Pomocy z ustaleniem ROKU crossa
• Strona 1 z 1
Pomocy z ustaleniem ROKU crossa
Przepraszam jesli byl ten temat... ale nie moge znalesc.
slyszalem ze mozna po nr ramy ustalic rok produkcji motrou ktoras litera albo cyfra z koleji czy to prawda??...
niby mam Honde CR 125 1998r na stalowej ramie a przeciez ponoc juz od 1997r wychodzily na aluminiowej... i teraz nie wiem kto mnie oszukał prosze o pomoc dzieki z gory pozdrawiam
slyszalem ze mozna po nr ramy ustalic rok produkcji motrou ktoras litera albo cyfra z koleji czy to prawda??...
niby mam Honde CR 125 1998r na stalowej ramie a przeciez ponoc juz od 1997r wychodzily na aluminiowej... i teraz nie wiem kto mnie oszukał prosze o pomoc dzieki z gory pozdrawiam
- kosiarz12345
- Świeżak
omg myśl człowieku. jak myslisz jestes jedyny w Polsce który zadaje to pytanie ? wpisz sobie w google stron z opisanym numerem vin (nr ramy) jest mnóstwo. malo tego na forum nie raz były te wątki poruszane. i kolejna sprawa zadawaj takie idiotyczne pytania jak juzw odpowiednim temacie - nie rób śmietnika dla 1 odpowiedziowego tematu,
są 2 sposoby zeby sprawdzic - znajdz gdzies opis w necie numerów vin. są róznee zalezy jakie roczniki itp. wiec szukaj opisu to nowszych moto. bo te stare stare miały np date jako pierwsze 2 cyferki a inne jako 2 ostatnie wiec tez róznie bywa.
lub - 2 sposób zadzwon do jakiego serwisu hondy albo lepszego serwisu moto i podaj im numer ramy to ci powiedzą o niej wszystko nawet jaki olej miałes zalany w fabryce
co do rocznika zgadza sie że od 97 lub 98 roku weszła alu rama ( przychylał bym sie do 98 roku) ale były rózne wersji. np w niemczech w 98 mozna było kupic juz AFke z kolei w tym czasie we włoszech weszla ona dopiero w 99 roku (mówie przykładowo ) wiec to zalezy skąd moto jest itp
i następna sprawa 99 % roczników full cróssów jest zawyzona
są 2 sposoby zeby sprawdzic - znajdz gdzies opis w necie numerów vin. są róznee zalezy jakie roczniki itp. wiec szukaj opisu to nowszych moto. bo te stare stare miały np date jako pierwsze 2 cyferki a inne jako 2 ostatnie wiec tez róznie bywa.
lub - 2 sposób zadzwon do jakiego serwisu hondy albo lepszego serwisu moto i podaj im numer ramy to ci powiedzą o niej wszystko nawet jaki olej miałes zalany w fabryce
co do rocznika zgadza sie że od 97 lub 98 roku weszła alu rama ( przychylał bym sie do 98 roku) ale były rózne wersji. np w niemczech w 98 mozna było kupic juz AFke z kolei w tym czasie we włoszech weszla ona dopiero w 99 roku (mówie przykładowo ) wiec to zalezy skąd moto jest itp
i następna sprawa 99 % roczników full cróssów jest zawyzona
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
tu masz strone ktora sam znalazlem to ci powinno pomoc
zreszta zrobilem z tym temat
http://www.khyks.com/wrap/numeros_chassis.htm
a mi sie wydaje ze cr na aluminium weszla od 99r
zreszta zrobilem z tym temat
http://www.khyks.com/wrap/numeros_chassis.htm
a mi sie wydaje ze cr na aluminium weszla od 99r
- barek253
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości