nie wysprzegla suzuki
• Strona 1 z 1
nie wysprzegla suzuki
witam mam problem z suzuki rf 600 czasami mi nie wysprzegla dobrze.
wrzucam 1 i gasnie.probowalem podciagnac linke. nie wiem czy to juz zurzyta tarcza.
wrzucam 1 i gasnie.probowalem podciagnac linke. nie wiem czy to juz zurzyta tarcza.
- wikus666
- Świeżak
Re: nie wysprzegla suzuki
Witam schowaj stopkę i wtedy wrzuć 1 bieg przy otwartej stopce (podpórce) nie wrzucisz biegu gdy moto pracuje pozdro
- Tomirf
- Świeżak
Jesli motor dlugo stoi tarcze sprzeglowe moga sie sklejac wtedy jest ten sam efekt , jesli nieciagnie na sprzegle motorku jest spoko. jesli chcesz rozklejic sprzego wzuc na zgaszonym silniku pierwszy bieg , wcisnij sprzeglo i poruszaj nim w przod i tyl az sie rozkleji.
- Bartek CBR954
- Świeżak
miałem kiedyś RFkę ale nie miałem takiego problemu. jedyną rzeczą która mnie denerwowała to fakt że sprzęgło ciężko chodziło. proponuje podciągnąć linkę sprzęgła przy deklu i poruszać pare razy klamką bo może być tak jak już zostało to napisane czyli sklejone tarcze. jeśli to nie pomoże to tarcze do wymiany
- GrzeÅ›
- Świeżak
- ryba_ tu_ akwarium
- Świeżak
ryba_ tu_ akwarium napisał(a):siekson to lamus
Czy ktoÅ› moze zabanowac tego idiote? wali takie posty w kazdym watku prawie......
Co do sprzegła; może warto zmienic olej na lepszy; kiedys miałęm podobny objaw, przesiadka z polsyntetyka na syntetyk gdzie była lepsza klasa lepkosci (z 10W/40 przesiadłem sie na 5W/40) - olej minimalnie rzadszy na zimno zaowocował tym ze przestały sie sklajac tarcze sprzegłowe....
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości