er-6n drganie kierownicy
• Strona 1 z 1
er-6n drganie kierownicy
Witam wszystkich,
od niedawna jestem posiadaczem wspomnianego motorku, neistety zauwazylem ze przy predkosciach 70 wzwyz zaczyna drgac kierownica, wiadomo ze jak ja poszcze kierowncia drga troszke bardziej i z tego co mi sie wydaje motocykl lekko sciaga w lewo - aczkolwiek to pewny nie jestem. Do tego dochodza wyczuwalne tylko na dziurach lub nierownosciach lekkie luzy w kierownicy przy czym nie weim skad pochodza. Jakies propozycje co moze byc przyczyna?
Pozdrawiam
od niedawna jestem posiadaczem wspomnianego motorku, neistety zauwazylem ze przy predkosciach 70 wzwyz zaczyna drgac kierownica, wiadomo ze jak ja poszcze kierowncia drga troszke bardziej i z tego co mi sie wydaje motocykl lekko sciaga w lewo - aczkolwiek to pewny nie jestem. Do tego dochodza wyczuwalne tylko na dziurach lub nierownosciach lekkie luzy w kierownicy przy czym nie weim skad pochodza. Jakies propozycje co moze byc przyczyna?
Pozdrawiam
- furastarego
- Świeżak
- furastarego
- Świeżak
A moze lozyska do wymiany w glowce ewentualnie w kolach. Obczaj tez felge czy nie pogieta gdzies. Luzy w goleniach lag uszczelniacze etc.. Czyli wszstko co zwiazen z przednim zawiasem.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
a co mozna dostac w tej cenie. U nas te moto sa bardzo tanie w porownia do bezwypadkowych z zachodu.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
No niby tak, aczkolwiek z moim nim kupilem bylem na badaniu ramy, oraz u znajomego mechanika. Na pewno rama prosta i nic malowane ani szpachlowane nie bylo.
- furastarego
- Świeżak
To trzeba było tak od razu
Zacznij od najprostszego czyli opony, potem felga czy nie walnieta. Prawdopodobnie te łożysko w główce walniete. A kiera chodzi lekko? Er6n maja tendencje do lekkich shimm ale to powyzej 140
Zacznij od najprostszego czyli opony, potem felga czy nie walnieta. Prawdopodobnie te łożysko w główce walniete. A kiera chodzi lekko? Er6n maja tendencje do lekkich shimm ale to powyzej 140
-
ferro - Świeżak
Nie bardzo moge stwierdzic czy lekko czy nie- nie mam porownania, no ale nie odczywam jakeigos oporu wielkiego lub tez przyciec.
- furastarego
- Świeżak
to może i ja. bandit 2005r jak jade z miejszymi predokościami to czuć jaby kierownicaa mi drgała góra- dół. najczęsciej przy hamowaniu silnikiem. jak jade z większą predkością to nie czuć tego oraz jak gwałtownie przyśpieszam.
- w0cinu
- Świeżak
sonycbr77 - Może być wina tarcz ale także zapieczonych tłoczków w zaciskach hamulcowych z przodu - muszą wchodzić z silą palców. niech to obada mechanik. Tarcze sprawdzić na grubość oraz na to czy biją. Zakąda się taką tarczę na tokarkę i mierzy bicie. - chwila roboty i jakieś pewnie 20zł u tokarza.
w0cinu - możesz mieć rozregulowane przednie zawieszenie (tj. nie ustawione równomiernie każdy jego parametr). Może być zbyt miękkie lub mieć stary olej albo być zbyt twarde i nie nadąża wybierać nierówności. Wyjedź na autostradę lub jakiś inny SUPER płaski asfalt i wtedy zobacz czy się to samo robi. Może być niewyważone koło przednie. Może być luz na łożysku główki ramy. Niech to obada mechanik - bo w Twoim wypadku zbyt dużo możliwości.
w0cinu - możesz mieć rozregulowane przednie zawieszenie (tj. nie ustawione równomiernie każdy jego parametr). Może być zbyt miękkie lub mieć stary olej albo być zbyt twarde i nie nadąża wybierać nierówności. Wyjedź na autostradę lub jakiś inny SUPER płaski asfalt i wtedy zobacz czy się to samo robi. Może być niewyważone koło przednie. Może być luz na łożysku główki ramy. Niech to obada mechanik - bo w Twoim wypadku zbyt dużo możliwości.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości