Suzuki gsx 600 f 94r
• Strona 1 z 1
Suzuki gsx 600 f 94r
Witam wszystkich imam pytanko, jestem nowy na waszej stronce i jestem początkujący więc proszę mnie nie krytykować, kupiłem niedawno Suzuki gsx600f z roku 94 wszystko było ok. aż do wczoraj motorek odpala dobrze tylko są dwa problemy na wolnych obrotach parę sekund po puszczeniu manetki motorek chodzi i później zaczynają mu spadać obroty i zaczyna gasnąć a drugi problem to taki że czasami się zdarza że niema mocy tz. że rozpędza się ale znacznie wolnej i zaczyna szarpać,a te szarpanie jest takie tak jakby mulił i zaczynał znów normalnie jechać proszą o pomoc może ktoś mi pomoże moje gg to 202859
- darodaro100
- Świeżak
koleś który go sprzedał mówił że robił synchronizacje, przez jakiegoś kumpla, ale co to był za mechanik tego nie wiem jutro jestem umówiony na ustawianie gaźników i się wszystko okaże, boję się tylko że może to być jakiś wielki problem ze silnikiem czy osprzętem, jeśli było by to tylko wina gaźników to nie jest wielki koszt bo chce za regulacje 140zł a ze czyszczeniem gaźników 180 tylko nie wiem czy mam też zawory regulować proszę was o pomoc bo nie chce wyrzucać kasy w błoto pozdrawiam, aha i jeszcze jedno ja przy nim nic nie robiłem.
- darodaro100
- Świeżak
też tak myślę że zrobić z czyszczeniem, tylko powiedz twoim zdaniem to się dzieje przez te gaźniki czy może być coś innego bo znów nie będę spał
- darodaro100
- Świeżak
Czy to na pewno gaźniki owie Ci tylko mechanik ale dobrze od tego zacząć mogłeś też sprawdzić najpierw świece bo ja w swoim GSX-F 93r. miałem duży problem z nimi.Powiedz gościowi niech Ci sprawdzi ciśnienie na tłokach bo może silnik być padaka też.
Gsx-f 600 94r.
- Szkulek
- Świeżak
dzwonił do mnie dziś i powiedział że powinno już wszystko grać czyszczenie i synchronizacja pomogła motorek niby trzyma obroty jutro go odbieram i sam się przekonam, tylko stwierdził inny problem powiedział że zaczyna cieknąć pompa tylnego hamulca i pytanko moje czy są jakieś zestawy naprawcze i jak się to wymienia może macie jakieś linki albo opisy albo może jakąś stronkę do ściągnięcia z instrukcją napraw pozdrawiam
- darodaro100
- Świeżak
no i dostałem dziś moje moto regeneracja gaźników była potrzebna teraz to nie ten motorek tylko problem z tą pompą dlatego że złamał się plastik gdzie nakłada się na niego wężyk ze zbiorniczka na płyn, i mam pytanko czy idzie kupić ten plastik przykręcany na jedną śrubkę czy trzeba kupić jakąś inną pompę, i jeśli idzie to po jakiej nazwie go szukać, dzięki za wyrozumiałość
- darodaro100
- Świeżak
zobacz tu:
http://www.partforyamaha.com/pages/part ... uzuki.aspx
jak znajdziesz to spisz numer seryjny i do serwisu. Ceny nie musza byc jakies wielkie.
http://www.partforyamaha.com/pages/part ... uzuki.aspx
jak znajdziesz to spisz numer seryjny i do serwisu. Ceny nie musza byc jakies wielkie.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Dzięki wielkie znalazłem to, i mam kolejne pytanko czy znasz jakiś serwis suzuki który podsyła części do domu i był w miarę tani pozdrawiam i dziękuje za cierpliwość
- darodaro100
- Świeżak
-
Mowie w ciemno bo tez kiedys miałem taki problem! moj post gdzies nawet chyba tutaj jest ! było tak pływak w jednym gazniku sie odkrztałcił i wygiol zalewał sie benzyną i było bardzo podobnie tak jak piszesz! rób gazniki czyszczenie i synchro! Pozdrawiam i ukłon !
- pawelCobra
- Świeżak
Zrobiłem synchro i nie ten motor, i mam kolejne pytanko ap ropo regulacji napięcia wstępnego sprężyny, chodzi mi oto że są tam liczby 1 2 3 i czy są tylko trzy położenia, czy też trzeba liczyć obroty w lewo czy w prawo i czy są jakieś strzałki gdzie powinna się znajdować dana liczba, pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość.
- darodaro100
- Świeżak
Mowisz o Tyle? qrcza
Dobra powiem Ci ile to mniej wiecej powinno wynosci
~30 przod tyl mozesz ustawic ale to bedzie twardo a teraz do czego odnosi sie ta wartość.
Zaczynamy od tylu:
Liczysz tak L =L1- (L2+L3)/2
L1 podnosisz tyl motocykla tak by rozprezyla sie sprezyna. Mierzysz od jakiegos upatrzonego pkt na zadupku (zaznacz se czyms) do oski.
Dobra nastepnie poprosi 2 osoby do pomocy.
Jedna osoba trzyma Ci motor, Ty siedzisz w pelnym rynsztunku.
Druga naciska na tyl i pozwala powoli wrocic do rownowagi. to bedzie L2
Nastepnie ta osoba bierz i unosi ci tyl poczym powoli pozwala wrocic sprzezynie do stanu poczatkowego to bedzie L3
Liczysz L z danych spisanych.
Przód podobnie tyle ze mierzysz na widelkach. i raz z nacieskiem na przod i drugi raz z rozprezeniem.
P.S. to jest jadna z metod.
http://www.youtube.com/watch?v=tEwX8TOn1YY
Dobra powiem Ci ile to mniej wiecej powinno wynosci
~30 przod tyl mozesz ustawic ale to bedzie twardo a teraz do czego odnosi sie ta wartość.
Zaczynamy od tylu:
Liczysz tak L =L1- (L2+L3)/2
L1 podnosisz tyl motocykla tak by rozprezyla sie sprezyna. Mierzysz od jakiegos upatrzonego pkt na zadupku (zaznacz se czyms) do oski.
Dobra nastepnie poprosi 2 osoby do pomocy.
Jedna osoba trzyma Ci motor, Ty siedzisz w pelnym rynsztunku.
Druga naciska na tyl i pozwala powoli wrocic do rownowagi. to bedzie L2
Nastepnie ta osoba bierz i unosi ci tyl poczym powoli pozwala wrocic sprzezynie do stanu poczatkowego to bedzie L3
Liczysz L z danych spisanych.
Przód podobnie tyle ze mierzysz na widelkach. i raz z nacieskiem na przod i drugi raz z rozprezeniem.
P.S. to jest jadna z metod.
http://www.youtube.com/watch?v=tEwX8TOn1YY
-
- darodaro100
- Świeżak
• Strona 1 z 1