Zaczynanie Przygody z Crossem.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zaczynanie Przygody z Crossem.
Witam.
Chciałbym zacząć przygodę z crossem.
- Mam 15 Lat , 177CM Wzrostu , 74 KG Wagi .
- Motocykl chciałbym do terenów po lesie nie raz na jakiś tor dla crossów.
- Mam Około 3,400zl na wydanie na motor.
- Na utrzymanie go na sezon nie wiem ile tyle ile będzie wymagał ale znów nie 2000zl joke.
- Moją uwagę na tą chwilę przyciągnęły takie modele jak
Kawasaki KX 85 ( Duże Koła )
Honda CR 85 ( Duże Koła )
Tyle Na tą chwile znalazłem.
Mam Jeszcze Jedno Pytanko .
Lepiej Kupic 85 czy 125 ?
Jak bym Miał Wybrać Kawasaki/Honde 85 . To pod moją wagą i wzrostem poradzi sobie w terenie wyjeżdżanie pod różne strome górki ITD. Ujedzie 100KM/H pod moim ciężarem na prostej ?
Możecie podać wy też rózne aukcje .
Proszę o pomoc.
Dziękuję .
Chciałbym zacząć przygodę z crossem.
- Mam 15 Lat , 177CM Wzrostu , 74 KG Wagi .
- Motocykl chciałbym do terenów po lesie nie raz na jakiś tor dla crossów.
- Mam Około 3,400zl na wydanie na motor.
- Na utrzymanie go na sezon nie wiem ile tyle ile będzie wymagał ale znów nie 2000zl joke.
- Moją uwagę na tą chwilę przyciągnęły takie modele jak
Kawasaki KX 85 ( Duże Koła )
Honda CR 85 ( Duże Koła )
Tyle Na tą chwile znalazłem.
Mam Jeszcze Jedno Pytanko .
Lepiej Kupic 85 czy 125 ?
Jak bym Miał Wybrać Kawasaki/Honde 85 . To pod moją wagą i wzrostem poradzi sobie w terenie wyjeżdżanie pod różne strome górki ITD. Ujedzie 100KM/H pod moim ciężarem na prostej ?
Możecie podać wy też rózne aukcje .
Proszę o pomoc.
Dziękuję .
- haku
- Świeżak
Na las i takie tam to lepsze jakies endurko ale cross tez da rade tylko sie bd meczyl troche sam mialem rm 80 i latalem nia po lesie nie bylo tak zle jesli bd dbał robil wszystko na czas to 2k na zwykle utrzymania nie bd trzeba. Kx Cr oczywiscie moga byc polecilbym Ci jeszcze Yz Rm Sx Na poczatek lepiej 80/85 niz 125 bo ona Cie pozadnie sponiewiera a co do mocy to ta z 80 na poczatek spokojnie wystarczy ;D
CRF250R
- eragon89
- Świeżak
Jeździłem na KTM 300 sąsiada to się bałem 3 Wrzucić heHe .
A czym się rózni Kawasaki 85 a kawasaki 80 ?
A Tym kawasaki 85/80 na moj wzrost i wage będzie dobre ? Pojade nim 100Km/h na ulicy na prostej pod moim ciezarem i tak samo w terenie w lesie sciezka itd ile pojade pod moim ciezarem?
Bo ja się boję , że będe tym jeździł jak bzik.
Więc jak ?
A czym się rózni Kawasaki 85 a kawasaki 80 ?
A Tym kawasaki 85/80 na moj wzrost i wage będzie dobre ? Pojade nim 100Km/h na ulicy na prostej pod moim ciezarem i tak samo w terenie w lesie sciezka itd ile pojade pod moim ciezarem?
Bo ja się boję , że będe tym jeździł jak bzik.
Więc jak ?
- haku
- Świeżak
To sie zabijesz i będzie jednego mistrza prostej mniej Niczym sie to nie rozni tylko rzocznikowo 85 cm3 tyle raczej nie pojedziesz 125 bedzie cieszko... Co do wagi i wzrostu to bedzie okej jeszcze i tak ci sponiewiera ze nie bedziesz wiedział jak sie nazywasz !
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Jeśli chcesz jeździć po drodze to broń boże crossem padnie po dość krótkiej jeździe, jak chcesz prędkość to może ściga. W takim wypadku może jakieś dt125
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
85 a 80 roznica prawie zadna 85 byly nowsze
Na poczatek napewno wystarczy a czy 100 pojedziesz to nie moge Ci dac gwarancji na maxa bo nigdy nie mialem liczninka ale moja rm nawet dosc fajnie szla ulica
100km/h w terenie napewno nie wyciagniesz ale i tak 80 bd Ci dawac niezla frajde lepiej nauczyc sie jezdzic na 80 kupic pozniej cos wiekszego bo inaczej bd ciezko tak jak mowisz 3 bd bal sie wrzucic i nie wykorzystasz mocy
Na poczatek napewno wystarczy a czy 100 pojedziesz to nie moge Ci dac gwarancji na maxa bo nigdy nie mialem liczninka ale moja rm nawet dosc fajnie szla ulica
100km/h w terenie napewno nie wyciagniesz ale i tak 80 bd Ci dawac niezla frajde lepiej nauczyc sie jezdzic na 80 kupic pozniej cos wiekszego bo inaczej bd ciezko tak jak mowisz 3 bd bal sie wrzucic i nie wykorzystasz mocy
CRF250R
- eragon89
- Świeżak
tzn. Chodzi mi o to zebym nie jechal znow 20km/h bo w okolicy dużo nie przyjemnych panów w niebieskich pojazdach a do lasu znów bardzo daleko nie mam . a chciałbym dojechac w miare szybko . tzn . moze nie duzo ale czesto jezdzi policja tak po południu w weekend.
A na terenie ile nim pojade? Caly czas rozmawiamy o kawasaki kx85
Ostatnio edytowano 6/1/2012, 14:12 przez haku, łącznie edytowano 1 raz
- haku
- Świeżak
haku napisał(a):tzn. Chodzi mi o to zebym nie jechal znow 20km/h bo w okolicy dużo nie przyjemnych panów w niebieskich pojazdach a do lasu znów bardzo daleko nie mam . a chciałbym dojechac w miare szybko . tzn . moze nie duzo ale czesto jezdza tak po południu w weekend.
Pomyś trochę jak na 15 latka.... Narobisz tylko rodzicom kłopotu i tyle.... Najbardziej odpowiednim motocyklem bedzie yamaha dt 50 tez da ci sporo frajdy na początęk a za przeproszeniem to za 3400 to nawet dobrego roweru nie kupisz ! Nastepny mistrz V-maxu
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Barek dobrze wyjasnił dt 125 też bedzie dobra.... Wątpię zebyś miał kase na utrzymanie tego to sporo kosztuje a na takie jeżdzenie po ulicy i V-max w lesie motor ci predzej padnie.... kole 1000 musisz liczyc rocznie a nawet wiecej + plus jakieś zawsze zdarzające sie awarie nie przewidziane !
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Zrobisz wypadek i napisz wielu ludzia kłopotu chyba ze poczekasz i prawko zrobisz a jeśli chodzi o aukcje to masz rączki
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2