Motocykl pod gołym niebem...
• Strona 1 z 1
Motocykl pod gołym niebem...
Witam. Sprawa wyglada w ten sposob przez rok czasu trzymalem motocykl w garazu (do wczoraj) ponieważ własciciel go sprzedaje placilem za niego 100zl za miesiac. w chwili obecnej jestem zmuszony trzymac motocykl przed domem , i tu moja obawa i pytanie czy to dobry pomysl, czy w zaden sposob nie zaszkodzi to mojej maszynce (Cbr) podczas mrozu itd. czy jezeli bede go odpalal codziennie to bedzie w porzadku czy tez nie. Prosze o opinie i porady.
-
bart69as - Świeżak
wjedź na parking podziemny póki zima ;P schowaj go gdzieś w kącie przykryj plandeką skuj łancuchami i niech sobie zimuje, a na wiosne wyjedziesz i niech pod niebem stoi. mój stoi pod balkonem i nie widze żeby cos złego sie z nim działo.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
raczej sie jej nic nie stanie,
ja mtxa quada gilerke sp01 trzymam w stodole i tylko tyle ze nie sypie/pada na nie bo tak to temperaturka otoczenia, i przez ostatnie kilka lat nie odczułem nic nie pokojacego oby tylko na niego bezpisrednio snieg nie sypał ;p
co do odpalania - jestem przeciwny, jak dobrze chodzil na koniec zesonu to nic mu sie nei stanie, jak nie ebdzie odpalany,
jak temperatury beda +5 w gore to mozesz juz cos pomyslec o jezdzie
ja mtxa quada gilerke sp01 trzymam w stodole i tylko tyle ze nie sypie/pada na nie bo tak to temperaturka otoczenia, i przez ostatnie kilka lat nie odczułem nic nie pokojacego oby tylko na niego bezpisrednio snieg nie sypał ;p
co do odpalania - jestem przeciwny, jak dobrze chodzil na koniec zesonu to nic mu sie nei stanie, jak nie ebdzie odpalany,
jak temperatury beda +5 w gore to mozesz juz cos pomyslec o jezdzie
- tomera
- Stały bywalec
Temeratura poniżej 65 stopni jest temeraturą krytyczną dla scianek cylindra wtedy najgorzej się zużywaja, do tego dolicz sałbe smarowanie i odpowiedź masz (przykład dla diesla odpalenie na mrozie -20 to jak przebiego 2000 km). Ewentualnie wykrecamy śiwece zalewamy do cylindra po łyżce oleju wrzucamy wysoki bieg przekręcamy kołem kilka razy i wkręcamy śiwece.
-
KAPELA911 - Bywalec
henio12323 napisał(a):wjedź na parking podziemny póki zima ;P schowaj go gdzieś w kącie przykryj plandeką skuj łancuchami i niech sobie zimuje, a na wiosne wyjedziesz i niech pod niebem stoi. mój stoi pod balkonem i nie widze żeby cos złego sie z nim działo.
KTM to mozna rownie dobrze zakopac 3 metry pod ziemia a na wiosne odkopac i odpali.
do tematu to trzymanie pod golym niebem to kiepski pomysl. Sa namioty dla moto nawet takie z ogrzewaniem. Drogie ale w porownaniu z garazowaniem wyjdzie taniej
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość