Zobacz wątek - regulacja gaźnika
NAS Analytics TAG

regulacja gaźnika

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

regulacja gaźnika

Postprzez matm117 » 30/5/2010, 15:49

Witam, posiadam dt 50 r z 2005r. z silnikiem minarelli am6 i mam spory problem z regulacją gaźnika, regulowałem po swojemu, według tutoriali wszelkiego rodzaju ale nie wychodzi, raz udało mi się nawet wyregulować że kulturka jechał, ale potem coś pokręciłem <głowąwmur> i d..pa totalna teraz wogóle nie mogę wyregulować, moto się na trójce z 10 sekund rozpędza, wrzucam 4 to nie jedzie dalej niż do 6,5k(nie ma siły dalej), wrzucam piątke i jedzie do 5,2k(również dalej nie ma siły), wrzucam szóstkę i motor prawie, że staje. Dodam, że filtr powietrza wyprany, świeca dobra, kompresja 10,7 . Mógłby ktoś podać jakieś sposoby jak on regulował gaźnik, że wyszło, w sensie jaki sposób?
matm117
Świeżak

Postprzez Pablom3 » 31/5/2010, 11:14

Witam, sprawdz jak jest ustawiona iglica wyciagasz ja i ma zabezpieczenie ustaw je na srodku sa tam takie rowki, nastepnie wkrec srubki od wolnych i powietrza do konca proponuje wolne ( ustawianie obr. silnika) wykrec o 3 obroty a powietrze o 6, jezeli nie bedzie lepiej to tylko metoda prob i bledow przez komputer gaznika nie ustawisz;p
Powodzenia i pozdrawiam
Pablom3
Świeżak

Postprzez matm117 » 31/5/2010, 15:40

wiem właśnie że nie ustawie przez komputer, ale mniej więcej dobrze że ktoś podał to od tego punktu spróbuje. Bo ręce opadają na tą regulacje już chyba z 2 tygodnie dobrego ustawienia szukam i dupa.
matm117
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê