Piaggio tph problem!!
• Strona 1 z 1
Piaggio tph problem!!
Witam! tph stawał na koło z gazu szedł 90 km/h przy małym tunie był lekki muł ale myślę że było to spowodowane małym gaźnikiem jak na 70 cm/ 12 mm.Zrobiłem w nim remont wymiana wału ponieważ stary był spiłowany co za tym idzie talerz od wario nowy cylek tłok też 70. Zaczęły się problemy v-max to jakieś 50 na koło idzie ale myślę że wiecej tu doświadczenia niż mocy.Regulacja gaźnika nic nie daje , dławi się i z filtra powietrza leci benzyna.Stukają rolki ale to chyba nie spowodowało by takiego spadku v-maxa , jeszcze jeden problem to straszne problemy z odpaleniem na zimnym silniku musi się przelać gaźnik aż będzie kapało paliwo wtedy na pełnej manetce odpali i powoli siębędzie rozkręcał jak popuszczę lekko to zgaśnie . Na początku ma moc ale z czasem osłabnie.Przy prędkości 50 km/h pełna manetka skutkuje strzałem z rury choć nie zawsze.POMOCY już nie mam na niego sił.
- bronek133
- Świeżak
A o czymś takim docieranie silnika słyszałeś ?
Po za tym modyfikacje 2T wymagają wiedzy oraz doświadczenia.
Gaźnik nie zawsze musi mieć większą średnicę - ważna jest ilość dostarczonego paliwa i powietrza.
Sprawdź świecę, jeszcze raz gaźnik oraz ciśnienie sprężania.
Po za tym modyfikacje 2T wymagają wiedzy oraz doświadczenia.
Gaźnik nie zawsze musi mieć większą średnicę - ważna jest ilość dostarczonego paliwa i powietrza.
Sprawdź świecę, jeszcze raz gaźnik oraz ciśnienie sprężania.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za odpowiedzi , dziś znalazłem przyczynę była tak śmieszna że szkoda gadać za duża dawka paliwa a za tym że filtr powietrza jest oryginalny (za mały na 70 ) chlapał beną i mulił zmniejszyłem dawkę paliwa odkręciłem powietrze i idzie 90 na koło jak kiedyś z gazu potrzeba było tylko więcej czasu na pogrzebanie. Co do docierania to chyba rzecz oczywista. dzięki
- bronek133
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości