Problem z rozrusdznikiem
• Strona 1 z 1
Problem z rozrusdznikiem
Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Varadero 125 z roku 2003...
Jednak od pewnego czasu gdy zapalam moto zamiast prawidłowego rozruchu silnika słyszę pstryk (tak jak od zapalniczki) To zjawisko nie dzieje się zawsze czasami odpala 5razy pod rząd a czasami wogólę nie chcę, tak normalnie rozrusznik działa. Jak nie chce kręcić to wystarczy popchnąć go na dwójce i juz zapali z rozrusznika. Tez jak nie chce zapalić to śrubokrętem pukam w rozrusznik i spowrotem działa. Ja podejrzewam ze cos jest ze szczotkami w rozruszniku lub przerdzewiał(na takiego nie wygląda) lub nie łączy kabel doprowadzający prąd.
Co o tym sądzicie... Proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem lub podejżeniami. Z góry dzięki
Jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Varadero 125 z roku 2003...
Jednak od pewnego czasu gdy zapalam moto zamiast prawidłowego rozruchu silnika słyszę pstryk (tak jak od zapalniczki) To zjawisko nie dzieje się zawsze czasami odpala 5razy pod rząd a czasami wogólę nie chcę, tak normalnie rozrusznik działa. Jak nie chce kręcić to wystarczy popchnąć go na dwójce i juz zapali z rozrusznika. Tez jak nie chce zapalić to śrubokrętem pukam w rozrusznik i spowrotem działa. Ja podejrzewam ze cos jest ze szczotkami w rozruszniku lub przerdzewiał(na takiego nie wygląda) lub nie łączy kabel doprowadzający prąd.
Co o tym sądzicie... Proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem lub podejżeniami. Z góry dzięki
- DudekxPL
- Świeżak
Brzmi raczej jakby zebatki rozrusznika nie zaskakiwaly albo blokowaly sie. Jezeli jest to pojedycze klikniecie to moze znaczyc ze zeby sie nie zazebiaja tylko blokuja, a to moze znaczyc ze masz albo rozrusznik sie blokuje albo masz wylamanego/ ukruszonego jednego zeba(skoro po ruszeniu na 2 wszystko dziala. Sprobuj wymontowac rozrusznik i skontrolowac/przeczyscic.
- dwicinski1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości