XJ 600 za 6000 PLN. Opłaca się?
• Strona 1 z 1
XJ 600 za 6000 PLN. Opłaca się?
Witam ja tu się zastanawiam ciągle nad pierwszym moto Cb 500 albo coś, a tu nagle trafie się motorek jakim jest Yamaha XJ 600 za 6000 PLN. Motor jest w Niemczech czyli do ceny trzeba doliczyć opłaty ( ktoś wie ile mniej więcej). Jeśli chodzi o przebieg to motor ma jedyne 10tyś rocznik to 1994. Przebieg raczej nie kręcony, motorem jeździł w Niemczech starszy pan. Opłaca się taki moto w takiej cenie? Oczywiście przed zakupem sprawdziłbym go jeszcze u rzeczoznawcy, i przed zakupem moto musiałbym się pozbyć auta bo dwu pojazdów nie będę w stanie utrzymać.
- Lucek1234
- Świeżak
Za 6000zł można spokojnie kupić 3-5 lat młodszą XJ-tę. Co do przebiegu, jeśli nie jest udokumentowany to na pewno bym w niego nie wierzył. Więcej o XJ, cenach (od motocyklistów) znajdziejsz na forum yamahaxj.pl
- Bany93
- Świeżak
J/w jeśli na przebieg nie ma papierów, to nie ma co wierzyć, że ktoś robił ok. 650 km rocznie O_o
Jeśli okaże się, że rzeczywiście dobre moto, możesz kupić dla siebie. Jednak przy sprzedaży najprawdopodobniej stracisz z 2000 PLN. Nie wiem jak się ma sprawa z kilkunastoletnimi moto, ale jeśli chodzi o takie powyżej 2000r. to w Polsce patrzy się głównie na rocznik, a mniej na stan moto.
Jeśli okaże się, że rzeczywiście dobre moto, możesz kupić dla siebie. Jednak przy sprzedaży najprawdopodobniej stracisz z 2000 PLN. Nie wiem jak się ma sprawa z kilkunastoletnimi moto, ale jeśli chodzi o takie powyżej 2000r. to w Polsce patrzy się głównie na rocznik, a mniej na stan moto.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość