malaguti f 15 firefox
• Strona 1 z 2 • 1, 2
malaguti f 15 firefox
witam wszystkih mam skutera malahuti f15 firefox gdy jehałem ze szkoły stanołem na światłah i hciałem ruszyć dałem mu gaz do oporu a on niemniał siły jehać jehał tylko 5 km/h myślałem że to wina gaznika więc wyczyś ciłem gaznik ale niehciał odpalić kopnołem go z rozrusznika ze 30 razy dopiero odpalił i iuszbyło normalnie palił za pierwszym albo drugim razem . postał pszez noc i jusz rano niehciał odpalić co mogło sie z nim stać . może to moduł?
- mateusz1111151
- Świeżak
iskra jest kompresja tesz . to jest 2t jak sprawdzić czy jest kompresja wyczytałem na necie żeby pszyłożyć palec na miejsce świecy i kopnąć jak jest podmuh to jest kompresja no to podmuh był
- mateusz1111151
- Świeżak
hahaah, tak to się sprawdza w komarkach . Sposób stary. Profesjonalny to jest specjalny przyrząd, który sie tam przykłada.
może wyreguluj jeszcze obroty. Jak ze świecą jaki ma kolor, mokra, sucha?
nie wiem jak wygląda sytuacja ze sprężynkami w sprzęgle czy one też mają wpływ na przyspieszenie
A może masz poprostu silnik zajechany. Jaki przebieg?
może wyreguluj jeszcze obroty. Jak ze świecą jaki ma kolor, mokra, sucha?
nie wiem jak wygląda sytuacja ze sprężynkami w sprzęgle czy one też mają wpływ na przyspieszenie
A może masz poprostu silnik zajechany. Jaki przebieg?
-
grunder - Mieszkaniec forum
świeca lekko mokra kolor czrny a pszebiek to ma mały . i wogule niehce odpalić . a jak sie zdejmnie wężyki z kranika to paliwo powino hyba lecieć a umnie nieleci.
- mateusz1111151
- Świeżak
Skoro masz lekko czarną świece i mokra tzn że masz:
uszkodzone automatyczne ssanie lub brudny filtr powietrza, mieszanka zbyt tłusta, zbyt późny zapłon ale też i zimna świeca za mała ciepłota.
Sprawdź ten kranik może tam syf siedzi.
uszkodzone automatyczne ssanie lub brudny filtr powietrza, mieszanka zbyt tłusta, zbyt późny zapłon ale też i zimna świeca za mała ciepłota.
-
to co z tym zrobić wymienić paliwo bo ja kiedyś wlałem do skutera 98 benzyne a w baku mniałem 95
- mateusz1111151
- Świeżak
Dalej nie uzyskałem relacji czy kranik wyczyszczony.
Cytuje siebie:
Cytuje siebie:
Skoro masz lekko czarną świece i mokra tzn że masz:
-
-
stuntr1gpgsxr1000 - Świeżak
Re: malaguti f 15 firefox
mateusz1111151 napisał(a):witam wszystkih mam skutera malahuti f15 firefox gdy jehałem ze szkoły stanołem na światłah i hciałem ruszyć dałem mu gaz do oporu a on niemniał siły jehać jehał tylko 5 km/h myślałem że to wina gaznika więc wyczyś ciłem gaznik ale niehciał odpalić kopnołem go z rozrusznika ze 30 razy dopiero odpalił i iuszbyło normalnie palił za pierwszym albo drugim razem . postał pszez noc i jusz rano niehciał odpalić co mogło sie z nim stać . może to moduł?
widac ze chodzisz do gimnazjum
stuntr1gpgsxr1000 fajny nick ;p
Jak mi pierscien pękł to nie moglem ruszyc tlokiem bo w gmp pierscien go zablokowal wiec tu moglo byc podobnie,
jak by mu pierscionek pekl to by wg mnie nie odalil wogóle
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Właśnie że może odpalić i będzie słaby bo nie ma dobrej kompresji i będzie ciężko jeździć.
-
A co się Twoim zdaniem stanie z pierścieniem?
Wyskoczy przez wydech? Wyparuje? Pęknięty będzie siedział na tłoku?
Jak pęknie pierścień to albo zablokuje tłok albo wał. Nie ma opcji żeby silnik chodził.
Wyskoczy przez wydech? Wyparuje? Pęknięty będzie siedział na tłoku?
Jak pęknie pierścień to albo zablokuje tłok albo wał. Nie ma opcji żeby silnik chodził.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
kumplowi skladalem skutera i niestety za szybko odkrecil gaz pierscienie byly chyba dorabiane i pierscien pekl i pół wylecialo w wydech o dziwo moto dalej pracowal ale stracil 2/3 mocy z miejsca wiec to moglo byc to jak nie to to stawiam na zawalony filtr powietrza albo generalnie slaba kompresje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ja obstawiałbym zatarty cylinder, też tak miałem. Raz stanąłem na światłach, ruszyłem, mulił, mulił, coraz mocniej i aż się zatarł, cylinder kaput. A to, że Ci dmucha, nie oznacza, że wszystko chodzi. Być może chodzi tobie cylinder, lecz jest już zatarty i z czasem zaciera się. A jakby pękł ci pierścień, to by silnik Ci nie odpalał, gdyż blokowałby on ruch tłoka.
Sprzęt - Malaguti F15 Firefox '97
- Nowi
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości