SUZUKI GSR 600 proszę o fachową pomoc, może ktoś go oglądał.
• Strona 1 z 1
SUZUKI GSR 600 proszę o fachową pomoc, może ktoś go oglądał.
Witam i proszę o radę może ktoś już oglądał:
Allegr.. Allegr.. (otwórz link)
Suzuki GSR 600 z 2008r.
Wszystko ładnie, wszystko pięknie tylko:
* szklane oczko do sprawdzenia poziomu oleju z białymi zaciekami od środka "taki kisiel" i tak jak by trochę za dużo oleju.
*poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym na minimum nawet trochę poniżej.
* przy trzecim z kolei odpaleniu w jakiś tam odstępach na lekko rozgrzanym silniku z tłumika poszła niebieściutka chmurka niewielka ale poszła.
(otwórz link)
A więc pytanie do was czy darować sobie ten egzemplarz?
Wizualnie lalka przebieg niby 11200km
Allegr.. Allegr.. (otwórz link)
Suzuki GSR 600 z 2008r.
Wszystko ładnie, wszystko pięknie tylko:
* szklane oczko do sprawdzenia poziomu oleju z białymi zaciekami od środka "taki kisiel" i tak jak by trochę za dużo oleju.
*poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym na minimum nawet trochę poniżej.
* przy trzecim z kolei odpaleniu w jakiś tam odstępach na lekko rozgrzanym silniku z tłumika poszła niebieściutka chmurka niewielka ale poszła.
(otwórz link)
A więc pytanie do was czy darować sobie ten egzemplarz?
Wizualnie lalka przebieg niby 11200km
Ostatnio edytowano 16/12/2011, 15:55 przez romi_1984, Å‚Ä…cznie edytowano 3 razy
-
romi_1984 - Świeżak
Nie dyskwalifikuje to tego sprzętu.
A nadmiar oleju jest do niektórych silników nawet zalecany...
A nadmiar oleju jest do niektórych silników nawet zalecany...
-
Pan Jasiek - Świeżak
Pan Jasiek jestem pewien że w żadnej serwisówce nie znajdziesz informacji że nadmiar oleju jest zalecany do jakiego kolwiek motocykla. To że niektórzy zalewają np. SV650 (2cyl. w V) ponad maxa bo lubią jeździć na gumie i niechcą żeby im padły panewki to nie jest żadne wytłumaczenie. Do GSR600 z tego co mi wiadomo nie ma takich "zaleceń" podobnie jak do innych 600 tej klasy, z 4 rzędami.
-
tomek_gda - Świeżak
Do CBRek leje się też więcej, jak chce się je chłostać (a to są rzędowe czwórki).
Nie mówię tu o serwisówkach - to chyba oczywista oczywistość.
Taka po prostu jest praktyka i nie musi świadczyć o niedbałości właściciela, czy też benzynie w oleju... A tego chyba dotyczyły obawy autora tematu...
Nie mówię tu o serwisówkach - to chyba oczywista oczywistość.
Taka po prostu jest praktyka i nie musi świadczyć o niedbałości właściciela, czy też benzynie w oleju... A tego chyba dotyczyły obawy autora tematu...
-
Pan Jasiek - Świeżak
Sprzedający mówił że nie bierze oleju (ale skąd ta chmurka koloru niebieskiego przy starcie)
a min. stanem płynu chłodzącego był zaskoczony...
Najbardziej się boje że pierścienie albo jakieś uszczelniacze puszczają olej do komory spalania,
oraz że płyn chłodzący dostaje się do oleju jak nie przez uszczelki to mikro pęknięcia w bloku.
Wizyta w serwisie suzuki i Panowie serwisanci rozwieją moje wątpliwości??
Ktoś przed kupnem dawał do serw. do sprawdzenia?
PS: Już w swoim życiu najeździłem się pojazdami które paliły wszystko benzyna, olej, gaz, płyn chłodzący i chciałbym po prostu już odpocząć od takich objawów a szczególnie za 15000zł.
a min. stanem płynu chłodzącego był zaskoczony...
Najbardziej się boje że pierścienie albo jakieś uszczelniacze puszczają olej do komory spalania,
oraz że płyn chłodzący dostaje się do oleju jak nie przez uszczelki to mikro pęknięcia w bloku.
Wizyta w serwisie suzuki i Panowie serwisanci rozwieją moje wątpliwości??
Ktoś przed kupnem dawał do serw. do sprawdzenia?
PS: Już w swoim życiu najeździłem się pojazdami które paliły wszystko benzyna, olej, gaz, płyn chłodzący i chciałbym po prostu już odpocząć od takich objawów a szczególnie za 15000zł.
-
romi_1984 - Świeżak
"to mikro pęknięcia w bloku. "
Jeżeli tak by się działo, to raczej to moto by już dawno nie jeździło
A tak poza tym moto ma 3 lata, trudno aby było jakoś super zajeżdżone.
Jeżeli tak by się działo, to raczej to moto by już dawno nie jeździło
A tak poza tym moto ma 3 lata, trudno aby było jakoś super zajeżdżone.
- mustafa_waw
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość