Duży Fazer
• Strona 1 z 1
Duży Fazer
Witam zainteresował mnie duży Fazer na kolejne moto z myślą o zakupie na przyszły sezon przeglądając oferty na allegro widzę że te sprzęty można kupić za 13-15 tyś zł a tyle bym chciał wydać na moto .I tu nasuwa się pytanie czy to są jeszcze warte uwagi motocykle czy już padaki i ile trzeba mieć kasy na dużego Fazera żeby nie wtopić ?
- lukaso
- Świeżak
Niby jest Bandit 1200/1250, Honda Hornet 900, CBF1000, Yamaha XJR13000 ale nie dorównują Fazerowi pod względem osiągów. Czy warto? Moi zdaniem warto. Miałem okazję zrobić kilka rund Fazerem i jeździ się nim bardzo przyjemnie. Moto przyspiesza jak rakieta. Właściciel go sobie chwalił. Przez cztery lata jak nim jeździ nic poważnego przy nim nie robił oprócz wymiany spolonych kierunkowskazów.
- norbi141
- Świeżak
tak szczerze to nigdzie w tym kraju nie ma możliwości wykorzystania dużych pojemności
jedym argumentem jest to, że zazwyczaj są to jednak nieco większe maszyny dające nieco więcej komfortu podróżowania plecaczkowi, lub większy udźwig
jedym argumentem jest to, że zazwyczaj są to jednak nieco większe maszyny dające nieco więcej komfortu podróżowania plecaczkowi, lub większy udźwig
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
jak bym się zastanawiał nad tego typu motocyklami brał bym Fz1.
Super motorek , duży z zapasem mocy.
Super motorek , duży z zapasem mocy.
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
Witam, ja jestem posiadaczem fzs600 z 2001 roku jest to mój pierwszy motocykl, najczęściej poruszam się ze swoją kobietą i tak jak ktoś wspomniał wyżej jest za mały i za lekki jak dla mnie by dalej gdzieś jechać z plecakiem. A co do mocy kolego to pamiętaj czy masz koni 20 czy 180 .... rezultat będzie taki sam jak nie pomyślisz. Manetka sama się nie odkręca a ja z mojego skromnego doświadczenia wiem że na motocyklach większych nawet nowicjuszom ( rozważnym ) jeździ się o niebo wygodniej jak na mniejszych pojemnościach, przynajmniej ze mną tak jest. Też zastanawiam się nad zmianą na fazera 1000 w nowym sezonie ale raczej skłonny bym był na honde blackbid po 2001 roku.
LWG
- G_R_O
- Świeżak
G_R_O napisał(a):Witam, ja jestem posiadaczem fzs600 z 2001 roku jest to mój pierwszy motocykl, najczęściej poruszam się ze swoją kobietą i tak jak ktoś wspomniał wyżej jest za mały i za lekki jak dla mnie by dalej gdzieś jechać z plecakiem. A co do mocy kolego to pamiętaj czy masz koni 20 czy 180 .... rezultat będzie taki sam jak nie pomyślisz. Manetka sama się nie odkręca a ja z mojego skromnego doświadczenia wiem że na motocyklach większych nawet nowicjuszom ( rozważnym ) jeździ się o niebo wygodniej jak na mniejszych pojemnościach, przynajmniej ze mną tak jest. Też zastanawiam się nad zmianą na fazera 1000 w nowym sezonie ale raczej skłonny bym był na honde blackbid po 2001 roku.
Właśnie tak myślałem że 600 jest trochę małe na dwie osoby zastanawiam się jeszcze nad XJR 1300 czy nie będzie korzystniej kupić w cenie 13-15 tyś
bo widzę że fazerów 1000 niema za dużo .
- lukaso
- Świeżak
Ogólnie o moim fazerku złego słowa powiedzieć nie mogę pali mało świetnie się zbiera i ma wygodną pozycję, a na dodatek jest bezawaryjny. Jeżeli będziesz jeździł sam i nie będziesz miał w planach dalekich tripów w dwie osoby to jak najbardziej polecam. Ja go głównie kupiłem do dojazdów do pracy i poruszania się w mieście w czym świetnie się sprawdza. A co do większych motocykli do bandita jestem uprzedzony, jak już miałbym brać coś z suzuki to sv 1000. Ogólnie tobie polecił bym jeszcze VFR 800 też jest świetnym motocyklem. A ja zakochałem się w CBR 1100 XX blackbird, ostatnio miałem okazję mu się przyjrzeć świetnie wygląda a podobno jeszcze lepiej jeździ
LWG
- G_R_O
- Świeżak
http://www.motocykl.org/thundercat/forum/
Na forum Fazera i Thundrcata możesz poszukać opini. Weź też pod uwagę koszty utrzymania, 600 będzie mniej obciążająca finansowo, zużycie paliwa, opon itp. A w razie potrzeby na allegro więcej części do fzs600 niż do litra.
Na forum Fazera i Thundrcata możesz poszukać opini. Weź też pod uwagę koszty utrzymania, 600 będzie mniej obciążająca finansowo, zużycie paliwa, opon itp. A w razie potrzeby na allegro więcej części do fzs600 niż do litra.
FZ6S...S2
(otwórz link)
(otwórz link)
-
t_racer_ - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1