Honda SFX 1996 r.
• Strona 1 z 1
Honda SFX 1996 r.
Witam wszystkich forumowiczów jestem nowy na tym forum , ponieważ zaciekawiłem się jedno śladami , w oko wpadł mi skuter Honda SFX 1996 r. 50cm3
link : http://allegro.pl/honda-sfx-50-sport-i2261756643.html
czy gdy kupię ten owy skuter , to myślicie , że jest zajechany i dużo nie wyciąga i krótko posłuży ?
Jeśli coś źle napisałem , lub opisałem to przepraszam dopiero zaczynam . mam 15 lat i 182cm wzrostu .
Pozdrawiam.
link : http://allegro.pl/honda-sfx-50-sport-i2261756643.html
czy gdy kupię ten owy skuter , to myślicie , że jest zajechany i dużo nie wyciąga i krótko posłuży ?
Jeśli coś źle napisałem , lub opisałem to przepraszam dopiero zaczynam . mam 15 lat i 182cm wzrostu .
Pozdrawiam.
- matikolud
- Świeżak
nie bierz tego scierwa..96r i 16 tys przebiegu ? smieszne. Skuter Ci sie znudzi..wez lepiej Simsona S51.albo inna biegowke..
jak byl zadbany i nie katowany to dlugo posluzy..ale 16 tys przebiegu ? Syn mojego kolegi mial Yamahe Yerox czy cos takiego z 2004 roku i 22 tys przebiegu a teraz ma jakas Aprilie z 2006 roku i nabite 18 tys..a tu 1996r i 16 tys ?
nie bierz tego. Kup simsona.
jak byl zadbany i nie katowany to dlugo posluzy..ale 16 tys przebiegu ? Syn mojego kolegi mial Yamahe Yerox czy cos takiego z 2004 roku i 22 tys przebiegu a teraz ma jakas Aprilie z 2006 roku i nabite 18 tys..a tu 1996r i 16 tys ?
nie bierz tego. Kup simsona.
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Ze starszych Honda, Yamaha, Peugeot, to dobre pojazdy.
poszukaj H Bali z tamtych czasów może niezbyt śliczna (o Lead nie piszę:)), ale dobra.
Zobacz P Trecker Vivacity lub Speedfight I potem Jetforce c-tech (gaźnik!). Dobra jakość i dostepne w Polsce od chyba 97-98.
Y YN50 w przeciwieństwie do YQ kupowana raczej do spokojnej jazdy a nie "sportu".
SFX miał homologację na jedną osobę i najmniejsze koła w tym towarzystwie!
A może jakieś enduro 50ccm?
Przebieg 16t może być realny. Mam mam m/innymi YN50 chyba 08-9? kupiony w Polsce jako nowy i ma około 400, albo 600km nawet nie wiem. zona jeździ na motocyklu, a skuterem rzadko do pracy.
Przebieg i stan techniczny można w przybliżeniu ocenić w serwisie.
Staraj się żeby nie był wcześniej tuningowany!
poszukaj H Bali z tamtych czasów może niezbyt śliczna (o Lead nie piszę:)), ale dobra.
Zobacz P Trecker Vivacity lub Speedfight I potem Jetforce c-tech (gaźnik!). Dobra jakość i dostepne w Polsce od chyba 97-98.
Y YN50 w przeciwieństwie do YQ kupowana raczej do spokojnej jazdy a nie "sportu".
SFX miał homologację na jedną osobę i najmniejsze koła w tym towarzystwie!
A może jakieś enduro 50ccm?
Przebieg 16t może być realny. Mam mam m/innymi YN50 chyba 08-9? kupiony w Polsce jako nowy i ma około 400, albo 600km nawet nie wiem. zona jeździ na motocyklu, a skuterem rzadko do pracy.
Przebieg i stan techniczny można w przybliżeniu ocenić w serwisie.
Staraj się żeby nie był wcześniej tuningowany!
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
Nom właśnie też o to chodzi bo też więcej będzie palił i jakieś potem problemy zaczną się robić
jeszcze takie cudo mi w oko wpadło ?
http://allegro.pl/honda-x8r-s-x8r-podka ... 43548.html i np jeśli kupiłbym honde baling z 96 i chciałbym z niej wycisnąć 70km/h a kupiłbym za 1000 , na remont mogę dać 700 ,to opłaca mi się x8r bo myślę że też remont mały a do niej drogie części .
orientujesz się może czy np taki parking strzeżony , jak stawiają samochody a ja bym chciał skuter to cena czy auto czy motor (skuter) taka sama ?
Pozdrawiam
jeszcze takie cudo mi w oko wpadło ?
http://allegro.pl/honda-x8r-s-x8r-podka ... 43548.html i np jeśli kupiłbym honde baling z 96 i chciałbym z niej wycisnąć 70km/h a kupiłbym za 1000 , na remont mogę dać 700 ,to opłaca mi się x8r bo myślę że też remont mały a do niej drogie części .
orientujesz się może czy np taki parking strzeżony , jak stawiają samochody a ja bym chciał skuter to cena czy auto czy motor (skuter) taka sama ?
Pozdrawiam
- matikolud
- Świeżak
Bali po "fabrycznym" odblokowaniu modułu zapłonu jeździł właśnie do 70/h bez tuningu.
Co do remontów, raczej jak masz możliwość to oryginały załóż.
X8 na pewno wygląda na bardziej sportowy, ciężko mi powiedzieć coś o nim więcej, ale to pewnie fajny skuter? natomiast chyba sprowadzany z zagranicy i warto sprawdzić (jak każdego) z kimś czy prosty.
....troszkę nie zrozumiałem o tych remontach, ale walcz
Parking?To pewnie zależy od tego jak się dogadasz. 2-4 motorków mogą stać na jednym miejscu, a często stoją przy budce strażnika. Ja nigdy nie miałem tego problemu.
Co do remontów, raczej jak masz możliwość to oryginały załóż.
X8 na pewno wygląda na bardziej sportowy, ciężko mi powiedzieć coś o nim więcej, ale to pewnie fajny skuter? natomiast chyba sprowadzany z zagranicy i warto sprawdzić (jak każdego) z kimś czy prosty.
....troszkę nie zrozumiałem o tych remontach, ale walcz
Parking?To pewnie zależy od tego jak się dogadasz. 2-4 motorków mogą stać na jednym miejscu, a często stoją przy budce strażnika. Ja nigdy nie miałem tego problemu.
-
Sumomoto - Świeżak
Hmmm a honda sfx to że ma małe koła to bardzo źle mam namyśli nie wygodna jazda czy coś w tym stylu czy miałeś coś innego na myśli ? remont chodziło mi że części powymieniać , tak dokładnie ,wszystkie częśći oryginalne od hondy , bo jeśli bym miał brać sfx to
http://otomoto.pl/honda-sfx-2005r-zadbany-M3125863.html
i jaki kask polecasz tak do ilu ja moge dać 300
http://otomoto.pl/honda-sfx-2005r-zadbany-M3125863.html
i jaki kask polecasz tak do ilu ja moge dać 300
- matikolud
- Świeżak
Z małymi kołami jest tak jak piszesz. Są mniej wygodnie i mniej bezpieczne na polskich super drogach.
Oczywiście jeździć się da, ale dla mnie jest to ważne kryterium wyboru.
Kask polecam otwarty z długą szybą lub zamknięty integralny.
Są firmy, które proponują tańsze kaski o przyzwoitym standardzie.
Jeżeli zależny Ci na schowku musisz mierzyć konkretne modele w sklepie lub dogadać się z jakimś uczciwym, wysyłkowym sprzedawcą.
...w Twoim linku napisano skuter sprawny, to troszkę mało, albo uczciwie
Jeżeli mieszkasz blisko zabierz skuter do serwisu na przegląd przed kupnem.
Oczywiście jeździć się da, ale dla mnie jest to ważne kryterium wyboru.
Kask polecam otwarty z długą szybą lub zamknięty integralny.
Są firmy, które proponują tańsze kaski o przyzwoitym standardzie.
Jeżeli zależny Ci na schowku musisz mierzyć konkretne modele w sklepie lub dogadać się z jakimś uczciwym, wysyłkowym sprzedawcą.
...w Twoim linku napisano skuter sprawny, to troszkę mało, albo uczciwie
Jeżeli mieszkasz blisko zabierz skuter do serwisu na przegląd przed kupnem.
-
Sumomoto - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości