Uślizg tylnego koła
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ale jak ma wymienic opony? Z dobrych na dobre? Przeciez nie kupi torowych do jazdy po ulicach ani innego rozmiaru niz dedykowany. Po fabryce sie nie poprawia.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Ale macie problemy... MZ jest stara, ma stare rozwiązania techniczne, gówniane zawieszenie jak na te czasy... Jeżeli ktoś jest masochistą to życzę mu powodzenia w zakrętach.
Jeżeli myślisz że MZ po zmianie opon będzie latać w zakrętach jak sport to gratuluje wyobraźni Żeby choć troche zbliżyć się do tego, musiałbyś wydać dwa razy tyle ile ta MZtka jest warta
Pewnie to wiesz, ale na poręczność motocykla w zakrętach zbiera sie wiele rzeczy, np. zawieszenie, geometria ramy, waga motocykla, opony i kilka innych
MZ miała po prostu jeździć, a nie służyć do kaskaderskich wyczynów
Jeżeli myślisz że MZ po zmianie opon będzie latać w zakrętach jak sport to gratuluje wyobraźni Żeby choć troche zbliżyć się do tego, musiałbyś wydać dwa razy tyle ile ta MZtka jest warta
Pewnie to wiesz, ale na poręczność motocykla w zakrętach zbiera sie wiele rzeczy, np. zawieszenie, geometria ramy, waga motocykla, opony i kilka innych
MZ miała po prostu jeździć, a nie służyć do kaskaderskich wyczynów
-
Arturo925 - Stały bywalec
Gdybyś nie zauważył, nie stwierdziłem że będzie latać w zakrętach jak sport lecz że da się na niej sprawnie pokonywać zakręty jeśli się chce.
Z tym się akurat zgadzam.Arturo925 napisał(a):MZ miała po prostu jeździć, a nie służyć do kaskaderskich wyczynów
-
adamRS - Świeżak
Da sie da. Kolega mi kiedys opowiadal jak go drugi jawa wiozl to na zakrecie go trawa z pobocza w kolano muskala dzisiaj sie patrzy na geometrie, opony, zawieszenie i przeciwskret a kiedys sie kiwalo motorem na boki i jak chlupalo w baku to w palnik! To byly czasy
Jak kolega wjechal jawka mustang w maliny, dziadek na dzialce sie gapi a on ciagnie ta koze " na wstecznym". Plakalem ze smiechu. Dzisiaj ktos wypada z drogi i jak nie obrazenia to pogrzeb. Zalujcie mlodzi
Jak kolega wjechal jawka mustang w maliny, dziadek na dzialce sie gapi a on ciagnie ta koze " na wstecznym". Plakalem ze smiechu. Dzisiaj ktos wypada z drogi i jak nie obrazenia to pogrzeb. Zalujcie mlodzi
-
Hehe, to były czasy
Odnośnie MZ-ki to nie ma się co czarować, że będzie stabilna w zakrętach. Aspekt opon już pomijam bo to oczywiste ale zawias jest po prostu tragiczny. Miałem ETZ 250 w super stanie jak na tamte czasy ale w zakrętach doopa tańcowała jak chciała (bujało zawiasem) i strach było ją mocniej położyć.
Odnośnie MZ-ki to nie ma się co czarować, że będzie stabilna w zakrętach. Aspekt opon już pomijam bo to oczywiste ale zawias jest po prostu tragiczny. Miałem ETZ 250 w super stanie jak na tamte czasy ale w zakrętach doopa tańcowała jak chciała (bujało zawiasem) i strach było ją mocniej położyć.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
motoftw napisał(a):Invi świetna fota MZ na winklu
No to masz więcej
http://www.bmzrc.org.uk/
Ja tam na wuesce ostro się składałem i na gume się to stawiało
Ale ostatnio miałem "przyjemność" się przejechać i dopiero sobie uświadomiłem jak prymitywny to był motocykl. Jakby do roweru włożyć silnik to by się lepiej zachowywał.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
RUTRA.RD napisał(a):a zeszliście kiedyś na kolano? bo ja nigdy jak to jest ?
Latwo sie smiac, zalezy to od wielu czynnikow. Na moim motocyklu nawet nie wiem czy moje kolano wystaje poza owiewke. Nawet jakbym ja oparl na gmolu to pewnie z kanapy do ziemi kolanem nie siegne. Jechalem dzisiaj sportem to tam jest mozliwe. Najlatwiej jak jestes wysoki i kolana odstaja Ci na metr od motocykla. Ja mam 172 cm i na turystyku nie sadze, zebym mogl tego dokonac.
-
Ale jezdzisz scigiem. Podnozki masz wyzej i nogi bardziej zgiete w kolanie, przez co mozesz je dalej wystawic. Ja odchylajac kolano do zewnatrz odchylam je jakies 15 cm od motocykla i 70 cm od ziemi. Dzisiaj jechalem gsx 600 to na lekkim luku odchylajac kolano mialem blizej ziemi niz u mnie przy duzym zlozeniu. Zreszta na pewno wiecej ludzi jezdzi takimi turystykami jak ja i podziela moje zdanie tylko sie nie przyzna bo dla niektorych to ujma jest.
Rutra 100 kg to jestes jeszcze blizej ziemi. Ja 72 to mi sie zawias prawie nie ugina jak siadam: -)
Rutra 100 kg to jestes jeszcze blizej ziemi. Ja 72 to mi sie zawias prawie nie ugina jak siadam: -)
-
a zeszliście kiedyś na kolano? bo ja nigdy jak to jest ? Smile
za..biste uczucie. Dobra pozycja namoto i zejdziesz. Bez dobre pozycji mozna zapomniec no chyba ze bedzeisz probowal non sto sie przechylac to wtedy wiecej niz nikolano zetrzesz a i pol moto do tego.
Tu moje poczÄ…tki (jeszcze nie dokonca poprawnie pozycja w miare ok. sory za operatora. Wcale nie trzeba zap. by przytrzec. Ja sie dopiero przelamalem na parkingu tym. Na ulicach mam opory czest syf na drogach etc.:
http://www.youtube.com/watch?v=umWfonNDjjQ
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
72kg ? ile za ta wagÄ™ chcesz zamienimy siÄ™ ? place 2000zl
a na temat to powiem tyle ze pogoda i stan drog nie sprzyja teraz ostrej jezdzie
a na temat to powiem tyle ze pogoda i stan drog nie sprzyja teraz ostrej jezdzie
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Rutard . Daj mi 2k miesiecznie a uczynie z Ciebie chudzinke. ... albo i wiecej mozesz dac tylko tak bys na zarcie nie mial . hehe Nie wiem jak kolega 72kg ale pewnie tez na ten pomysl sie pisze
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
dobra dobra juz wystrczy tych zartow wy chociaz po 200km/h polatacie a ja z garazu nie wychodze tak ze prosze z dr nie zartowac. gruby jestem i chu ale jeszcze wam pokaze i schudne
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Filmek spoko Powiem tak. Na moim sprzecie to sie nie uda. Na filmiku widac, ze moto nie jest nawet mocno pochylone. U mnie wysokosc motocykla, szerokosc siedzenia, pozycja na moto no i chyba moje gabaryty. Moze kiedys gdzies na torze? Tez nie chcialbym w jakis nienaturalny sposob zwisac jak malpa z motocykla
-
Widzę Seba, że nawet mocno nie pochylasz moto ale to pewnie przy tej prędkości się wiele mocniej nie da albo nie widać bo filmik do góry nogami i ciężko kąt określić, ile dałeś za kombiaka ?:D Jaki to model?
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości