Wymiana silnika
• Strona 1 z 1
Wymiana silnika
Witam wszystkich. Posiadam skuter Kingway Cobra jest to 4-suw. Chciałbym wymienić silnik na lepszy. Oglądałem silniki od Aprili SR 50 z pojemnością 80ccm. Czy jest taka możliwość żeby wstawić do Chińskiego skutera silnik Aprili 2t? Jeśli tak to proszę powiedzieć mi co bym musiał wymienić.
Proszę nie krytykować mnie że nie warto bo chińczyk, i wiem że to będzie drogie. Ale ja lubię wymieniać w nim części i polepszać V-max lub przyśpieszenie niezależnie od kosztów. Pozdrawiam
Proszę nie krytykować mnie że nie warto bo chińczyk, i wiem że to będzie drogie. Ale ja lubię wymieniać w nim części i polepszać V-max lub przyśpieszenie niezależnie od kosztów. Pozdrawiam
- Tobiasz1513
- Świeżak
Wątpie żeby pasował trzeba na pewno będzie przerabiać mocowania itp.
Jak byś miał chiński 2T to by nie było problemu , bo by to była wymiana kopi minarelli na oryginał...
Strach jeździć takim przerabianym spawanym nie ma sensu.
Jak byś miał chiński 2T to by nie było problemu , bo by to była wymiana kopi minarelli na oryginał...
Strach jeździć takim przerabianym spawanym nie ma sensu.
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
tak jak kolega wyzej chinskie produkcje nie sa najlepiej wykonane i te wszystkie umocnienia po ponownym spawaniu mogly by poprostu nie wytrzymac, i skoro wiesz ze duzo by to kosztowalo to nie lepiej jest kupic np. taka Aprilia SR ??
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
- Tobiasz1513
- Świeżak
to kup rozbita apke sr i kombinuj jak ja przywrócic do porzedniego stanu skoro lubisz kombinowac
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
A jeśli bym kupił silnik czterosuwowy od innego skutera i postarał się włożyć w ramę od Cobry? Co bym musiał wymienić?
- Tobiasz1513
- Świeżak
to samo co w 2t tylko nie musial bys kombinowac z dozownikiem(zbiorniczkiem)
a tak to tylko mocowanie silnika do ramy i amortyzatora
a tak to tylko mocowanie silnika do ramy i amortyzatora
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
- Stryjeczny
- Świeżak
stary daruj sobie. te ramy nie dają sobie rady z seryjnym silnikiem a co mówić o 2t z aprilii. kumpel na dołku złamał ramę w romecie 717. to wyobraź sobie co by było z silnikiem który potrafi w serii wyciągnąć stówkę
- Ernesto
- Świeżak
Ja mam w chinskiej ramie silnik z hondy dio i jakos wszytko wytrzymuje a ta honda ma 7km i moze wszytko zmieniac i pozspawac bo jego spawy beda lespze niz chinczykow .
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci
- Slomyr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości