Kurek baku suzuki srad
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kurek baku suzuki srad
Witam. To mój pierwszy post tutaj wiec prosze o wyrozumiałość:)
Przede wszystkim witam wszystkich serdecznie:)
A teraz mam pytanie: otóż od kilku miesiecy jestem posiadaczem srada 600 z 1998 roku. Śmiga cacy i wogóle. Ciągle go używam pomimo zimna i pogody jaka jest za oknami. Ostatnio jadąc do dziewczyny do Gliwic musiałem zatankować. Było tak zimno ze kluczyk nie chciał wejść z zabezpieczenie kurka od baku. Długo próbowałem go otworzyć ale sie nie dało, wtedy przypomniała mi się sztuczka z podgrzewanym kluczem. Podgrzałem go i ładnie wszedł w kurek. Teraz mnie zastanawia czy dobrze zrobiłem ponieważ przypaliłem tą gumę która ma chronić przed wodą by się do baku nie wlewała. I pytanie mam nastepujące: są jakieś zapadki tam dalej? czy jest możliwość ze podczas deszczu dostanie mi sie do baku woda?
Dziękuje za wysłuchanie, czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam
Przede wszystkim witam wszystkich serdecznie:)
A teraz mam pytanie: otóż od kilku miesiecy jestem posiadaczem srada 600 z 1998 roku. Śmiga cacy i wogóle. Ciągle go używam pomimo zimna i pogody jaka jest za oknami. Ostatnio jadąc do dziewczyny do Gliwic musiałem zatankować. Było tak zimno ze kluczyk nie chciał wejść z zabezpieczenie kurka od baku. Długo próbowałem go otworzyć ale sie nie dało, wtedy przypomniała mi się sztuczka z podgrzewanym kluczem. Podgrzałem go i ładnie wszedł w kurek. Teraz mnie zastanawia czy dobrze zrobiłem ponieważ przypaliłem tą gumę która ma chronić przed wodą by się do baku nie wlewała. I pytanie mam nastepujące: są jakieś zapadki tam dalej? czy jest możliwość ze podczas deszczu dostanie mi sie do baku woda?
Dziękuje za wysłuchanie, czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam
-
Majin - Świeżak
Majin napisał(a):@mar111cin
Tankuje na shell'u 100 oktanowÄ… wiec mam nadzieje ze za duzo to tam tej wody nie ma
żart dnia
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
woda w benzynie??? jedyny przypadek rok 1999, ojciec zalał taki syf do dużego fiata, nie chciał jeździć ale po wylaniu zawartosci baku zatankowaniu czegoś bardziej benzyniastego szedł znów jak rakieta.
-
KAPELA911 - Bywalec
Majin napisał(a):no teraz bede wiedział ze chuchać bede musiał ale troche za późno:/ dlatego mnie ciekawi czy moge jeździć tak czy lepiej nowy korek kupić
Nowy korek to i chyba stacyjka nowa? Chyba że dwa osobne klucze, ale kto Ci sprzeda korek razem z kluczykiem
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Jak juz mówiłem świeży jestem w takich tematach to wole sie zapytać kolegów po fachu
PS: Polecacie spodnie FRANK THOMAS na motocykl? narazie mam zwykłe ze skóry ale jak dzisiaj na suzuki wyjezdzałem do pracy w śniegu to stwierdziłem ze jak sie wywale to te spodnie mi bedą odklejać z ciała po ślizgu:P
PS: Polecacie spodnie FRANK THOMAS na motocykl? narazie mam zwykłe ze skóry ale jak dzisiaj na suzuki wyjezdzałem do pracy w śniegu to stwierdziłem ze jak sie wywale to te spodnie mi bedą odklejać z ciała po ślizgu:P
-
Majin - Świeżak
No ale chlopak musi kochac swoje moto ze leje 100oktanow to chyba pod 6zl podchodzi a nie wiem czy to jest takie zdrowe dla sprzeta....... np u mnie jest napisane 95 max 98....
A do tego mega kozak ze w sniegu jezdzi..... chyba widac ze mlody czy to rocznikowo czy stazem na moto... ale rozumiem go !! mialem te tak!!
A do tego mega kozak ze w sniegu jezdzi..... chyba widac ze mlody czy to rocznikowo czy stazem na moto... ale rozumiem go !! mialem te tak!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
6.30 kurde za litr, ale daje kopa:P śnieg nie śnieg do pracy jechac trzeba, a ze zamiast pierwszego pojazdu wybrałem moto niż auto to teraz troche cierpie:P Miłość do moto wygrała ze zdrowym rozsądkiem:)
A co do stażu to na 600 jezdze od lata i dalej mi mało pomimo ze dziennie jade
A ogólnie to od 7 lat na simsonie pykam i czasem na ETZ250 od kolegi ^^
-
Majin - Świeżak
,,sum w sród nos ludzie nasyceni motórem do końca" ja tam po śniegu to tylko w gumofilcach stomil z wytrtą papierem ściernym podeszwą jeżdże, lubie te pośłizgi i tą adrenaline czy flaszka sie zbije jak się wyj*ebie czy nie....
-
KAPELA911 - Bywalec
Majin napisał(a):6.30 kurde za litr, ale daje kopa:P śnieg nie śnieg do pracy jechac trzeba, a ze zamiast pierwszego pojazdu wybrałem moto niż auto to teraz troche cierpie:P Miłość do moto wygrała ze zdrowym rozsądkiem:)
Kolego znam te uczucie doskonale!!!!
Rowniez najperw kupilem moto (historia w podpisie)i z rana wlalem zmarznac ale byc o godzine wczesniej w domu niz MPK! nie mialem wtedy ciuchow tylko 2pary spodni ciepla kurta i wio !! a na miescu szron i lod :D:D teraz jak mam auto to pasuje i wole sie wygrzac w nim ale wiem jak to jest !!!! pozdrawiam i sie trzymaj cieplo !!! Ps uwazaj na kolana i krzyz bo potem beda dawac swe znaki !!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
żadna bielizna, gazeta jest najlepsza. Ten sposób od lat jest respektowany a szczególnie przy starych wygach .
Ale za to jeździ od lata
CzesterTX napisał(a):600, pierwsze poważne moto, zima, to musi się źle skończyć
Ale za to jeździ od lata
-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości