Yamacha Majesty 125
• Strona 1 z 1
Yamacha Majesty 125
Witam. Chciałbym w swoim skuterze (yamaha majesty 125) zamontować turbosprężarkę. W związku z tym mam do was pytanie: co o tym sądzicie? i czy jest to w ogóle możliwe?
P.S sorry za nowy temat ale nie znalazłem nic na forum na ten temat(jestem nowy)
P.S sorry za nowy temat ale nie znalazłem nic na forum na ten temat(jestem nowy)
- sbekamil
- Świeżak
mozna ale to bezsens. musisz wzmacniac pół silnika, bawic sie z regulacjami itp. wiecej wydasz na same częsci niz jak bys dołozył tą kase i kupił majesty 250 ccm i miał bys wiecej mocy niz ze 125 ccm ze spręzarka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
zxer - Stały bywalec
Ok. Wielkie dzięki za odpowiedzi. A czy macie może pomysł, jak w inny sposób poprawic osiągi tego skuterka( mam na myśli przyspieszenie)?
Ponieważ mechanik powiedział, że aby polepszyć osiągi nic się nie da zrobić, poza zmianą cylindra na większy. Kupno skutera o większej pojemności chwilowo odpada, ze względu na brak prawka:((moja majesty jest zarejestrowana na motorower). Zastanawia mnie jeszcze czy da się przełożyć cały silnik od 250?
Ponieważ mechanik powiedział, że aby polepszyć osiągi nic się nie da zrobić, poza zmianą cylindra na większy. Kupno skutera o większej pojemności chwilowo odpada, ze względu na brak prawka:((moja majesty jest zarejestrowana na motorower). Zastanawia mnie jeszcze czy da się przełożyć cały silnik od 250?
- sbekamil
- Świeżak
odpusc sobie pomysl co sie stanie jak ktos ci wjedzie w skuterka, albo ty spowodujesz wypadek. masz ostro przewalone. pozatym nikt ci na 125/50 nie podbije przeglÄ…du. a co dopiero 250/50...
w 4T duzego tuningu nie zrobisz, a to nie jest skuterek sportowy żeby były dostepne sportowe częsci. wiec mechanik dobrze powiedział
w 4T duzego tuningu nie zrobisz, a to nie jest skuterek sportowy żeby były dostepne sportowe częsci. wiec mechanik dobrze powiedział
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości