Smarowanie linki gazu
• Strona 1 z 1
Smarowanie linki gazu
Zamierzam przesmarować linkę gazu i na Ścigaczu znalazłem filmik, że najlepiej pod pancerz wstrzyknąć mieszankę oleju i benzyny. Benzyny dla rozcieńczenia, później ponoć odparuje.
W tym filmiku nie było tylko jakiej należy użyć proporcji oleju do benzyny i jak ktoś ma doświadczenie, to ile ml wstrzyknąć na jedną linkę, aby za dużo później nie ściekało i nie brudziło? Nie chcę w ciemno eksperymentować.
Może na rynku pojawiły się specjalne środki do smarowania linek. Jak tak to proszę o nazwy.
W tym filmiku nie było tylko jakiej należy użyć proporcji oleju do benzyny i jak ktoś ma doświadczenie, to ile ml wstrzyknąć na jedną linkę, aby za dużo później nie ściekało i nie brudziło? Nie chcę w ciemno eksperymentować.
Może na rynku pojawiły się specjalne środki do smarowania linek. Jak tak to proszę o nazwy.
- kasztan
- Świeżak
Proporcja ma być taka aby mieszanina była wystarczająco rzadka, żeby mogła spłynąć niżej po lince.
Jak wycieknie dołem to wytrzesz a będziesz miał pewność, że dotarło na całą długość linki.
Jak wycieknie dołem to wytrzesz a będziesz miał pewność, że dotarło na całą długość linki.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
to juz obojetne bo chodzi o to zeby szybko odparowały. ja mysle że proporcja 1:2 wystarczy (1 benzyna do 2 oleju ) ale to zalezy od oleju itp jak gęsty 80W to bedzie ok ale jak masz zamiar zapuscic syntetyka to własciwie nic nie trzeba mieszac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
no bez przesady nawet jak sam olej wstrzykniesz to zleci na dole tylko chwile dluzej poczekasz po co kombinowac z benzynami z proporcjami masakra, wstrzyknij nawet odrobine, nie musi dolem poleciec, po paru przejazdzkach rozejdzie sie po calosci i nic nie bedzie lecialo
-
sonycbr77 - Bywalec
swoją drogą to jak się zaczynają problemy z linkami to ja tam wymieniam od razu - smarowane czy nie - wystarczy pare sezonów i dostają w kość. Nowa linka to koszt średnio 50zł a spokój na pare lat nawet bez smarowania.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
ja do skutera wstrzyknąłem sam olej i też spłyną aż do dołu linki bez żadnej benzyny
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości