ochraniacze/protektory na kolana- wato?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ochraniacze/protektory na kolana- wato?
Witam, planuje zakupic kolejne moto. Troche odziezy juz mam (pare kaskow, rekawice, kurtka skorzana). No i pojawia sie problem z dolem.
Wiem wiem, wiekszosc z Was poleci spodnie skorzane, ale bede jezdzil na moto nie tylko dla frajdy ale bede czesto dojezdzal gdzies na nim. No i skorzane spodnie to spory problem bo nie da sie w nich chodzic po miescie/na studiach. A nawet jakby je sciagal to niemialbym co z nimi zrobic.
Stad to pytanie. Czy jakies ochraniacze/protektory maja sens, czy spelnia swe zadanie dobrze?
Czy sa jakies ochraniacze/protektory z (przepraszam nie wiem jak sie to dokladnie nazywa) taka wypustka ze gdy sie wjezdza w zakret mozna dotykac kolanem o droge (w spodniach skorzanych sa)?
Wiem wiem, wiekszosc z Was poleci spodnie skorzane, ale bede jezdzil na moto nie tylko dla frajdy ale bede czesto dojezdzal gdzies na nim. No i skorzane spodnie to spory problem bo nie da sie w nich chodzic po miescie/na studiach. A nawet jakby je sciagal to niemialbym co z nimi zrobic.
Stad to pytanie. Czy jakies ochraniacze/protektory maja sens, czy spelnia swe zadanie dobrze?
Czy sa jakies ochraniacze/protektory z (przepraszam nie wiem jak sie to dokladnie nazywa) taka wypustka ze gdy sie wjezdza w zakret mozna dotykac kolanem o droge (w spodniach skorzanych sa)?
- byku
- Świeżak
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Zobacz sobie na spodnie Redline NEOS. Mam i dość dobrze się w nich chodzi po mieście a protektory możesz sobie wymienić na KNOX-a jakby seryjne nie wystarczały.
<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Czyli chcesz takie spodnie, żeby z jednej strony czuć się w nich super komfortowo, z drugiej super bezpiecznie, a z trzeciej super lansersko? Cóż, nie ma takich.
Chociaż nie, jest jedna możliwość. Dżinsy motocyklowe z wszytymi ochraniaczami. A na nie slidery na rzep. Masz 3 w 1 i wszystkie pirszoroczne Twoje.
Chociaż nie, jest jedna możliwość. Dżinsy motocyklowe z wszytymi ochraniaczami. A na nie slidery na rzep. Masz 3 w 1 i wszystkie pirszoroczne Twoje.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
nie przy normalnej codziennej jezdzie nie bede winklowal, tylko chcialem sie dowiedziec czy jest jakis "uniwersalny" srodek
czyli opcja ochraniacze przy spodenkach odpadaja? jakbym jezdzil do szkoly wiadomo nie bylo by sportowej jazdy tylko mi chodzi o bezpieczenstwo wrazie czego.
Bo do typowo sportowej jazdy moglbym poszukac spodni skorzanych, ale chodzi m na codzien jakbym uzywal motoru do transportu.
KaG nie nie umiem. Ale chce doskonalic swe umiejetnosci i sie nauczyc. Chyba ze uwazasz ze mozna sie nauczyc schodzic na kolano bez slajderow.
DOBRA bo temat troche zagmatwany i ja zle go opisalem. Przy normalnej jezdzie zeby dostac sie z punktu A do B, jak moge ochronic kolana? Teraz pomijam spodnie bo jak bedzie w lecie +30 to ciezko chodzic w spodniach. Chodzi mi jakbym byl w spodenkach jak moge ochronic kolana wrazie wypadku?
czyli opcja ochraniacze przy spodenkach odpadaja? jakbym jezdzil do szkoly wiadomo nie bylo by sportowej jazdy tylko mi chodzi o bezpieczenstwo wrazie czego.
Bo do typowo sportowej jazdy moglbym poszukac spodni skorzanych, ale chodzi m na codzien jakbym uzywal motoru do transportu.
KaG nie nie umiem. Ale chce doskonalic swe umiejetnosci i sie nauczyc. Chyba ze uwazasz ze mozna sie nauczyc schodzic na kolano bez slajderow.
DOBRA bo temat troche zagmatwany i ja zle go opisalem. Przy normalnej jezdzie zeby dostac sie z punktu A do B, jak moge ochronic kolana? Teraz pomijam spodnie bo jak bedzie w lecie +30 to ciezko chodzic w spodniach. Chodzi mi jakbym byl w spodenkach jak moge ochronic kolana wrazie wypadku?
- byku
- Świeżak
Jeśli jeansy mają kieszonki na ochraniacze.
http://moto.allegro.pl/komplet-ochrania ... 97779.html
http://moto.allegro.pl/ochraniacze-kola ... 33918.html
Jeśli nie to coś tego typu:
http://moto.allegro.pl/nakolanniki-ochr ... 06179.html
Uczyć się zejścia na kolano, bez skóry bym raczej się nie odważył
http://moto.allegro.pl/komplet-ochrania ... 97779.html
http://moto.allegro.pl/ochraniacze-kola ... 33918.html
Jeśli nie to coś tego typu:
http://moto.allegro.pl/nakolanniki-ochr ... 06179.html
Uczyć się zejścia na kolano, bez skóry bym raczej się nie odważył
- hubi199
- Bywalec
byku napisał(a):Teraz pomijam spodnie bo jak bedzie w lecie +30 to ciezko chodzic w spodniach. Chodzi mi jakbym byl w spodenkach jak moge ochronic kolana wrazie wypadku?
Pisząc spodenki masz na myśli coś takiego?:
Brak słów. Jedyną w miarę komfortową i do tego bezpieczną opcją na lato są spodnie motocyklowe (mottowear, freestar itp.). Żadne szorty + crossowe ochraniacze na kolana nie zapewnią Ci bezpieczeństwa.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
byku napisał(a):ok dzieki za odp.
No niestety tak o takie spodenki mi chodzilo tylko ze jeansowe. No ale jesli to nie zda egzaminu to pokombinuje jakos, dzieki za odp
ja jebię, brak słów. Jak chcesz jeździć w spodenkach to kup sobie coś takiego (otwórz link) i dupy nie zawracaj.
GSX1400
-
Przypomina mi się widok gościa w dresie adidasa na ZX6R który mijał mnie na grunwaldzkiej w Gdańsku, a miał na pewno ponad 200. I te efektowne trzy paski...
Byku jazda w takim gównie to bardzo zły pomysł, kup sobie normalne spodnie motocyklowe (tekstyle) albo jeansy (tak jak jużpolecano) mottowear. W spodenkach nawet przy małym ślizgu skóra zejdzie Ci do mięcha.
Byku jazda w takim gównie to bardzo zły pomysł, kup sobie normalne spodnie motocyklowe (tekstyle) albo jeansy (tak jak jużpolecano) mottowear. W spodenkach nawet przy małym ślizgu skóra zejdzie Ci do mięcha.
-
tomek_gda - Świeżak
maciejka69 Ty jestes jakis tepy czy niewychowany? Pytam sie normalnie, Ty napierw wyjezdzasz z jakas lanserka teraz takie hasla. Jak nie masz nic wartosciowego do powiedzenia to Ty dupy nie zawracaj, inni moga jakos kulturalnie zwrocic mi uwage, Ty masz z tym problem.
Chcialem tylko wiedziec czy jest mozliwosc polaczenia spodenek + ochraniaczy. Dowiedzialem sie ze nie . I tyle.
Czy ja sie pytam czy mozna jezdzic w samych spodenkach, w koszulce i bez kasku??
Chcialem tylko wiedziec czy jest mozliwosc polaczenia spodenek + ochraniaczy. Dowiedzialem sie ze nie . I tyle.
Czy ja sie pytam czy mozna jezdzic w samych spodenkach, w koszulce i bez kasku??
- byku
- Świeżak
Być może jestem niewychowany. Natomiast tępy jesteś chyba Ty, jeśli nie masz na tyle rozumu, żeby dojść do wniosku, że jeżdżenie na moto w spodenkach jest debilizmem. Napisałem Ci gdzieś na początku o spodniach dżinsowych, inni pisali podobnie, ale Ty musisz oczywiście nadal szukać magi do zupy. Szukaj dalej, ale więcej nie pytaj, skoro dobre rady masz w dupie. Bez odbioru.
GSX1400
-
chcialem sie dowiedziec czy spodenki + OCHRANIACZE maja sens. Mam wrazenie ze czytasz tylko czesc o spodenkach.
Nie mam tych rad w dupie gdybym je mial to bym sie wogole nie pytal. I czy wierzysz czy nie to sie dostosuje do nich. Chcialem sie tylko upewnic czy spodenki + ochraniacze maja sens. Czy nie po to jest forum? ze jak sie ma watpliwosci to sie pyta? Nie kazdy urodzil sie z taka wiedza jak Ty, a tylko glupi nie zadaje pytan
Nie mam tych rad w dupie gdybym je mial to bym sie wogole nie pytal. I czy wierzysz czy nie to sie dostosuje do nich. Chcialem sie tylko upewnic czy spodenki + ochraniacze maja sens. Czy nie po to jest forum? ze jak sie ma watpliwosci to sie pyta? Nie kazdy urodzil sie z taka wiedza jak Ty, a tylko glupi nie zadaje pytan
- byku
- Świeżak
No więc spodenki + ochraniacze nie mają sensu. Mniejszym złem będą spodnie jeansowe i dodatkowe ochraniacze pod spodnie ale ja polecam jeansy motocyklowe. Sam jeżdżę w mottowear espada xtp i to co odróżnia je od zwykłych to ochraniacze na kolana, rzepy umożliwiające przypięcie dodatkowych ochraniaczy na biodra ale poza tym jeszcze podszycia z kevlaru na pośladkach i kolanach. To wydatek rzędu 400-500 zł więc nie są to wielkie pieniądze a jednak bezpieczeństwo wzrasta znacznie w porównaniu ze spodenkami. Jeśli chodzi o jazdę w lecie w temperaturach ~30 stopni to nie jest tak źle. Wiadomo że w spodenkach było by bardziej przewiewnie i komfortowo ale to na prawdę głupotwa. Jeansy motocyklowe to powiedzmy minimum. Najlepsze byłyby porządne skórzane spodnie z dobrymi ochraniaczami (jakieś kombi) ale wiadomo - coś kosztem czegoś, latem dupa poci się niemiłosiernie w skórze ale jest najbezpieczniej, w jeansach nie poci się ale bezpieczeństwo spada dosyć drastycznie.
PodsumowujÄ…c: jak chcesz w miarÄ™ komfortowo ale i w miarÄ™ bezpiecznie to bierz jeansy mottowear (albo jakieÅ› inne motocyklowe) a o spodenkach zapomnij.
PodsumowujÄ…c: jak chcesz w miarÄ™ komfortowo ale i w miarÄ™ bezpiecznie to bierz jeansy mottowear (albo jakieÅ› inne motocyklowe) a o spodenkach zapomnij.
-
tomek_gda - Świeżak
dziekuje za konstruktywna wypowiedz dziekuje Wam za wypowiedzi bo szczerze to nie wiedzialem ze wogole jeansy motocyklowe istnieja przed rozpoczeciem sezonu postaram sie zrobic taki zakup.
Postanowilem ze kupie sobie spodnie skorzane(do sportowej jazdy,oraz jak bede doskonalil technike) i te jeansy motocyklowe gdy bede tylko chcial pojechac z punktu A do punktu B. Pozdrawiam
Postanowilem ze kupie sobie spodnie skorzane(do sportowej jazdy,oraz jak bede doskonalil technike) i te jeansy motocyklowe gdy bede tylko chcial pojechac z punktu A do punktu B. Pozdrawiam
- byku
- Świeżak
dżinsy motocyklowe sprawdzają się bardzo dobrze, jeśli chodzi o jakieś ślizgi czy inne nieduże gleby. Gdzieś był nawet film z testem, może ktoś Ci wklei. Dzięki wszytemu kewlarowi dobrze znoszą ścieranie. W przeciwieństwie do zwykłych dżinsów
GSX1400
-
Prawdopodobnie chodzi o to:
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... rt122.html
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... rt122.html
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości