawieszenie musiał bys przerabiac bo jest ustawione na kierowce który w pełnym stroju wazy do około 85 kg. sprzegło silnik moc wszystko tez robione pod lzejszego kierowce, crossówka ma tyle mocy ze spokojnie pociągnie ale bedzie sie męczyła i po prostu bedziesz często remontował
enduro duzo lepiej sie nadaje, taka suzuki DR 350 mozna równie dobrze kuframi obłozyc i posmigac w trase. i na płaskie tereny swietny sprzęt , bo nie trzeba serwisować tak jak wyczynówki. przykładowo utrzymanie zadbanej DR 350 sezonowo to jakies 500 zł w oleje filtry swiece, serwis drobny. remont pojedynczy 2T kosztuje od 1000 do 2000 zł i robi sie go co sezon. remont sportowego 4t kosztuje nawet 4 tysiące...
jak pisałem w innym temacie - crossówka nie nadaje sie na tor/las. po 2 crossówka marnie sobie poradzi z kierowca z taka waga ( bez urazy ) po prostu to jest sporzet sportowy dla sportowców, - zawieszenie musiał bys przerabiac bo jest ustawione na kierowce który w pełnym stroju wazy do około 85 kg. sprzegło silnik moc wszystko tez robione pod lzejszego kierowce, crossówka ma tyle mocy ze spokojnie pociągnie ale bedzie sie męczyła i po prostu bedziesz często remontował
enduro duzo lepiej sie nadaje, taka suzuki DR 350 mozna równie dobrze kuframi obłozyc i posmigac w trase. i na płaskie tereny swietny sprzęt , bo nie trzeba serwisować tak jak wyczynówki. przykładowo utrzymanie zadbanej DR 350 sezonowo to jakies 500 zł w oleje filtry swiece, serwis drobny. remont pojedynczy 2T kosztuje od 1000 do 2000 zł i robi sie go co sezon. remont sportowego 4t kosztuje nawet 4 tysiące...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to powiedz inaczej :
1) ile masz kasy na utrzymanie w ciagu sezonu
2) ile chcesz tym posmigac czy to w km/czy w mth
3) jaki teren dokładnie, raczej dłussze traski lasami, czy tylko weekendowo na godzinke dwie wokół domu. czy ostre taplanie sie w błocie - bardziej sprecyzuj
1) ile masz kasy na utrzymanie w ciagu sezonu
2) ile chcesz tym posmigac czy to w km/czy w mth
3) jaki teren dokładnie, raczej dłussze traski lasami, czy tylko weekendowo na godzinke dwie wokół domu. czy ostre taplanie sie w błocie - bardziej sprecyzuj
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wydaje mi się, że taka dr 350 była chyba wsam raz (http://allegro.pl/show_item.php?item=2341130368) A Może moglibyście coś polecić z takich starszych 4T? KLX ? Dość mało popularny bo na allegro tylko jeden ( http://allegro.pl/kawasaki-klx-300r-i2323277153.html)
- Lukap
- Świeżak
no i oba sprzęty ok, DR bedzie dobra, klx nawet lepszy ale własnie jest mało popularny wiec ciezko o dobrąsztuke jak i o spory zapas częsci uzywanych np na allegro
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie, nie ma duzej róznicy. ale jak siadziesz na jednego i drugiego to jakies tam róznice na pewno beda. ale nie kolosalne , tak samo jezeli chodzi o spalanie itp itd róznice niewielkie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość