YAMAHA FAZER 1998 NIE ZMIENIA BIEGÓW
• Strona 1 z 1
YAMAHA FAZER 1998 NIE ZMIENIA BIEGÓW
Witam. Problem trochę inny jak wszystkie ;/ Tydzień temu w czasie jazdy z jedynki odrazu wskoczyła mi trójka, od tego czasu jest problem ze zmianą biegów.W górę od 1 do 6 jest ok ale w doł muszę dwa, trzy razy zadzialać na stopkę żeby zredukować Dodam, że zaden wrzucony bieg nie wyskakuje.Wstawiłem juz moto do serwisu ale jestem ciekaw moze ktos z was miał coś podobnego i ile to kosztowało..W serwisie narazie nic o kosztach nie mowia
- dzik1
- Świeżak
hmm wygląda jakby wybierami popadały. tylko dziwne że wszystko na raz albo tam jest taka gwiazdka i takie cos wpada w gwiazdke blokując ją nieco żeby sie nie obracała sama i moze ta spręzynka cos sie zerwała czy cos.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm wygląda jakby wybierami popadały. tylko dziwne że wszystko na raz albo tam jest taka gwiazdka i takie cos wpada w gwiazdke blokując ją nieco żeby sie nie obracała sama i moze ta spręzynka cos sie zerwała czy cos.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jesli ta sprazynka pierdykla i stopka nie odbija to nie jezdzij ... mialem tak w WSK (wiem ze to sprzet nie z tej epoki ) tez sprezynka pekla i jedna czesc wpadla miedzy tryby blokujac je bez mozliwosci wrzucenia luzu wiec pchalem ja do domu z zablokowanym kole ....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
przy zerwanej sprężynce siła ciężkości nie pozwoli powrócić dźwigience na neutral i tym samym nie zaskoczy na wybieraku co uniemożliwi redukcje
a już przy biegach w góre może zadziałać prawidłowo
spróbuj przed redukcją podciągnąć lekko dźwignie do góry może zadziała
a już przy biegach w góre może zadziałać prawidłowo
spróbuj przed redukcją podciągnąć lekko dźwignie do góry może zadziała
cza być tfardym nie mientkim
- TomaszL
- Świeżak
To ma sens;)Moto jest w serwisie wiec nie moge sprawdzić tego tak jak piszesz...HM dam znać jak odbiorę , co było.Moze ta wiedza sie przyda komusprzy zerwanej sprężynce siła ciężkości nie pozwoli powrócić dźwigience na neutral i tym samym nie zaskoczy na wybieraku co uniemożliwi redukcje
- dzik1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości