Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> California Superbike School rusza w...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] California Superbike School rusza w...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] California Superbike School rusza w...

Postprzez Ścigacz » 23/4/2012, 09:08

Dyskusja na temat: California Superbike School rusza w Polsce
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
California Superbike School rusza w Polsce
Ścigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 09:08

Kto będzie to prowadził?<br><hr>125gp
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 09:17

Komentatorzy napisał(a):Kto będzie to prowadził?<br><hr>125gp<br>
<a href="http://www.sbkschool.pl/node/6" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.sbkschool.pl/node/6</a> Angole<br><hr>Realista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 09:17

jaka cena?<br><hr>delos600rr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 09:25

Komentatorzy napisał(a):jaka cena?<br><hr>delos600rr<br>
<a href="http://www.sbkschool.pl/terminarz" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.sbkschool.pl/terminarz</a><br><hr>Cena
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 10:01

3800 za 2 dni szkolenia? Fajne szkolenie nabijania kasy sobie w kieszenie. Rozumie ze nauka kosztuje ale z myślą o kim ma być to szkolenie bo nie zwykłych ludzi. 3800zl to akurat 644 litry paliwa ( przy założeniu 6zł za litr) to mam 7500km (średnie spalanie na poziomie 8,5L/100km) a technika jazdy na polskich drogach to i tak indywidualna sprawa.Uzasadnianie, że bezpieczenstwo, wypadki, naprawa motocykla to jest drozsze jak 2 dniowy kurs to raczej slaby argument jesli chodzi o normalne poruszanie się po drodze. Po torze owszem bo kazda sekunda mniej na okrazeniu to wymierna nagroda aczkolwiek na drodze to i tak bez znaczenia bo wystarczy, ze jakis gamon wymusi pierwszenstwo albo nie spojrzy w lusterko to na nic zda sie nauczona na kursie technika. Owszem tor to dobre miejsce na doskonalenie ale to zbudujmy wiecej torow zeby kazdy mial dostep do niego a nie zebym musial wywalac w ciul kasy zeby dotrzec i moc przez 2 dni sobie doskonalic technika. Wiem, że może to co poniektórzy odbiorą jako marudzenie i narzekanie na wszystko ale relatywnie lepszym i tanszym torem w dostepie jest tor slovakia ring. Ta sama odleglosc, jak dla mnie, do poznania i koszty mniejsze.<br><hr>ghostmce
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 10:29

Komentatorzy napisał(a):3800 za 2 dni szkolenia? Fajne szkolenie nabijania kasy sobie w kieszenie. Rozumie ze nauka kosztuje ale z myślą o kim ma być to szkolenie bo nie zwykłych ludzi. 3800zl to akurat 644 litry paliwa ( przy założeniu 6zł za litr) to mam 7500km (średnie spalanie na poziomie 8,5L/100km) a technika jazdy na polskich drogach to i tak indywidualna sprawa.Uzasadnianie, że bezpieczenstwo, wypadki, naprawa motocykla to jest drozsze jak 2 dniowy kurs to raczej slaby argument jesli chodzi o normalne poruszanie się po drodze. Po torze owszem bo kazda sekunda mniej na okrazeniu to wymierna nagroda aczkolwiek na drodze to i tak bez znaczenia bo wystarczy, ze jakis gamon wymusi pierwszenstwo albo nie spojrzy w lusterko to na nic zda sie nauczona na kursie technika. Owszem tor to dobre miejsce na doskonalenie ale to zbudujmy wiecej torow zeby kazdy mial dostep do niego a nie zebym musial wywalac w ciul kasy zeby dotrzec i moc przez 2 dni sobie doskonalic technika. Wiem, że może to co poniektórzy odbiorą jako marudzenie i narzekanie na wszystko ale relatywnie lepszym i tanszym torem w dostepie jest tor slovakia ring. Ta sama odleglosc, jak dla mnie, do poznania i koszty mniejsze.<br><hr>ghostmce<br>
Byłes i brales udzial ze tak jednoznacznie oceniasz?<br><hr>SiSi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 10:40

Komentatorzy napisał(a):3800 za 2 dni szkolenia? Fajne szkolenie nabijania kasy sobie w kieszenie. Rozumie ze nauka kosztuje ale z myślą o kim ma być to szkolenie bo nie zwykłych ludzi. 3800zl to akurat 644 litry paliwa ( przy założeniu 6zł za litr) to mam 7500km (średnie spalanie na poziomie 8,5L/100km) a technika jazdy na polskich drogach to i tak indywidualna sprawa.Uzasadnianie, że bezpieczenstwo, wypadki, naprawa motocykla to jest drozsze jak 2 dniowy kurs to raczej slaby argument jesli chodzi o normalne poruszanie się po drodze. Po torze owszem bo kazda sekunda mniej na okrazeniu to wymierna nagroda aczkolwiek na drodze to i tak bez znaczenia bo wystarczy, ze jakis gamon wymusi pierwszenstwo albo nie spojrzy w lusterko to na nic zda sie nauczona na kursie technika. Owszem tor to dobre miejsce na doskonalenie ale to zbudujmy wiecej torow zeby kazdy mial dostep do niego a nie zebym musial wywalac w ciul kasy zeby dotrzec i moc przez 2 dni sobie doskonalic technika. Wiem, że może to co poniektórzy odbiorą jako marudzenie i narzekanie na wszystko ale relatywnie lepszym i tanszym torem w dostepie jest tor slovakia ring. Ta sama odleglosc, jak dla mnie, do poznania i koszty mniejsze.<br><hr>ghostmce<br>
Myśle,ze to nie jest szkolenie dla Ciebie. Nawet nie z powodu braku srodkow. Ty po prostu chyba nie potrafisz odroznic szkolenia od pojezdzenia sobie po torze. Na dodatek, zdaje się, ze wszystko wiesz lepiej i już wszystko umiesz.
Jak dla mnie to jest extra sprawa. Jeśli uzbieram fundusze to z pewnością się zapisze. Wychodzi ze trzy razy taniej niż takie samo szkolenie na Silverstone.<br><hr>Youth
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 11:11

Komentatorzy napisał(a):Myśle,ze to nie jest szkolenie dla Ciebie. Nawet nie z powodu braku srodkow. Ty po prostu chyba nie potrafisz odroznic szkolenia od pojezdzenia sobie po torze. Na dodatek, zdaje się, ze wszystko wiesz lepiej i już wszystko umiesz.
Jak dla mnie to jest extra sprawa. Jeśli uzbieram fundusze to z pewnością się zapisze. Wychodzi ze trzy razy taniej niż takie samo szkolenie na Silverstone.<br><hr>Youth<br>
speed day wychodzi trzy razy taniej niż ta california a tam też pojeździsz z instruktorami i tłumacz nie będzie potrzebny,wiadomo że to górna półka szkolenia ale nie dla zwykłego kowalskiego,a to właśnie ma być skierowane do zwykłych ludzi którzy chcą poprawić swoją cywilną jazde przedewszystkim.Nie oszukujmy się 3800zł to dla wielu dwa miesiące pracy bez jedzenia i opłat,pozazdrościć tylko tym których na taką przyjemność stać<br><hr>smi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 11:15

chyba zwariowali, to nabijanie kieszeni angielskim trenerom, niech otworzą oddział w Polsce z naszymi trenerami. Poza tym jakkos nie widze nauki jesli na danym kursie jest 30 chłopa i 2 treneró.<br><hr>konopson
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 11:19

3800 dla jednego drogo, dla jednego tanio. Jak dla mnie za 2 dni pod okiem instruktora który będzie pokazywał mi moje błędy a w efekcie tego będę jeździł szybciej i bezpieczeniej to chyba lepsza inwestycja niż np. topowy kask. Wszystko zależy od tego jak bardzo ceni się swoje zdrowie i życie.<br><hr>ripek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 11:22

Komentatorzy napisał(a):chyba zwariowali, to nabijanie kieszeni angielskim trenerom, niech otworzą oddział w Polsce z naszymi trenerami. Poza tym jakkos nie widze nauki jesli na danym kursie jest 30 chłopa i 2 treneró.<br><hr>konopson<br>
Jeden instruktor przypada na 3 uczniów.<br><hr>Prowler
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 12:27

Komentatorzy napisał(a):Myśle,ze to nie jest szkolenie dla Ciebie. Nawet nie z powodu braku srodkow. Ty po prostu chyba nie potrafisz odroznic szkolenia od pojezdzenia sobie po torze. Na dodatek, zdaje się, ze wszystko wiesz lepiej i już wszystko umiesz.
Jak dla mnie to jest extra sprawa. Jeśli uzbieram fundusze to z pewnością się zapisze. Wychodzi ze trzy razy taniej niż takie samo szkolenie na Silverstone.<br><hr>Youth<br>
Komentatorzy napisał(a):speed day wychodzi trzy razy taniej niż ta california a tam też pojeździsz z instruktorami i tłumacz nie będzie potrzebny,wiadomo że to górna półka szkolenia ale nie dla zwykłego kowalskiego,a to właśnie ma być skierowane do zwykłych ludzi którzy chcą poprawić swoją cywilną jazde przedewszystkim.Nie oszukujmy się 3800zł to dla wielu dwa miesiące pracy bez jedzenia i opłat,pozazdrościć tylko tym których na taką przyjemność stać<br><hr>smi<br>
Jestem pewien, że gdyby kosztowało 500,- PLN również znalazłaby się grupa ludzi, dla których to drogo. Jak to mówią, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeśli siedzisz w temacie motocykli i szkoleń, z łatwością odróżnisz szkolenie na najwyższym światowym poziomie od zwykłej "speed day'owej" popierdółki, na której instruktor nie umie (bądź nie chce) odpowiedzieć na większość pytań związanych stricte z techniką jazdy. Jeśli miałeś kiedykolwiek motocykl i dodatkowo zabrałeś go chociaż raz na tor, choćby nawet na "speed day", łatwo przeliczysz sobie koszt profesjonalnego szkolenia na ilość bezsensownie zużytych na takim "speed day'u" kompletów opon.
Według mnie, trudno o lepszą inwestycję jeśli ktoś jeździ motocyklem. Już się zapisałem.<br><hr>Spy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 12:43

Komentatorzy napisał(a):chyba zwariowali, to nabijanie kieszeni angielskim trenerom, niech otworzą oddział w Polsce z naszymi trenerami. Poza tym jakkos nie widze nauki jesli na danym kursie jest 30 chłopa i 2 treneró.<br><hr>konopson<br>
Spoko, to nie jest obowiązkowe. Nie masz ochoty to nie bierz w tym udziału. Nie chodź też do kina i nie oglądaj filmów bo to jest nabijanie kieszeni obcokrajowcom. Nie kupuj też zagranicznych samochodów ani ubrań. Wiesz - to nabija kasę obcokrajowcom. :-P

Na 30 chłopa będzie 10 trenerów. Łatwo to obliczyć dzieląc 30 na 3, tylu bowiem (trzech) uczestników będzie przypadało na jednego trenera. <br><hr>Ogr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 12:45

Nie oszukujmy się, to kosmicznie drogo ja na polskie warunki. Ale na pewno znajdzie się paru lansiarzy których stać aby pokazać się na takiej imprezie. Trzymam kciuki by to wypaliło bo byłoby coś fajnego w Polsce.<br><hr>Tomek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 12:46

Keith Code - amerykański Jacek Grandys :)<br><hr>;)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 13:31

Komentatorzy napisał(a):Nie oszukujmy się, to kosmicznie drogo ja na polskie warunki. Ale na pewno znajdzie się paru lansiarzy których stać aby pokazać się na takiej imprezie. Trzymam kciuki by to wypaliło bo byłoby coś fajnego w Polsce.<br><hr>Tomek<br>
Lansiarze to twierdzą, że takie szkoły jazdy są dla leszczy i prawdziwi twardziele ich nie potrzebują.<br><hr>Paweł
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 13:53

Komentatorzy napisał(a):Keith Code - amerykański Jacek Grandys :)<br><hr>;)<br>
Tylko mała różnica jest taka, że Grandys nie umie jeździć na motocyklu:))))<br><hr>Cde
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 19:44

Jeśli jeździcie szybko i wykorzystujecie to co pisze Code w książkach, to level 1 jest niepotrzebny, level 2 OK dla tych co chcą wydać kasę. Jeśli jednak jeździcie szybko i nie stosujecie myśli Coda, to to szkolenie + jakieś 1,5 roku praktyki po level 2 spowoduje, ze obecna szybka jazda będzie wydawać Wam się później spacerkiem.<br><hr>Danny#66
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2012, 19:56

za taką cenę powinien prowadzić zajęcia sam Valentino<br><hr>vvv
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl