Zobacz wątek - <i>[relacje]</i> Rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze -...
NAS Analytics TAG

[relacje] Rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 12:06

Spokojnie - kazanie na Mszy Świętej nie jest najważniejszym elementem. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to trudno. Osobiście też nie lubię jak ksiądz o polityce się rozwodzi.
Niemniej jednak bez wątpienia piękne rozpoczęcie sezonu!<br><hr>leon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 12:11

Spokojnie - kazanie na Mszy Świętej nie jest najważniejszym elementem. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to trudno. Osobiście też nie lubię jak ksiądz o polityce się rozwodzi.
Niemniej jednak bez wątpienia piękne rozpoczęcie sezonu!<br><hr>leonleonleon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 12:14

Kolego Łukasz „Boczo” Tomaneku trochę więcej optymizmu . Póki co jest to największy zlot w Polsce, a przy takiej masie różnorodnych motocyklistów zawsze znajdą się czarne owce. Nie wal smutów tylko przejedź się po kilku innych imprezach i porównaj poziom i organizację...

<br><hr>Bolek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 12:25

Komentatorzy napisał(a):Kolego Łukasz „Boczo” Tomaneku trochę więcej optymizmu . Póki co jest to największy zlot w Polsce, a przy takiej masie różnorodnych motocyklistów zawsze znajdą się czarne owce. Nie wal smutów tylko przejedź się po kilku innych imprezach i porównaj poziom i organizację...

<br><hr>Bolek<br>
Widzisz, moja praca polega na objeżdżaniu imprez motocyklowych i ich porównywaniu, a na Jasnej Górze jestem od lat. Nie oceniam tego zlotu, bo nie wypada, ale przed pewnymi odczuciami nie można się uchronić.<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 13:19

banda fanatykow religijnych<br><hr>hh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 13:56

Komentatorzy napisał(a):Ja nie mam nic przeciwko rozpoczęciu sezonu mszą, ale chociaż chciałam słuchać kazania to w połowie poszłam oglądać motocykle, bo ile można słuchać o polityce?? Nawet taki fajny dzień potrafią zniszczyć;/ ...<br><hr>kizia<br>
Podpisuję się pod tą opinią w 100%. Nie dało się tego słuchać.
Ja też zająłem się w tym momencie oglądaniem motocykli. Całe szczęście, że cała liturgia nie składa się wyłącznie z kazań, które moim zdaniem obraziło wszystkich motocyklistów którzy przybyli tego dnia na Jasną Górę, często kosztem wielkiego poświęcenia. Niektórzy księża są chyba niereformowalni! Dla porównania chciałbym serdecznie polecić msze w Nowej Iwicznej k.Piaseczna na rozpoczęcie sezonu, które prowadzi b.fajny i mądry ksiądz. Za każdym razem jestem pod wrażeniem tego co mówi. Przede wszystkim mówi do Nas, motocyklistów, bez względu na przekonania religijne, a tym bardziej polityczne. Poza tym super organizacja !!!
<br><hr>tomekb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 14:44

Po prostu przegląd polskich Katolików. Jacy są, każdy niezaślepiony widzi. Jeden słucha mszy, drugi pałuje do odcięcia, ale samą swoją obecnością i tak wspiera tych Panów w sukienkach. <br><hr>Rob
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 16:25

Komentatorzy napisał(a):Może gdyby pajac z nie pieprzył głupot o smoleńsku, to nikt by go nie próbował zagłuszać silnikem!<br><hr>deemka<br>
True, true...<br><hr>dohan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 16:45

"Nawet w czasie mszy rozlegał się ryk jakiegoś sprzętu męczonego na czerwonym polu obrotomierza, co przez mikrofon skomentował zresztą sam ksiądz."
Byłem jakies 50m od ołtarza i nic takiego nie słyszałem ani przede mną, ani za mną... jedynie był słyszalny co jakis czas odgłos odpalającego swój sprzęt ale raczej po to by po prostu odjechać, znudzony i zawiedzony odprawiającym sie KAZANIEM.
Poza tym organitorzy powinni sie z tym liczyć ze co jakis czas ktos odpali swojego konia. co w tym dziwnego?<br><hr>chopperowiec
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 18:46

palowalem do odciecia podczas kazania bo nie moglem sluchac tego steku bzdur wyglaszanego przez ojca dyrektora malkowskiego<br><hr>motonita
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 19:11

Witam. Ja akurat tnie należę do tych co sprawdzają wydech w czasie mszy. W trakcie kazania wygłaszanego sam chętnie chciałem, to zrobić bo było żenujące i polityczne. Samego zjazdu na Jasnej Górze nie należy traktować jak jakiegoś pokazu motocykli. Oprócz tych co sobie oglądali motocykle a naprawdę było co większość motocyklistów jednak brała czynny udział we mszy. Należy również zauważyć iż nie wszyscy motocykliści są osobami wierzącymi i nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora. Cieszę się że tylu nas co roku odwiedza klasztor. I jedno słowo do organizatorów - następnym razem prosimy o rozmowę z księżmi o tym co mają mówić na mszy bo oni powinni zajmować się wiarą a nie politycznymi gierkami PISOWCÓW (POMÓWIENIA I SPEKULACJE)<br><hr>CBR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 19:30

Komentatorzy napisał(a):Witam. Ja akurat tnie należę do tych co sprawdzają wydech w czasie mszy. W trakcie kazania wygłaszanego sam chętnie chciałem, to zrobić bo było żenujące i polityczne. Samego zjazdu na Jasnej Górze nie należy traktować jak jakiegoś pokazu motocykli. Oprócz tych co sobie oglądali motocykle a naprawdę było co większość motocyklistów jednak brała czynny udział we mszy. Należy również zauważyć iż nie wszyscy motocykliści są osobami wierzącymi i nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora. Cieszę się że tylu nas co roku odwiedza klasztor. I jedno słowo do organizatorów - następnym razem prosimy o rozmowę z księżmi o tym co mają mówić na mszy bo oni powinni zajmować się wiarą a nie politycznymi gierkami PISOWCÓW (POMÓWIENIA I SPEKULACJE)<br><hr>CBR<br>
Zgadzam sie w zupelnosci poza jednym - jesli nie wszyscy sa wierzacy to po co przyjezdzaja na taka forme otwarcia sezonu? Wiadomo po co jedzie sie do Czestochowy, jesli ktos jedzie tam po to tylko zeby spotkac sie i popic browarka to moze przyjechac, ale nie musi brac udzialu w uroczystosci na bloniach.<br><hr>Gyd'Dala
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 20:20

Żałuję że dałem na tacę!!! <br><hr>S.adam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 20:40

Komentatorzy napisał(a):Witam. Ja akurat tnie należę do tych co sprawdzają wydech w czasie mszy. W trakcie kazania wygłaszanego sam chętnie chciałem, to zrobić bo było żenujące i polityczne. Samego zjazdu na Jasnej Górze nie należy traktować jak jakiegoś pokazu motocykli. Oprócz tych co sobie oglądali motocykle a naprawdę było co większość motocyklistów jednak brała czynny udział we mszy. Należy również zauważyć iż nie wszyscy motocykliści są osobami wierzącymi i nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora. Cieszę się że tylu nas co roku odwiedza klasztor. I jedno słowo do organizatorów - następnym razem prosimy o rozmowę z księżmi o tym co mają mówić na mszy bo oni powinni zajmować się wiarą a nie politycznymi gierkami PISOWCÓW (POMÓWIENIA I SPEKULACJE)<br><hr>CBR<br>
Komentatorzy napisał(a):Zgadzam sie w zupelnosci poza jednym - jesli nie wszyscy sa wierzacy to po co przyjezdzaja na taka forme otwarcia sezonu? Wiadomo po co jedzie sie do Czestochowy, jesli ktos jedzie tam po to tylko zeby spotkac sie i popic browarka to moze przyjechac, ale nie musi brac udzialu w uroczystosci na bloniach.<br><hr>Gyd'Dala<br>
Sam jestem z Częstochowy i właśnie po to tam jeżdżę, żeby spotkać się z ludźmi. Zresztą teraz mamy nowego prezydenta Częstochowy, który chce z niej zrobić miasto, a nie przyklasztorną wioskę z brakiem alkoholu w alejach i sprzedawaniem wszystkich terenów pod pomniki paulinom(!) a także blokowaniem wszystkich inwestycji służących rozrywce w pobliżu.
Teraz walczymy o otwarcie aleii dla moto (poprzedni prezydent zamknąl je PRZED NAMI na 12 lat!). Dlatego teraz oprócz dużego kościołka aleje mają tętnić życiem żeby każdy mógł wskoczyć na kawę, zjeść pizze z przyjaciółmi a miasto ma z tego profity, a nie tylko sami goście w habitach co zbierają na tace.
pozdro!<br><hr>Lukash
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 22:26

obiektywnie uważam że było ok do póki nie usłyszałem kazania - wtedy czar prysł i pozostał wielki niesmak. Paulini potraktowali motycyklistów jako tło dla TVtrwam. Zrobili nam jesień średniowiecza bez mydła. Dodatkowo spotkanie przygotowane przez stowarzyszenie międzynarodowy rajd katyński to porażka: krzykacz z kresów, nieumiejący śpiewać, dał popis w stylu im głośniej tym lepiej. Panowie! Wiecej pokory dla kolegów przyjeżdżających kilkaset km z całej Polski. Jaja na twardo nie mogą byćprzykrywką dla ewidentnego braku pomysły na spotanie z motocyklistami. Podniosłość miejsca nie załatwi za was treści spotkania! Nie traktujcie nas jak owce do strzyżenia bo dla wielu z nas spotkanie z NMP na Jasnej Górze jest b. ważne i nie pozwolimy abyście jeździli na naszych grzbietach w imię politycznych pseudoideałów.<br><hr>motokamol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 02:48

klecha jest od pogawedek o Bogu a nie od polityki. Hehe rozpoczecie sezonu motocylkowego na jasnej gorze-kazda okazja jest dobra by urabiac owieczki. Sredniowiecze<br><hr>w klechistanie kozy kuja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 03:35

A co powiecie na tego malego na komarze moze bysmy mu na jakis skuterek zbiorke zrobili ?<br><hr>Adam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 08:00

Komentatorzy napisał(a):klecha jest od pogawedek o Bogu a nie od polityki. Hehe rozpoczecie sezonu motocylkowego na jasnej gorze-kazda okazja jest dobra by urabiac owieczki. Sredniowiecze<br><hr>w klechistanie kozy kuja<br>
jak cos ci sie nie podoba to zamknij chałape i wypad.<br><hr>ziom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 08:03

Jestem wierzacy ale w momencie kiedy uslyszalem tresc kazania powaznie zajalem sie czyms innym! Dosc mam juz tematu smoleńsk katyń rosja itd. (choc na rajd katynski dałem) ale bez przesady kazanie moglo byc oczyms innym o wiele lepsze bylo w zeszylm roku!!! Poza tym reszta jak zawsze zaj.. rzesz maszyn i o to chodzi o integracje reszte polityki olac!<br><hr>yamamatunis
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 10:39

Komentatorzy napisał(a):Zlot moherów wierzących w zabobony<br><hr>vlad<br>
Komentatorzy napisał(a):podaj adres kolego .<br><hr>bartosz<br>
Komentatorzy napisał(a):odezwał się miłościwy chrześcijanin...<br><hr>filik<br>
Polak-katolik tłukący żonę za przesolone ziemniaki :)<br><hr>Zorrp
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl