whellie - przechył na bok
• Strona 1 z 1
whellie - przechył na bok
Witam,
Mam taki problem, zawsze kiedy stawiam moto na koło, czuje że moto przechyla się na prawą stronę, i jedzie w prawo, nie wiem skąd się bierze to przechylenie, i dlaczego zawsze ciągnie mnie w prawo :/
i to niezależnie jak wysoko podniosę koło, zawsze to samo.
Jakieś sugestie co poprawić ?
Mam taki problem, zawsze kiedy stawiam moto na koło, czuje że moto przechyla się na prawą stronę, i jedzie w prawo, nie wiem skąd się bierze to przechylenie, i dlaczego zawsze ciągnie mnie w prawo :/
i to niezależnie jak wysoko podniosę koło, zawsze to samo.
Jakieś sugestie co poprawić ?
- Exza
- Świeżak
Jest kilka możliwości:
- nierówna droga
- boczny wiatr
- krzywo siedzisz/wychylasz siÄ™ na bok
- źle ustawione koło przy naciąganiu łańcucha (jak jedziesz normalnie to nie ściąga? Bo jeśli nie to ta kwestia odpada)
Możesz spróbować spuścić trochę powietrza z opony ale moim zdaniem to nie wyjście bo jak masz krzywą drogę czy boczny wiatr i ciałem nie zrobisz kontry w balansie to i tak będzie Cię ciągnąć na jedną stronę.
- nierówna droga
- boczny wiatr
- krzywo siedzisz/wychylasz siÄ™ na bok
- źle ustawione koło przy naciąganiu łańcucha (jak jedziesz normalnie to nie ściąga? Bo jeśli nie to ta kwestia odpada)
Możesz spróbować spuścić trochę powietrza z opony ale moim zdaniem to nie wyjście bo jak masz krzywą drogę czy boczny wiatr i ciałem nie zrobisz kontry w balansie to i tak będzie Cię ciągnąć na jedną stronę.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Ile masz powietrza w oponie? Jak spuścisz do około 2 atmosfer, to powinno mniej ściągać. Dwa - trzymasz prawą nogę na hamulcu? Jak próbowałem pierwsze wolne gumy, to z obawy przed plecami mocno naciskałem nogą na prawy podnóżek, żeby pewnie przyhamować w razie co... i zawsze w prawo leciałem. Aha - tak się działo na stojąco, bo na siedząco, to raczej trzeba balansować ciałem.
- arcadioo997
- Świeżak
-
k9aro3l - Stały bywalec
Exza napisał(a):Właśnie tak się zastanawiam nad tym naciągiem łańcucha, ale przy normalnej jeździe nie ściąga.
k9aro3l napisał(a):a przy normalnej jeździe też Cię ściąga w prawo ?
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
mnie w tym sezonie też zaczęło ściągać w prawo na gumie ale u mnie to nie ogar po zimowy hehe. Kilka strzałów ze sprzęgła i już wróciło do tego jak powinno być.
ps. nie spinaj rÄ…k.
ps. nie spinaj rÄ…k.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Rób wheelie na stojaka i mocno się odchylaj w lewo jak Cię zacznie ściągać.
Oczywiście warunkiem sterowania motocyklem podczas jazdy na kole jest spory pion... Jak będzie koło podniesione na pół gwizdka to zapomnij. Nie ma innej możliwości.
Oczywiście warunkiem sterowania motocyklem podczas jazdy na kole jest spory pion... Jak będzie koło podniesione na pół gwizdka to zapomnij. Nie ma innej możliwości.
-
lonewolf - Bywalec
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Temat już stary ale sam ostatnio szukałem odpowiedzi na to pytanie i nic nie znalazłem;) Cały czas na gumie latało mi się spoko, pojechałem na wakacje z plecaczkiem 1200km, gdzie po powrocie cały czas ściągało mnie tak jak w wyżej opisanym przypadku. Dostałem oświecenia kiedy sprawdziłem ustawienie przedniego zawieszenia, okazało się że regulacja tłumienia odbicia różniła się miedzy lagami jednym stopniem. Ustawiłem prawidłowo i jest malina. Mowa o modelu GSXR 1000 K4, w innych modelach gdzie nie ma regulacji odbicia/dobicia, polecam sprawdzic poziom oleju czy jest równy na obu lagach. Pozdrawiam
- dluuugi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość