Zobacz wÄ…tek - Motocykl turystyczny do 7 tys.
NAS Analytics TAG

Motocykl turystyczny do 7 tys.

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Motocykl turystyczny do 7 tys.

Postprzez tomasMo » 11/4/2012, 13:22

Witam , mam 22 lata,190 cm, 85 kg,
prawko na A zdałem 4 lata temu,od zawsze chciałem sobie kupić jakiś sprzęt, ten czas nadszedł teraz,więc proszę o pomoc, doświadczonych kolegów w doborze odpowiedniego motocykla.
Moje doświadczenie jest prawie znikome.

Motocykl raczej służyłby do turystyki i od czasu do czasu miasto.
70% turystyka, chciałbym zwiedzić trochę Polskę, 30% miasto.
Podróże oczywiście z osobą towarzyszącą.

W sezonie chciałbym zrobić jakieś 3-5 tys. km

Na zakup motocykla chcę przeznaczyć 5-7 tys. Na serwis przeznaczę tylę ile trzeba będzie.

Czytałem bardzo dużo wszelkiego rodzaju tematów związanych z doborem co na 1 moto, teraz sam potrzebuje takiej pomocy.
Pierwsze co wymagam od motocykla to sporo miejsca i wygodna pozycja za kierownicą.Siedziałem na cb 500 i nogi miałem mocno podkurczone dlatego,nie interesują mnie żadne 500 ani sporty.
Szukam motocykla który będzie długo służyć i tak jak pisałem da dużo frajdy ale i też komfortu z podróżowania.
Osobiście rozglądam się za yamaha fazer 600 do 2002 roku, wiem że motocykl ma mocny silnik, bo aż 98 kucy, niewiem czy to nie będzie za dużo?
Kolejną opcją jest Bandit oczywiście w sporcie rok od 2000. Wszyscy razem powiecie że jest ciężki, lecz silnik mniej koni ma.

Ostatni motocykl który mnie interesuje to kawasaki zr 7 s też w sporcie od 2000 roku.
O tym motocyklu ogólnie ciężko coś konkretnego znaleźć. Stary silnik z dużą pojemnością.
Koni z tego co pamiętam tyle co bandit.

Jestem ciekaw opinii użytkowników którzy kupili na 1 moto któryś z tych opcji. Jaka jest pozycja w podczas jazdy przy takim wzroście. Jak znosi się dłuższe wypady z pasażerem, itp.,itd.
tomasMo
Świeżak

Postprzez motoluka » 11/4/2012, 14:28

Największym problemem u Ciebie jest stosunek wymagań do doświadczenia. Masz do wyboru Bandita, FZS-a, ZR7S, GSX600F. Ja prawdopodobnie celowałbym w ZR7S ale to trochę dużo na pierwsze moto. Motocykle, które możemy Ci z czystym sumieniem polecić w odniesieniu do Twojego doświadczenia, nie spełnią Twoich oczekiwań. Może ten test Ci w czymś pomoże http://www.motocykl-online.pl/testy/Kaw ... Fazer_2003 Co do pozycji to sam musisz usiąść, różne osoby mają różne proporcje, tutaj możesz wirtualnie przymierzyć się do większości maszyn http://cycle-ergo.com/ Podsumowując sam wiesz jak jeździsz, sam wiesz czy masz od tego predyspozycje, może instruktor podpowie Ci znając Twoje umiejętności? Bo jeśli masz kupić coś dużego, dość mocnego i ciężkiego a potem bać się jeździć to nie ma sensu.
motoluka
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez the-o » 13/4/2012, 07:09

a cos pokroju transalp? idealny do turystyki aczkolwiek nie wszyscy gustuja w tego typu motocyklach.
Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
the-o
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê