Yamaha FZ1 - wydech
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha FZ1 - wydech
Witam!
Mam w moim FZ'cie '06 (wtrysk) wydech LeoVince GPstyle EVO II slip-on. I teraz moje pytanie jest takie. Co zrobić żeby przy schodzeniu z obrotów strzelał ogniem?? Dźwięk jest takiego strzelania ale nie ma ognia. Jak sciągnąłem ten tłumik to w kolektorze jest taka siatka jak w katalizatorach (na YT widziałem kiedys filmik na którym koleś to wywalił) może ja też mam to wytrzasnąć?? ;>
Mam w moim FZ'cie '06 (wtrysk) wydech LeoVince GPstyle EVO II slip-on. I teraz moje pytanie jest takie. Co zrobić żeby przy schodzeniu z obrotów strzelał ogniem?? Dźwięk jest takiego strzelania ale nie ma ognia. Jak sciągnąłem ten tłumik to w kolektorze jest taka siatka jak w katalizatorach (na YT widziałem kiedys filmik na którym koleś to wywalił) może ja też mam to wytrzasnąć?? ;>
-
byzf - Świeżak
I nie bedzie walił ogniem bo to wtryskowiec nie po tuningu zapłonu i składu mieszanki no i z katalizatorem (ta siatka o której piszesz). Jak chciałeś motocykl to lansu to trzeba było R6 na gaźniku kupić albo olejaka w w psie na atrapach tłumika to byś miał marchewy na pół metra.................... . . ..
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Możesz wlać z pół litra benzyny do wydechu i zacząć jeździć. po przekroczeniu 90m stopni na silniku powinieneś osiągnąć zamierzany efekt ;]
A tak na serio, to nie. Bez przeróbek o których pisze Przemo.
A tak na serio, to nie. Bez przeróbek o których pisze Przemo.
<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
A mam jeszcze jedno takie pytanko - Moto bedzie normalnie chodziło bez tego malutkiego katalizatora?? Bo np. jak odkręciłem końcówkę i odpaliłem, dałem gazu i zgasł, odpaliłem i znow troche gazu i to samo. Przykręciłem zpowrotem i było ok. Nie wiem czym to było spowodowane..
-
byzf - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
jak masz dopiero 7tys przebiegu to co ty za rzeźby chcesz robić??
-
Kolego Przemo_rene Ty sam jesteś rzeźba. Po co się udzielasz jak nic mądrego do tematu nie wnosisz?? Posty sobie nabijasz takimi sucharami?? Prosił bym o wypowiedzi użytkowników wiedzących o co chodzi.
Yamaha FZ1 Black
-
byzf - Świeżak
Chodzi o to zebys dotarł silnik przed modyfikacjami. A wyciecie katalizator to jest juz w pewnym rodzaju rzezba.
Wsadz przelot do moto i bedziesz wiedzial czemu sie robi synchro.... Beda Ci obroty falowac.
Wsadz przelot do moto i bedziesz wiedzial czemu sie robi synchro.... Beda Ci obroty falowac.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
chcesz postrzelać z wydechu?
w prawej rączce masz włącznik/wyłącznik zapłonu.
Wkręć moto tak na 7k obrotów i zacznij szybko pstrykać tym włącznikiem.
Szczeli
I będzie szau na wiosce
w prawej rączce masz włącznik/wyłącznik zapłonu.
Wkręć moto tak na 7k obrotów i zacznij szybko pstrykać tym włącznikiem.
Szczeli
I będzie szau na wiosce
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Nie o takie strzały mi chodzi, robiłem tak poprzednim moto. W FZ bym tak nie zrobil bo to jest wtryskowiec, to tylko w gaziorach. Smarowanie jest bo poprostu wyłączasz tylko zapłon i mieszanka trafia do tłumika i tam później wybucha. Szkoda gniazd zaworowych bo dostają po du*ie..
Yamaha FZ1 Black
-
byzf - Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):mój tam ma przeloty i wtrysk i wali ogniem jak z pieca w Aus...
bo masz uszczelkę w koletorze przy łączeniu tej krótkiej rurki od głowicy drugiego cylindra do wymiany i ukłąd PAIR do zablokowania bo puszcza lewe powietrze ze starości;) Po tym nie strzeli przy zejściu nigdy sprawdzone
-
http://www.youtube.com/watch?v=dcoz5mjm ... 76AB2A75A0 to dla Pana który sprawdzał i wie, że nigdy nie ''strzeli''..
Yamaha FZ1 Black
-
byzf - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości