zlapalem gume - co dalej?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Junior59 napisał(a):Przyznam wam sie że nie wiem co to jest monowahacz napinacz łańcucha wiem
zębatka wiem
a co to jest ten monowahacz bo w necie nic o tym nie ma?
Monowahacz to wahacz jednostronny zwany niekiedy "banan" który nie ma możliwości ustawienia i regulacji stąd "mono" koło przykręcane jest z jednej strony.
- Załączniki
-
- 1.jpg (87.93 KiB) Przeglądane 2640 razy
-
YZF R1 - Moderator
YZF R1 napisał(a):
Monowahacz to wahacz jednostronny zwany niekiedy "banan" który nie ma możliwości ustawienia i regulacji stąd "mono" koło przykręcane jest z jednej strony.
Dzieki wielkie co do regulacij normalnego wachacza to co można tam raguliwać
Ps chce poszeżyc swoją wiedze:)
Rozpędzić się jest łatwo, ale zatrzymać można nie mieć okazji...
- Junior59
- Świeżak
Junior59 napisał(a):YZF R1 napisał(a):
Dzieki wielkie co do regulacij normalnego wachacza to co można tam raguliwać
Ps chce poszeżyc swoją wiedze:)
Jasne masz prawo poszerzać swoją wiedzę, pytać cieszy nas bardzo że możemy pomóc i wyjaśnić terminy dla ciebie nie znane jak widzisz są osoby na tym forum które chętnie pomagają mnie już wyręczono co do ustawiania tylnej osi.... pozdrawiam
-
YZF R1 - Moderator
jeszcze raz dzieki koledzy; senekkorzenna nic nie jest tak proste jak sie wydaje a przeważnie jak ktos to robi 1 raz ale człowiek uczy sie na własnych błedach jak nie spróbuje sam to sie nigdy nie nauczy ja nie chce być jakimś fachowcem i sam rozbierać i składać silniki ale chociaż podstawy wypada wiedziec
- Junior59
- Świeżak
pamiętaj tylko że najpierw naciągasz łańcuch i jak już masz naciągnięty, to wtedy operujesz tylko drugim napinaczem i centrujesz koło.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
mar111cin napisał(a):pamiętaj tylko że najpierw naciągasz łańcuch i jak już masz naciągnięty, to wtedy operujesz tylko drugim napinaczem centrujesz koło.
czyli ? jaki to jest 2 napinacz i od czego on jest bo ja wiem tylko o jednym napinaczu łancuch a 2 nie wiem ?
- Junior59
- Świeżak
Klasyczny wahacz ma 2 czesci, dwie rury na ktorych osadzone jest kolo. Prawda?
Jak patrzysz od tylu na moto, masz lewa i prawa strone i os ktora wystaje z obu stron. Najpierw po lewej napinasz lancuch, blokujesz ta czesc osi i przenosisz sie na prawa strone i wtedy tam dociagasz tak by kolo bylo proste i mialo taka sama odleglosc od obu czesci wahacza. Kontrujesz, zapinasz nakretki - jezdziesz parenascie m, sprawdzasz naciag - poprawiasz - i juz mozesz zrobic ~500km
Jak patrzysz od tylu na moto, masz lewa i prawa strone i os ktora wystaje z obu stron. Najpierw po lewej napinasz lancuch, blokujesz ta czesc osi i przenosisz sie na prawa strone i wtedy tam dociagasz tak by kolo bylo proste i mialo taka sama odleglosc od obu czesci wahacza. Kontrujesz, zapinasz nakretki - jezdziesz parenascie m, sprawdzasz naciag - poprawiasz - i juz mozesz zrobic ~500km
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
-
simonw - Mieszkaniec forum
Ja akurat w moto dzisiaj koło ściągałem, bo najechałem na śrubę :/. Skoro ja sobie dałem radę ze 150kg motocyklem bez centralnej nóżki (postawiłem go karterem na krzesło) to ty ze skuterem na 100% sobie poradzisz
Zdjęte koło daj do wulkanizacji (najczęściej kasują 20zł), bo nie ma sensu się z tym bawić - oni mają łyżki do zdejmowania opon i problem z głowy.
Zdjęte koło daj do wulkanizacji (najczęściej kasują 20zł), bo nie ma sensu się z tym bawić - oni mają łyżki do zdejmowania opon i problem z głowy.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto
-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa