Honda CBF 600 - zużycie paliwa
• Strona 1 z 1
Honda CBF 600 - zużycie paliwa
Proszę o informacje dotyczące zużycia paliwa w motocyklu CBF 600.
Na stronach motocyklowych doszukałem się poniższych wartości:
W mieście:
lekko głaskany 5.5-6 l/100km
jazda normalna 6 l/100km
jazda szybka 9 l/100km
Zakładam , że podane spalanie w mieście jest realne. Jeżeli nie, proszę o Wasze wartości spalania.
Na trasie:
średnio 4.2 l/100km ; 4.0 l/100km
Z danych na trasie większość stron motocyklowych podawało te same wartości. Nie jestem pewien, ale wydawać się może jakby jedni odpisywali od drugich. Czy powyższe tak małe wartości, w ogóle są możliwe do uzyskania dla tak dużego silnika, jeżeli tak to z jakimi prędkościami należy jeździć i przy jakich obrotach silnika.
Dziękuje.
Na stronach motocyklowych doszukałem się poniższych wartości:
W mieście:
lekko głaskany 5.5-6 l/100km
jazda normalna 6 l/100km
jazda szybka 9 l/100km
Zakładam , że podane spalanie w mieście jest realne. Jeżeli nie, proszę o Wasze wartości spalania.
Na trasie:
średnio 4.2 l/100km ; 4.0 l/100km
Z danych na trasie większość stron motocyklowych podawało te same wartości. Nie jestem pewien, ale wydawać się może jakby jedni odpisywali od drugich. Czy powyższe tak małe wartości, w ogóle są możliwe do uzyskania dla tak dużego silnika, jeżeli tak to z jakimi prędkościami należy jeździć i przy jakich obrotach silnika.
Dziękuje.
- adamspa
- Świeżak
mysle ze to spalanie powyzej jest mocno przesadzone
bo te wartosci to chyba bardziej do r6 pasujÄ… (nie jestem pewien)
nie wiem jakie jest prawdziwe spalanie cbf
ale tez mnie to interesuje, wiec dołączam się do pytania
bo te wartosci to chyba bardziej do r6 pasujÄ… (nie jestem pewien)
nie wiem jakie jest prawdziwe spalanie cbf
ale tez mnie to interesuje, wiec dołączam się do pytania
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Podane spalanie jest realistyczne. Czego / jakiego spalania oczekujasz od motocykla ?
Spalanie a raczej jego roznica to w utrzymaniu motocykla najmniejsze koszta. Bardziej zastanowil bym sie nad kosztami zwiazanymi z jego utrzymaniem, service'm i wymiana zuzywajacych sie podzespolow.
Spalanie a raczej jego roznica to w utrzymaniu motocykla najmniejsze koszta. Bardziej zastanowil bym sie nad kosztami zwiazanymi z jego utrzymaniem, service'm i wymiana zuzywajacych sie podzespolow.
- Pat123
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości