Odważniki (ciężarki) na kierownicy-fachowa definicja
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
:shocked:
ktoś i to dzieścia wieków wstecz powiedział, że dajcie mi odpowiednio długą dźwignię a podniosę ziemię ....
fizyka VI klasa szkoły podstawowej, maszyny proste ...
ale widać człowiek uczy się przez całe zycie ..., chyba, że to nowa matura ....
ktoś i to dzieścia wieków wstecz powiedział, że dajcie mi odpowiednio długą dźwignię a podniosę ziemię ....
fizyka VI klasa szkoły podstawowej, maszyny proste ...
ale widać człowiek uczy się przez całe zycie ..., chyba, że to nowa matura ....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
hyde, nie kłóć sie z dziecmi
latam miesiac bez odwaznikow i na rownej nawierzchni niema zbytnio róznicy, tzn czuć ją ale nie tak zeby cos tam (szok) drętwialo albo rzucalo kierownica, inna spraw ajak ktos niema amora i ma prostą kiere wtedy to ma sens. W sportach i sportowych manetkach (silikonowe rejsing) to z grubsza jeden ****.
dziekuje za uwage
latam miesiac bez odwaznikow i na rownej nawierzchni niema zbytnio róznicy, tzn czuć ją ale nie tak zeby cos tam (szok) drętwialo albo rzucalo kierownica, inna spraw ajak ktos niema amora i ma prostą kiere wtedy to ma sens. W sportach i sportowych manetkach (silikonowe rejsing) to z grubsza jeden ****.
dziekuje za uwage
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
mlodziak_waw napisał(a):Czekam tylko aż ktoś obali moje "doświadczenie". Według was to powinno być na odwrót- im dalej ciężar tym łatwiej kręcić...
Najważniejsze żeby ciężarki były czarne. Jak wiadomo czarny kolor zbiera/pochłania światło. I tu pojawia się wzór ilość światła x kąt padania promieni słonecznych x wilgotność powietrza. I to wszystko dzielimy przez kolor motocyklu. Jeśli uzbieramy światła wystarczająco dużo w ciężarkach, to później można się poruszać z prędkością światła lub zamienić energie na światło z wydechów klikając magicznym przyciskiem niedaleko tych właśnie ciężarków.
-
Leonneon - Świeżak
panowie ktoś ma jeszcze popcorn bo mi sie właśnie skończył a temat to widzę gorący że ho ho
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
zgadza się, im dalej tym łatwiej, trzeba tylko pamiętać gdzie jest punkt podparcia
jeśli ramię nie może być zbyt długie, wówczas celem zachowania 2-giej i 3-ciej zasady dynamiki oraz zasady pędu trzeba to zbilansować masą (ale to już tobie pisano)
jeśli ramię nie może być zbyt długie, wówczas celem zachowania 2-giej i 3-ciej zasady dynamiki oraz zasady pędu trzeba to zbilansować masą (ale to już tobie pisano)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
mlodziak_waw napisał(a):Czekam tylko aż ktoś obali moje "doświadczenie". Według was to powinno być na odwrót- im dalej ciężar tym łatwiej kręcić...
Obydwoje macie rację tylko rozmawiacie o dwóch różnych przyłożeniach siły.
Młodziak ma racje jeżeli dźwignia(kierownica) jest dłuższa lub jest na niej odważnk tym trudniej jest ją wytrącić z równowagi jeżeli siłę przyłożymy na jej początku. A tak jest w przypadku występowania drgań które przenoszone są od środka na koniec kierownicy.
Z kolei ktoś tam twierdził że im dłuższa dźwignia tym łatwiej jest wytrącić ciężar z równowagi, co też jest prawdą tylko w przypadku gdy siłę przyłożymy na koniec dźwigni. Przykładem może być skręcanie motocyklem: im dłuższa kierownica tym lżej kręcić.
Mam nadzieję że w miarę dokładnie udało mi się to wyjaśnić i ktoś to zrozumie
Ale skoro temat jest o odważnikach chyba Mlodziakowi należy się przyznanie racji
Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
KTM 450 EXC
-
dominik528 - Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości