Yamaha R6!
• Strona 1 z 1
Yamaha R6!
Witam!
Zastanawiam siÄ™ nad kupnem Yamahy R6 rocznik to od 1999-2001!
Bardzo mi się podoba, przejechałem się nim, pozycja jest dla mnie dość wygodna itd.
Moje pytanie brzmi, co możecie powiedzieć o tym sprzęcie?? Najlepiej niech się wypowiedzą użytkownicy tego motocykla bo oni będą wiedzieć najlepiej!
Dużo razy słyszałem i to już od kilku osób, że ponoć skrzynia jest dość wadliwa, a szczególnie drugi bieg, czy to prawda?
Z góry dziękuje za pomoc!
Zastanawiam siÄ™ nad kupnem Yamahy R6 rocznik to od 1999-2001!
Bardzo mi się podoba, przejechałem się nim, pozycja jest dla mnie dość wygodna itd.
Moje pytanie brzmi, co możecie powiedzieć o tym sprzęcie?? Najlepiej niech się wypowiedzą użytkownicy tego motocykla bo oni będą wiedzieć najlepiej!
Dużo razy słyszałem i to już od kilku osób, że ponoć skrzynia jest dość wadliwa, a szczególnie drugi bieg, czy to prawda?
Z góry dziękuje za pomoc!
-
Sojusznik - Świeżak
Re: Yamaha R6!
Sojusznik napisał(a):ponoć skrzynia jest dość wadliwa, a szczególnie drugi bieg, czy to prawda?
A blondynki sa glupie.
To nie jest jak z chinskimi motórami, ze po 100km wymieniasz wszystko lacznie z rama. Jak wtrafisz ladna sztuke to dlugo polatasz
A z ta pozycja to na powaznie? F4i niby ma lajtowa pozycje (wyzej kiera) ale troszke narzekac trzeba
-
rossavu - Stały bywalec
rossavu napisał(a):Sojusznik napisał(a):ponoć skrzynia jest dość wadliwa, a szczególnie drugi bieg, czy to prawda?
A blondynki sa glupie.
Ale z dwójką i szóstką w R6 to akurat prawda. Były, wadliwe i dość często się sypały. Jednak po zakupie sprawnego egzemplarza (bo był niedawno zrobiony), nie powinno być z tym problemów.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Szukajac R6 dla siebie pytałem o ten 2gi bieg w 3 różnych ASO Yamahy i wszedzie jednoznacznie opowiadano mi, ze te notoryczne problemy z 2gim biegiem wystepowały tylko w R6 przed liftem czyli 1999-2000.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
rossavu napisał(a):A z ta pozycja to na powaznie? F4i niby ma lajtowa pozycje (wyzej kiera) ale troszke narzekac trzeba
jak widać jak się moto podoba to nawet supersport okazuje się wygodny niczym goldwing
- sebasbox
- Świeżak
Kolega śmiga już któryś sezon na takiej Yamaszce (rocznik chyba 2001) i stwierdzam że jest to sprzęt nie do zaje*ania... Co prawda kumpel tego nie gumuje, ale na zlocie kilka razy ją zagotował, gazował do odciny i trzymał ją tak przez jakieś 2 minuty non stop (dlatego się zagotowała ;]), gumę to jara dosyć często. Ponadto od zeszłego sezonu ma włożone dynojety (stage 1 bodajże) i moto śmiga jak ta lala. Dodam, że jest po 2 szlifach a wad mechanicznych brak. Skrzynia działa cacy, silnik też. Sam się dziwię dlaczego to jeszcze jeździ...
-
lonewolf - Bywalec
Miałem 2001 rok przez 2 lata. Przed zakupem też słyszałem o 2 biegu, u mnie nic się nie działo ze skrzynią biegów. Jeśli kupisz nie skatowany egzemplarz to ze skrzynią nie będziesz miał problemów. Mi za to pękł niklasil na cylindrze i silnik do wymiany. Moto nie było gumowane. Stało się to przy ok. 25 tys. km. Gdy szukałem drugiego silnika okazało się, że kilku ma tą samą usterkę. Nie piszę tego żeby Cię odstraszyć, ale słyszałem o tej przypadłości wiele razy. Po wymianie silnika moto jeździ do dziś, już chyba 3-ci rok bez usterki. A pozycja jest bardzo niewygodna Pozdr.
Krzysiek
Krzysiek
- rider1000
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość