PIAGGIO 125 2T SKUTER POMOCY!!!
• Strona 1 z 1
PIAGGIO 125 2T SKUTER POMOCY!!!
WITAM
POSIADAM PIAGGIO SKIPPER 125 2T dałem mu podwójną mieszankę sthila i jak daje mu gazu na max to się dusi czy to wina że duż mieszanka. bo jeździł ok ale dziś pojechałem z 2 km i teraz cienko chodzi nie może wejść na pełne obroty.
może coś powiecie na ten temat.
nie piszemy dużymi literami na forum ponieważ oznacza to krzyk przeczytaj jeszcze raz regulamin
senekkorzenna
POSIADAM PIAGGIO SKIPPER 125 2T dałem mu podwójną mieszankę sthila i jak daje mu gazu na max to się dusi czy to wina że duż mieszanka. bo jeździł ok ale dziś pojechałem z 2 km i teraz cienko chodzi nie może wejść na pełne obroty.
może coś powiecie na ten temat.
nie piszemy dużymi literami na forum ponieważ oznacza to krzyk przeczytaj jeszcze raz regulamin
senekkorzenna
- Krystiano124
- Świeżak
jak zalałeś za duzo oleju to mogło ci świece przepalic ew zarzucic olejem i to jest przyczyna zmien swiece i zobacz jak bedzie pracował
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dzięki za odpowiedz jutro sprawdzę czy zmiana świecy pomoże. a dokładnie dałem mu na 5 litrów bezyny 200 ml oleju zrobiłem mieszankę bo dozownik się psuję a niedawno po remącie
- Krystiano124
- Świeżak
hmm to nie jest aż tak duzo oleju. tzn duzo ale powinien na tym jeździc. choc również mogło spalic swiece. kumpel teraz dociera yamahe DT 80. nalał na 6 litrów benzyny 300 ml oleju. po około 2 km padła mu swieca. nagle zaczął mulić i zdechł. wsadziłem mu jakąś stara swiece i zagadał od razu. i do dzisiaj jeździ
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
senek a czy ja znów musze ci tłumaczyc ze mam w tym zakresie większą znajomość ? nie wiem jak ty ja spaliłem nie jedną świece w tym kilka na skutek zbyt duzej zawartosci oleju. nie wiem jak sie tak dzieje ani jakie procesy na to wpływają - po prostu tak sie dzieje. poczytaj sobie wypowiedzi w dziale off road o chłopaczku co miał CR 125 i na dotarcie lal troche wiecej oleju po kilku set metrach jarało mu swiece. nawet po czyszczeniu nie pracował jak nalezy. a na nowej smigał jak złoty - przez kolejne kilka set metrów. nalał potem normalnej mieszanki - i jak ręką odjął. ja miałem to samo kilka dni temu. robiłem z kumplem tą yamaszke DT. na dotarcie zalaliśmy konską dawke 1:20 po przejechaniu pół kilometra DT padła. wymieniłem swiece - momentalnei zagadała. i co od tak padła ? akurat wtedy kiedy dostała wiecej oleju nabiło jej przebieg i sie zjarala ? olej ma na to wpływ i juz. zawsze jest zasada że jak sie dociera wyczynówke to sie leje duzo oleju i każdy kto ogarnia temat wozi w plecaku paczke świec ;P każdego spytaj kto siedzi w wyczynówkach
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
słuchaj moze i tak ja opisuje tylko swoje doswiadczenie mialem nie jedną crossówke, nie jedną robiłem. i nie raz spotkałem sie z tym że duza ilosc oleju jarała swiece. chcesz mam moze takie wypalone swiece gdzies podesle ci i sprawdzisz czy cokolwiek na nich odpalisz a swiece są nowe po kilku mth przebiegu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a wciąż jeszcze niczego się nie nauczyłeś...
możesz podesłać, tylko możesz się mocno zdziwić xD chociaż by to było dla mnie problemem, bo nie mam pod ręką żadnego pierdopęda w którym mógłbym to wkręcić...
możesz podesłać, tylko możesz się mocno zdziwić xD chociaż by to było dla mnie problemem, bo nie mam pod ręką żadnego pierdopęda w którym mógłbym to wkręcić...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość