Co uzytkownicy sÄ…dzÄ… o marce hyosung??
• Strona 1 z 1
- Stefanek
- Świeżak
hmm duzo nie doradze. ale kumpel miał suzi DR 650. i zechciał sie przesiasć na cos bardziej asfaltowego. i wybrał własnie hjusunga. z wyglądu na prawde fajnie wpada w oko. jechałem autem, on stał gdzieś na miescie i od razu rzucił sie w oczy, czerwony metalic i dosć fajne kształty. potem z nim pogadałem, ma go od niedawna wiec powiedziec duzo nie może. ale mówi że był w sumie tani w zakupie, i póki co po kupnie zmienił tylko olej. nie robił nic. wyglądał też raczej solidnie niż chinsko
a pojazd jaki miał to gt 650
http://3.bp.blogspot.com/-3-2YFt-hLXA/T ... GT650R.jpg
a pojazd jaki miał to gt 650
http://3.bp.blogspot.com/-3-2YFt-hLXA/T ... GT650R.jpg
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
dobra marka od lat współpracujaca z suzuki. duzo lepsze od kazdego chinczyka ale do japoni też troche jeszcze brakuje. Moja dziewczyna przez dwa lata ujezdzala Hyosunga GT 125 i nie bylo z nim zadnych problemów. Aktualnie jest na sprzedaż pozdro
-
2pac - Świeżak
Ja na swoim Hyosungu gt 125 jeżdżę już 3 lata i złego słowa nie mogę powiedzieć. Nic szczególnego nie działo się. Wystarczy lać paliwo i jeździć (spalanie 3,5l/100km). Z pojemności 125 4t do 5tyś nic lepszego nie ma. Bardzo fajny dźwięk i duże gabaryty. Z tego co wiem to jest robiony na ramie od gs'a 500.
To już będzie mój ostatni sezon na tym moto. Niedługo Hyosung trafi na allegro. Jeżeli ktoś by był zainteresowany, lub by miał jakieś pytania to zapraszam na PW.
To już będzie mój ostatni sezon na tym moto. Niedługo Hyosung trafi na allegro. Jeżeli ktoś by był zainteresowany, lub by miał jakieś pytania to zapraszam na PW.
- Kerrion
- Świeżak
Marki nie znam i nic dziwnego bo takich „marek” krzaków jest setki o ile nie tysiÄ…ce nataomiast mogÄ™ odnieść siÄ™ do innych tego typu „marek”, z którymi miaÅ‚em do czynienia i można skwitować to jednoznacznie „nie motor za nie pieniÄ…dze” to raczej chiÅ„skie zabawki, które majÄ… Å‚adnie wygladać na wystawie a potem radź sobie sam.... Jak w przypadku skuterów kupionych w auchan, leclerku czy realu wiÄ™kszość z nich potem nie jest w stanie przejść pierwszych badaÅ„ okresowych a z tego co wiem teraz sÄ… ona obowiÄ…zkowe nawet dla motorowerów i skuterów. Ja też swego czasu Å›migaÅ‚em chiÅ„czykiem i nie powiem, nie zawiód mnie przez 3 sezony ( nie stanÄ…Å‚ w polu lub nie odpaliÅ‚), ale to byÅ‚a jedyna jego zaleta.
Reasumując sporo osób chwali chińczyki tylko jakoś wszyscy chcą się ich pozbyć w przeciągu 3 lat od zakupu a najlepiej przed pierwszym przeglądem, który jest po 3 latach od zakupu ))
Reasumując sporo osób chwali chińczyki tylko jakoś wszyscy chcą się ich pozbyć w przeciągu 3 lat od zakupu a najlepiej przed pierwszym przeglądem, który jest po 3 latach od zakupu ))
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
bosman78 napisaÅ‚(a):Marki nie znam i nic dziwnego bo takich „marek” krzaków jest setki o ile nie tysiÄ…ce nataomiast mogÄ™ odnieść siÄ™ do innych tego typu „marek”, z którymi miaÅ‚em do czynienia i można skwitować to jednoznacznie „nie motor za nie pieniÄ…dze” to raczej chiÅ„skie zabawki, które majÄ… Å‚adnie wygladać na wystawie a potem radź sobie sam...
No ok, ale żadna marka krzak nie ma w swojej ofercie motocykla o pojemności 650 (Hyosung Aquila GV 650, Hyosung GT 125, Hyosung GT 650R)
bosman78 napisał(a):Jak w przypadku skuterów kupionych w auchan, leclerku czy realu większość z nich potem nie jest w stanie przejść pierwszych badań okresowych a z tego co wiem teraz są ona obowiązkowe nawet dla motorowerów i skuterów.
Akurat tutaj też nie mogę się z Tobą zgodzić. Hyosung jest produkcji Koreańskiej. Z tego co wiem na zachodzie jeździ tego sporo po ulicach. Wystarczy zobaczyć na jakiejś stronie z ogłoszeniami. Co do jakości, to jakość jest o wiele lepsza niż w jakimś chińskim badziewiu. Wiadomo do japońskich maszyn trochę brakuje.
bosman78 napisał(a):Reasumując sporo osób chwali chińczyki tylko jakoś wszyscy chcą się ich pozbyć w przeciągu 3 lat od zakupu a najlepiej przed pierwszym przeglądem, który jest po 3 latach od zakupu ))
Reasumując to w ogóle nie znasz marki, a opinia napisana jest na podstawie głupich, niesłusznych przepuszczeń. Hyosung gt 125 (takiego mam) na pierwszy motor/ lub po przesiadce ze skuterka to bardzo dobre wyjście. Według mnie z 4t w cenie Hyosunga nie ma nic lepszego. W tej klasie można wybrać CBR (wygląda fatalnie, jest mała), varadero 125 (fajny motor, tylko droższy już, ale mi w ogóle nie podchodzi) i r125 (super motor, jednak jest drogi, mnie na niego nie było stać)
bosman78 napisał(a):tylko jakoś wszyscy chcą się ich pozbyć w przeciągu 3 lat od zakupu
A ile Ty byś jeździł na maszynie o pojemności 50/125? Zacząłem jeździć w wieku 14/15 lat. Teraz mam 17 to sprzedam tą maszynę i przesiądę się na coś większego. Przecież nie będę cały czas jeździł na 125...
Pozdrawiam
- Kerrion
- Świeżak
bosman78 napisaÅ‚(a):Marki nie znam i nic dziwnego bo takich „marek” krzaków jest setki o ile nie tysiÄ…ce nataomiast mogÄ™ odnieść siÄ™ do innych tego typu „marek”, z którymi miaÅ‚em do czynienia i można skwitować to jednoznacznie „nie motor za nie pieniÄ…dze” to raczej chiÅ„skie zabawki, które majÄ… Å‚adnie wygladać na wystawie a potem radź sobie sam.... Jak w przypadku skuterów kupionych w auchan, leclerku czy realu wiÄ™kszość z nich potem nie jest w stanie przejść pierwszych badaÅ„ okresowych a z tego co wiem teraz sÄ… ona obowiÄ…zkowe nawet dla motorowerów i skuterów. Ja też swego czasu Å›migaÅ‚em chiÅ„czykiem i nie powiem, nie zawiód mnie przez 3 sezony ( nie stanÄ…Å‚ w polu lub nie odpaliÅ‚), ale to byÅ‚a jedyna jego zaleta.
Bzdury piszesz, że żal dupę ściska. Masz jakiekolwiek pojęcie o tej marce? Widziałeś ich produkty w Leclerku? Według Ciebie to chiński producent? Jakbym miał wystarczającą kasę to oczywiście wybrałbym Japończyka, ale o dzisiejszej Koreańskiej motoryzacji nie można powiedzieć specjalnie złego słowa, bowiem jak na swoją cenę to bardzo fajne produkty.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
jak wcześniej zaznaczyłem marki nie zniam jeśli ktoś nie zrozumiał to powtórzę jeszcze raz.
Opionia dotyczy spostrzeżeÅ„ na podstawie obserwacji dotyczÄ…cych tego typu „wynalazków” i wÅ‚asnych doÅ›wiadczeÅ„- wiem cena pobudza wyobrażniÄ™ w myÅ›l zasady CCC. JeÅ›li ktoÅ› chce mimo wszystko podjąć ryzyko takiego zakupu i to motyckla o pojemnoÅ›ci 650 cc.... to jego decyzja . Zbudowanie motocykla o pojemnoÅ›ci 650 i wdrożenie go do produkcji to nie to samo co zbudowanie skutera z silnikiem od kosiarki i hamulcami od taczki.... to caÅ‚y proces badawczo konstrukcyjny wymaga ogromnych nakÅ‚adów czasu i pieniÄ™dzy, na które stać nieliczne firmy. Nie twierdzÄ™, że Hyosung to badziwie ( jak niektórzy zareagowali) tylko, że majac na uwadze powyższe nie odważyÅ‚ bym siÄ™ zainwestować w jego zakup, ale do odważnych Å›wiat należy.... ja przynajmniej mam cywilnÄ… odwagÄ™ przyznać siÄ™ do tego, że wtopiÅ‚em eksperymentujÄ…c z egzotycznymi markami a nie jak niektórzy dalej tkwiÄ…wiÄ… w przekonoaniu, że ich deycyzja byÅ‚a jedynie sÅ‚uszna bojÄ…c siÄ™ o urażenie wÅ‚asnego ego.
Opionia dotyczy spostrzeżeÅ„ na podstawie obserwacji dotyczÄ…cych tego typu „wynalazków” i wÅ‚asnych doÅ›wiadczeÅ„- wiem cena pobudza wyobrażniÄ™ w myÅ›l zasady CCC. JeÅ›li ktoÅ› chce mimo wszystko podjąć ryzyko takiego zakupu i to motyckla o pojemnoÅ›ci 650 cc.... to jego decyzja . Zbudowanie motocykla o pojemnoÅ›ci 650 i wdrożenie go do produkcji to nie to samo co zbudowanie skutera z silnikiem od kosiarki i hamulcami od taczki.... to caÅ‚y proces badawczo konstrukcyjny wymaga ogromnych nakÅ‚adów czasu i pieniÄ™dzy, na które stać nieliczne firmy. Nie twierdzÄ™, że Hyosung to badziwie ( jak niektórzy zareagowali) tylko, że majac na uwadze powyższe nie odważyÅ‚ bym siÄ™ zainwestować w jego zakup, ale do odważnych Å›wiat należy.... ja przynajmniej mam cywilnÄ… odwagÄ™ przyznać siÄ™ do tego, że wtopiÅ‚em eksperymentujÄ…c z egzotycznymi markami a nie jak niektórzy dalej tkwiÄ…wiÄ… w przekonoaniu, że ich deycyzja byÅ‚a jedynie sÅ‚uszna bojÄ…c siÄ™ o urażenie wÅ‚asnego ego.
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
Tak czytam o hyosung i calkiem niezle motocykle produkuja. ten ich model gt 650 nie jest taki zly. V twin 82 konie, 208 kg masywny skubany, elektroniczny wtrysk... moze to nie jakis japonski przecinak ale nie maja powodow do kompleksow. Szkoda ze w polsce czegos na wzor hyosunga sie nie produkuje.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
bosman, tak dziwnie się składa, że podmiotowa firma bardzo ściśle współpracuje z suzuki, nawet fabryki mają w tym samym mieście i na tej samej ulicy
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
- DangerZone
- Świeżak
madcap napisał(a):bosman, tak dziwnie się składa, że podmiotowa firma bardzo ściśle współpracuje z suzuki, nawet fabryki mają w tym samym mieście i na tej samej ulicy
Tak to podobnie jak Ssang Yong oraz TATA Motors z Suzuki w Wawie, mają nawet wspólny salon sprzedaży
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
bosman78 napisał(a):madcap napisał(a):bosman, tak dziwnie się składa, że podmiotowa firma bardzo ściśle współpracuje z suzuki, nawet fabryki mają w tym samym mieście i na tej samej ulicy
Tak to podobnie jak Ssang Yong oraz TATA Motors z Suzuki w Wawie, mają nawet wspólny salon sprzedaży
Bzdury piszesz, że żal dupę ściska, dowiedz się coś o marce a potem komentuj ich sprzęt. Miałem kiedyś styczność z jakimkolwiek produktem tej firmy?
-
Rozumiem, że Ty miałeś i przeprowadziłeś test długo dystansowych z zawawansowaną aparatruą pomiarową wszyskich modeli stąd jako jedyny możesz ferować opinie ? jeśli tak to bardzo chętnie poczytam bo ja nie przesądziłem ani na plus ani na minus podkreśliłem, tylko fakt, iż marki prouszane w tym wątki są dość egzotyczne stad zalacał bym ostrożność więc prośba o czytanie ze zrozumieniem
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
bosman78 napisał(a):Rozumiem, że Ty miałeś i przeprowadziłeś test długo dystansowych z zawawansowaną aparatruą pomiarową wszyskich modeli stąd jako jedyny możesz ferować opinie ? jeśli tak to bardzo chętnie poczytam bo ja nie przesądziłem ani na plus ani na minus podkreśliłem, tylko fakt, iż marki prouszane w tym wątki są dość egzotyczne stad zalacał bym ostrożność więc prośba o czytanie ze zrozumieniem
Ok, teraz absolutnie bez żadnego przekąsu zapytam, czy Ty masz jakąś markę, którą z czystym sumieniem byś polecił?
-
Szczerze to chyba nie tzn. wszystko zależy od osobistych upodobnien i przypadku mogę jedynie zwrócić uwagę na pewne aspekty jednego lub drugiego wyboru a decyzja należy do decydenta bo to bardzo indywudualana sprawa dla przykładu, ja jestem bardzo zadowolony z Hondy CBF, ale czy ktoś inny będzie tak samo zadolowony ? trudno powiedzieć stąd staram sięnie podejmuje się polecania konkretych wyrobów marek tylko naświetlać ich aspekty.
Honda CBF 600 NA
-
bosman78 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość