zx6r 98-99 dokrecanie filtra oleju
• Strona 1 z 1
zx6r 98-99 dokrecanie filtra oleju
tak dzis czytalem serwisowke z nudow i na samym koncu znalazlem poprawke. Filtr oleju ma byc dokrecony NIE z sila 9.8 Nm a 27Nm czyli juz trzeba porzadnie dokrecic kluczem. I to by sie zgadzalo bo w moim przypadku dokrecajac reka nadal cieklo (a lapy nie mam slabej). Dopiero jak dokrecilem kluczem troche mocniej to przestalo ciec.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
ja tam przy kazdym pojezdzie jakimkolwiek dokrecam reką i jest git.Nigdy klucza nie mialem. Moze nie wyczysciles miejsca gdzie ma byc przykrecony filtr z drobinek piachu lub czegos .Nawilzyles uszczelke przy nowym filtrze olejem?? to tez ma wpływ aby sie dobrze zassał.Moim zdaniem duzej sily nie trzeba aby dokrecic bo i tak sie zassie
R1 rn12 2004r+ , stunt honda+ AUDI A6 1,8T
- oskaarek
- Świeżak
jak by wszyscy używali klucza dynamometrycznego do dokręcania filtra to była by jakaś masakra haha, ja tam zawszę ręką dokręcam i na koniec lekko poprawiam kluczem hydraulicznym i jest luks, jeszcze nigdy nie spotkałem się żeby ciekło z pod filtra
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości